Samba på Tempebanen

DSC 1655

Fredag kveld. Påskesola kysser ømt og kjærlig Tempebanen idet Kvikspillerne kommer traskende én etter én bort til garderobene nede ved Nidelva. De fleste kledd i blått, inkludert David, som viser sin støtte og kjærlighet til både botkassa og gamleklubben Vestbyen (R.I.P) i form av sitt genservalg. Ellers ikke mye å utsette på verken antrekk eller aura blant guttene. Svein Tore Tinglum er naturligvis den best kledde, divisjonens best trente trener, Morten Berre, kommer i susende fart med sin sykkel, bare for å vise at både han og sykkelen kunne deltatt i forrige måneds Tirreno-Adriatico uten særlige problemer, mens alltid heltente Rune Holmen har byttet ut sitt sedvanlige agurkvann med en halvlunken Redbull (produktplassering).

Etter hvert kommer også storkar og storkjeks Even Kvalvær med sin boomblaster fra helvete, som han har rappet fra en kompis som ferierer i det fjerne Østen. Tanken er god, men lett å gjennomskue. Even har nemlig funnet ut den eneste muligheten hans til å få styre musikken i garderoben er ved å stille med det beste musikkanlegget. Og da går det som det må gå, russemusikk og de herligste bom bom bom-varianter på rekke og rad, til glede for noen (få), og til stor frustrasjon for resten. Jonas Melhus har tydeligvis distansert seg fra fjorårets russefeiring, og er den som kommer med den hardeste kritikken. Roar Stubbe, blid som dagen er lang, ser derimot ikke ut til å være like negativ til de høye tonene når han tar turen innom garderoben for et par tomler opp, og et halvt dusin druer.

Kampplanen blir lagt, Jørgen Hågensen har fått tildelt favorittrollen sin, i hullet, i en hybridvariant mellom 4-3-3 og 4-2-3-1. Både Johannes Mjønes Tysnes og Simen Marcello Viken Moksnes, som begge debuterte for Kvik mot Ørland, får sin første kamp fra start. Sistnevnte leverte forøvrig det som må være det tynneste kampreferatet i Kviks stolte og snart 119 år gamle historie etter nevnte kamp. Heldigvis for han, ble han noe reddet av at breddefotballkjendis Marius Helgå (undertegnede ble faktisk litt starstruck) var tilstede og kunne informere Kvikfansen om hvordan kampen forløp. Heldigvis for alle andre er Simen nå ferdig med å skrive kampreferater for i år.

Sist vi møtte Rørvik feide vi de av banen med kalassifrene 6-0 på bortebane. Fra den kamptroppen er det kun tre spillere som er gjenværende i dagens Kvik. Etter den kampen ble vi omtalt som ”Barcelona” og ”på en annen planet enn resten av divisjonen” av en Rørvikspiller på Twitter. Håpet var at diverse sosiale medier skulle flyte over av lignende superlativer også etter fredagens kamp.

Det er dog ikke bare Kvik som har hatt endel utskiftninger siden maltrakteringen i 2017. Rørvikingene har nemlig raslet med sablene og hentet inn spillere fra landet som produserer spillertyper man ikke engang finner oppe på Rosenborgbanen. Etter en sterk vårsesong i fjor går det rykter om opprykksambisjoner i år for laget som skal møte Rosenborg i 1. runde i NM. Det er naturligvis brasilianere det er snakk om, og ikke nok med det, etter kampslutt setter rødtrøyene seg på et Boeing 747 med adresse Rio de Janeiro for en ukes treningsleir. Det er som kjent påskeferie også i 4.divisjon avd. 1 neste uke. Men før det skulle det spilles om tre poeng på Tempe.

Det er Santos, eeeh Rørvik, som kommer best ut fra startblokkene, og setter 1-0 bak den fargerike heavy metal-burvokteren vår etter 13 minutter. Noen minutter senere utligner Sebastian Haller-lookaliken David Melkvik på en innøvd cornervariant, etter et strålende slått hjørnespark fra de rosa støvlene til Sjøvik. At den ble satt inn med bakhodet trenger naturligvis ikke å bli nevnt. Det som kan nevnes er dog at vi her fikk stifte bekjentskap med en rykende fersk GIF på Twitterkontoen til Kvik, hvor vi kan se en av Kviks yngste supportere juble hemningsløst. Like etter er det like før GIf’en må dras fram igjen, men et frispark fra frisparkkongen Hågensen blir slått i stolpen av keeper, før Sjøvik på uforklarlig vis setter returen over. På tribunen sitter Håkon Breivik, som har tatt et friår fra fotballen for å sjekke damer, og konstaterer at han hadde satt den i nettmaskene hver dag i uka.

Resten av omgangen bølger litt fram og tilbake, og Rørvik er farlig frampå ved et par anledninger. Ellers hagler det med gulkort fra en lav list-leggende dommer. Rett før både pausesignalet går og solen går ned, får Rørvik frispark i farlig posisjon. Kvik lister opp fire mann i mur, men det skal vise seg at Hågensen er bedre på offensive enn defensive frispark. Håggi har nemlig brutt ut av den eksklusive klubben til Tinglum og Sjøvik i løpet av vinteren. Frisparket sniker seg gjennom muren, der love handlesene til Håggi hadde stått i veien tidligere, setter Edvard ut av spill, og Rørvik går til pause med en fortjent ledelse 2-1.

Etter 60 minutter blir det som ventet samba på Tempebanen, men det er Kvik som står for rytmene. Johannes byr opp til dans med en Rørvik-forsvarer, slår en tuttis, før han serverer Even på bakerste. Han sier obrigado og sklir inn utligningen. To minutter senere blir det mer jogo bonito når Even på farten igjen, og skaffer straffe på rutinert vis. Heldigvis meldte David seg til å være straffeeksekutør før kampstart, ettersom jyplingen Marcello også prøvde seg med en hånd i været da spørsmålet dukket opp. David setter uiskaldt inn sitt andre for dagen fra straffemerket, og Kvik har snudd kampen. Før snuoperasjonen hadde Rørvik blant annet tre farlige angrep etter hverandre, hvor de rullet opp angrep på siden til Rune ”Roberto Carlos” Holmen. Kvik ble reddet av både stolpen og en utenomjordisk redning fra Taffarel Ellingsrud.

Etter 3-2 sendte Rørvik mange mann i angrep i jakten på en utligning, som førte til mye rom å boltre seg i for Kvik-angriperne. Dette utnyttet David, som tråklet med seg ballen inn i feltet, og hamret en ball via to rørvikinger og i mål. 4-2, og den såkalte spikeren i skattekista. Rørvik klarte ikke å mobilisere et like stort press som tidligere i omgangen, og kampen ebbet ut etter selvmålet i det 83. minutt. Dette gjør at Rørvik må reise til Brasil uten poeng i bagasjen, mens Kvik-spillerne drar til ikke like eksotiske Rognan, Leirfjord, Gokk, Midsund osv. som serieledere med 6 av 6 mulige poeng i årets 4. divisjon. Vi håper Rørvik-gjengen koser seg med strandfotball på Copacabana og ønsker dem lykke til videre i resten av sesongen. God påske og heia Kvik!