150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb

Festaften på Rosenborg

30706766 2154302484798554 1234792991541952512 o
Torsdag kveld var det duket for noe som ikke hadde skjedd på lang tid, det var endelig på tide med kamp igjen. 662 dager etter forrige tellende kamp sto KIL/Hemne på motsatt banehalvdel i første kamp i Trøndersk Mesterskap (regional variant av NM). Med så lang tid siden forrige kamp var det knyttet stor spenning til denne kampen. Med få treninger i forkant, og kort tid med kontakttrening var det stor usikkerhet angående kampform. Samtidig var gleden stor over og endelig kunne spille kamp igjen og det var en heltent gjeng som møtte opp i garderoben. Der ble kampplanen lagt og vi var enige om at vi måtte tørre å spille og la ballen gjøre jobben.

Dette fungerer også svært godt da det allerede fra start i første omgang rulles opp flere gode angrep. Fra start dominerer vi banespillet mot et lavtliggende KIL/Hemne som satser mer på direkte spill og kontringer. Helt fra start greier vi å spille fri en av stopperne og det resultere i mange gode innleggsmuligheter som skaper store sjanser. Blant annet smeller Johannes Tysnes en kanonkule i krysstanga tidlig i kampen. Etter en halvtime med godt spill blir det også hull på byllen (rett etter at speaker har meldt at det fremdeles står 0-0). Måltyven Jonas Melhus sniker seg fri inne i boksen på en corner og stanger ballen i nettet på sikkert vis. Med dette setter han inn Kviks første mål på nesten 2 år. Rett etter er også samme mann svært nære med å bli tomålsscorer da han smeller ballen i stolpen. Det ebber dog ut med et 1-0 resultat til pause, i en omgang som vi dominerer fullstendig (bortsett fra noen farligheter helt mot slutten) der vi fort kunne scoret flere mål.

Det er dog en fornøyd gjeng som entrer garderoben, der man er enige om at vi må fortsette å gjøre det samme så vil flere mål komme. Dog ser starten av andre omgang helt annerledes ut. KIL/Hemne kommer raskt ut av startblokkene og presser høyere, noe som fører til flere farlige balltap. Dette resulterer i utligning ca 10 minutter ut i omgangen da bortelaget kriger inn en scoring. Det ser rett og slett ut som om hodene våre fremdeles er i garderoben. Det viser derfor styrke at vi igjen tar tak i ballen og begynner å spille fotball rett etter baklengs. Dette resulterer i at vi ca fem minutter senere igjen tar ledelsen etter et nydelig angrep der David Melkvik setter ballen i mål med et kontant hodestøt. Etter dette fortsetter vi å spille ut KIL/Hemne gang på gang og det tar ikke lang tid før ballen igjen ligger i målet. Etter en dødball ekspederer Morten Krokstad fra kort hold i stolpen på åpent mål. Ballen går så videre inn i keeper og i nettet (dette var selvfølgelig helt bevisst). Rett etter skaffer også Jens Indergård en straffe som David Melkvik ekspederer sikkert i mål og setter sitt andre mål for dagen.

Like etter skjer noe som forbløffet undertegnede. På stillingen 4-1 kårer speaker keeper som dagens beste noe som tok meg fullstendig på senga. Noe spesielt at keeper kåres til banens beste når man spiller festfotball framover. Dette førte forøvrig også til at undertegnede måtte skrive referat fra kampen. Framover i banen er Kvik dog ikke ferdige med å imponere. Simen Marcello Moksnes hadde fra før en meget spesiell statistikk der han alltid scorer mål når han varmer opp keeper før kamp (forrige og eneste gang dette tidligere hadde skjedd var i den meget bevigenhetsrike 2-1 seieren mot Levanger 2 på Rosenborg rett etter festival på Festningen i 2019). Denne statistikken ble også videreført da Simen på iskaldt vis lurer hele KIL/Hemne forsvaret ut i pølseboden og setter ballen i mål fra kort hold. På overtid fullfører også David Melkvik sitt hattrick med en vakker scoring. (Undertegnede har forøvrig spekulært over at han med vilje ikke satte dette målet tidligere for å unngå å bli kåret til banens beste og derav måtte skrive kampreferat).

Dette fastsetter resultatet til 6-1 i det som ble en real festaften på Rosenborg. Dette hadde nok ingen sett for seg på forhånd. Vi hadde på gode perioder i løpet av kampen, men vi hadde nok ikke forventet at vi skulle levere 80 meget solide minutter i første kamp på nesten to år. En meget solid start på sesongen som burde skape selvtillit inn mot seriestart borte mot Rennebu lørdag 21. August.