150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb

Det er i motbakke det går oppover

Sola skinte på en nydelig lørdag som tilbydde både festival og en thriller av en fotballkamp. Mens det på Festningen runget ut med diverse musikalske innslag, var det et Kviklag som var klar for å ta imot Røros på Rosenborgbanen. Før kamp var stemningen løs og livlig for de fleste, mens man hadde et ekstra øye på om Liverpool klarte å holde fast på ledelsen på King Power Stadium. Det som virket som en komfortabel seier for rødtrøyene, ble i stedet en nervepirrende affære når Allison bestemte seg for å gjøre ting mer interessant for alle som fulgte med på kampen. I Kvikgarderoben satt en spent Breivik og fulgte med, mens resten av Kvikgutta øynet en redusering for hjemmelaget. Heldigvis ble det ikke, og Liverpool fortsetter sin solide start på Premier League med en 2-1 seier. Lørdagen hadde startet perfekt for Breivik, og bedre skulle den bli.

18034

Kampen startet slik som vi hadde ønsket. Vi triller ballen mye, og klarer å skape noen store sjanser allerede de første ti minuttene. Både Johnsen, Kvalvær og Sjøvik brenner sjanser for oss, men Kviklokomotivet har tatt et godt tak i kampen. Etter 15 minutter med total Kvikdominans, kommer Røros på en sjelden visitt på Kviks banehalvdel. Når Røros får frispark, som Holmen (som vanlig) er helt uenig i, tar de oss på senga med en kjapp pasning til en upresset Rørosspiller. Fra 25 meter bestemmer spilleren seg for å kline til, og sender et prosjektil i krysset bak en sjanseløs Ellingsrud. Stillingen står 0-1, og Kvikspillerne står helt i sjokk, og forstår ikke hva som nettopp har skjedd. Kampen går til pause, og stillingen er fortsatt 0-1 til Røros.

Før starten av andreomgang skjønner vi ikke hvorfor vi ligger under, men forstår at dette kommer ikke til å bli et 0-1 resultat. Mål skulle komme, og mål skulle det bli. Vi starter andreomgang, akkurat som første. Fem minutter har gått, når Kvalvær får skutt, men dessverre for oss ble det i stolpen. Dette oppildnet Kvikgutta til å pushe på videre, og vi skulle få penger for strevet. Holmen har lært mye fra den tidligere Kvikspilleren Espen Mathiassen, og fosser langs kanten. Holmen får lagt inn, og på bakre får Kvalvær igjen sjansen til å redusere for Kvik. Her gjør han ingen feil, og det er nå 1-1. Kvik var ikke ferdige her, og det skulle komme et mål til, fra en spiller som ikke har for vane å skåre mål.

Etter Liverpoolseier, var det en glisende Breivik som varmet opp på Rosenborgbanen. Gutten var blid og fornøyd, og meddelte til latter fra Kviklaget under oppvarmingen at i dag skulle det bli mål fra venstrebacken. At han skulle få rett i dette, var det nok ingen som hadde troen på før kamp. Etter 15 minutter spilt av andreomgang, bestemmer han seg for å ta sakene i egne hender. Med et bestemt blikk mot mål, fosser han fremover med ball, med et stivt og nervøst blikk fra Coach Evjen. Med en sylfrekk vending som setter hele Røros ut av spill, spiller han gjennom Johnsen. På en sjelden visitt står Breivik godt plassert ut 45, og mottar ballen tilbake fra Johnsen. Mens de offensive spillerne til Kvik trenger to til tre sjanser før det blir mål, viser Breivik hvordan det skal gjøres og setter ballen lekkert inn. 2-1, og Kvik har snudd kampen.

Kvik fortsetter å styre kampen, og det spørs om Sjøvik muligens må få et lite intensivkurs fra Breivik når det gjelder avslutningsteknikk. Mens Breivik har vært så heldig og hatt et år med trenerlegende Bjørn Hansen med sitt vante sitat; «Presisjon foran kraft», er det tydelig at Sjøvik ikke har samme opplæring gjennom sin fotballkarriere i blant klubber som Midsund. Sjøvik smeller med alt av kraft ballen i tverrligger, og Røros er fortsatt med i kampen når det er 10 minutter igjen. Vi har kommet til overtid, og det ser ut som at Kvik klarer slik som Liverpool klarte tidligere å hale seieren inn. 2-1 og matchvinner, kunne ikke lørdagen til Breivik ha vært bedre. På overtid får Røros et frispark langt nede ved cornerflagget. Høstsesongen startet tung, og det ville seg ikke denne lørdagen heller for Kvik. Ballen spilles inn, og en Rørosspiller får stange ballen utagbart i mål. 2-2, og vi venter fortsatt på første seier i det som har vært en tung høst for oss. Likevel kan vi ta med oss mye godt fra kampen, og håper å slå i fra oss når vi møtes Støren allerede neste Torsdag.