150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Slike gutter det vil gamle Norge ha


Etter maktdemonstrasjonen på Støren Idrettspark ble det klart under kretsens høytidelige cup-trekning at semifinalemotstander for Kvik 2 ble Utleira. Ikke bare skulle det spilles om en finaleplass i KM-sluttspillet, men det skulle også spilles om å forbli på den eksklusive listen over seniorlag i Norge som har vunnet samtlige offisielle kamper denne sesongen. 

Det er liten tvil om at dette oppgjøret blir av den spennende sorten, men hva er vel en 6. divisjons semifinale i KM uten bemerkelsesverdige hendelser under oppkjøringen før kamp? Denne helgen er salongbordet fullt for en sulten referent. Fra Tynset meldes det fra Lunåshaug-familien at hjemmesiden til FK Kvik har forsvunnet på magisk vis, og fra Rosenborg Gate tikker det inn meldinger om fuktskader i parketten til Tom-André Tomren, som må finne seg i et umiddelbart telefonavhør med alt-mulig-mann Roar Stubbe.Krokstad Morten er ilagt hundebånd og befinner seg flere mil unna i 50-årslag til svigermor, mens Einar Lunåshaug har skrubbet hver bidige krik og krok i leiligheten etter fredagens festligheter. Hva angår festligheter holdt både Lunåshaug og flere andre medlemmer av spillergruppen seg innenfor klubbens strenge alkohol- og festreglement som godkjenner en fest senest to dager før kamp. Etter at opprykket ble sikret, har det seg dessverre slik at veteranduoen Aspaas & Larsen har holdt festen gående langt ut i oktober, og denne lørdagen var heller intet unntak. Det er ingen tvil om hva som har foregått kvelden i forveien når nevnte herremenn entrer garderoben, og ikke nok med det så har Aspaas’en forvekslet bananer med Walters mandler og fruktnøkt på butikken (til spillergruppens store glede).

Kampen innledes med et vakkert tribuneshow fra «Ultras Rosenborg Tribuna Sur», og resten av tribunen begynner å fylle seg opp. Blant utallige medlemmer fra Stige-klanen finner vi også herr Stubbe som fortsatt er lite imponert over rehabiliteringsprosjektet og oppussingskunnskapene til Tomren. Det første kvarteret av matchen preges av totaldominans fra Kvik 2. Det er tydelig at dagens motstander tas på alvor, men de behandles fortsatt respektløst av de blå og hvite. Allikevel skjer det noe som er uvant for bortskjemte Kvik-gutter i det 10. minutt. Utleiras Jonas Pettersen fyrer av en blanding av innlegg og skudd retning Kai Overå som dessverre er uheldig og glipper ballen i det han skal redde. Kvik 2 har gått rett i strupen på Utleira, men det er de oransje som skal stå for kampens første mål. Vi ligger for en gangs skyld under i en kamp, og de oppmøtte på Rosenborg venter spent på å se hva slags ryggrad dette laget har. Og ryggrad har dem, de vakre gutter på Kvik 2, for det tar bare to minutter før Hedmarksulven Lunåshaug har fått øye på byttet. Med mot i brystet marsjer han mot mål og klinker ballen nydelig inn via stolpen, og vi er tilbake til start. Tre minutter senere er det Peter M. Stige sin tur som med stålgummibein fører oss opp i 2-1 ledelse til øredøvende jubel fra «Peter M. Stiges fanklubb» (som er representert på tribunen med i hvert fall 7 medlemmer).

Se et glimt av Einars utligning, og legg gjerne merke til Kaspers måte å feire en assist på.
(saken fortsetter under videoen)

Vi spoler ut i 2.omgang. Morten Mysen og Matias Keiseraas har kommet inn og har sammen med resten av Kvik 2 stanget mot Utleiras mål i over en halv omgang. I en god Kvik-periode skal det, dessverre for oss, skje noe magisk rent fotballteknisk. Dagens første målscorer er oppmerksom etter å ha vunnet ballen på midtbanen og fyrer rett og slett av et skudd fra 50 meter. Sola står lavt på himmelen i øst og Overå rekker ikke tilbake til målstreken i det ballen daler i mål. 2-2, men redaksjonen tillater seg å rose Utleira for et  flott mål, samtidig som vi registrerer at skuldrene heves i Kvik-leieren. Aspaas forsvinner til skogs for å roe nervene, mens Tokerud fortsatt står rakrygget på sidelinjen. 10 minutter senere har Utleira fått et hjørnespark og straffer oss nok en gang med et mål ut av det blå. Fra 2-1 til 3-2 i løpet av få minutter – rett og slett en semifinale verdig, men ikke særlig heldig dersom du har tilhørighet til Kvik 2. «Nå kan det ikke være mye igjen av den ryggraden til disse jålete Kvik-spillerne», fyres det fra tribunen. Heldigvis for Kvik 2 skal Mysen vise at man faktisk blir en bedre fotballspiller av å delta i Smaalenenes Romjulscup jul etter jul. Med ryggen rak og blikket fritt, dunker han til på volley fra 20 meter og ballen går rett i mål når uret viser 83 minutter. Vi har fått tilbake troen og presser på videre. Vi får et hjørnespark, Tomren spaserer ut og tar det. Utførelsen er god, og i boksen får en uidentifisert Kvik-spiller hodet på ballen, men avslutningen går like utenfor og klokken tikker videre. I det 86.minutt får vi nok et hjørnespark, og også denne gangen spaserer Tomren ut for å ta det. Fra tribunen synger fansen det velkjente ropet «Corner er mål!», og som vi alle vet har kunden alltid rett. Tomren svinger inn hjørnesparket retning Sondre Fossheim. Fossheim har til en forandring gått opp på corneren med intensjon om å score, og med vett i skallen stusser han ballen i lengste hjørnet til eksploderende jubel. Sluttminuttene blir av den neglebitende sorten, og dagens dommer er ikke sparsom på tilleggsminuttene, noe selvfølgelig Kvik-benken uttrykker stor uenighet over. Kampen ender 4-3 takket være en enorm lagmoral og innsats. Slike gutter det vil gamle Norge ha! 

Sondre Fossheims matchvinnerscoring: 

 

I de neglebitende sluttminuttene ble publikum på Rosenborg også vitne til et gjenvinningspress som hadde gjort totalfotballens far, Johann Cruyff, stolt.

 

Kampfakta Kvik 2 – Utleira                                                                   
Mål:
0-1.
 10 min: Jonas Pettersen
1-1. 12 min: Einar Lunåshaug (Kasper Koppang)
2-1. 15 min: Peter M. Stige (Einar Lunåshaug)
2-2.
72 min: Jonas Pettersen
2-3. 81 min: Ruben Kleiven
3-3. 83 min: Morten Mysen (Einar Lunåshaug)
4-3. 86 min: Sondre Fossheim (Tom-André Tomren)

Kvik-børsen:
★★★Sondre Fossheim
★★Einar Lunåshaug
★Martin H. Jakobsen

Startoppstilling:  
Kai Morten Overå
Kristian Kirkbakk (K)
Martin Jakobsen
Sondre Fossheim
Audun Grøtta Giske
Aksel Gustavsen Bøhn
Tom-André Tomren
Peter M. Stige
Elias Bergquist-Langlo
Einar Lunåshaug
Kasper Koppang 

Bytter:
45 min: Morten Mysen inn for Aksel G. Bøhn
60 min: Matias Keiseraas inn for Audun Grøtta Giske
74 min: Magnus Hoff Johansen inn for Elias Bergquist-Langlo
87 min: Even J. Tokerud inn for Peter M. Stige

SE FLERE BILDER FRA KAMPEN HER

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp

Søndag 11.09.2022, kl. 14.00
Kvik 1 - Byåsen TF2
Rosenborgbanen 11er

150 kvikbyaasen150

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Mandag 12.09.2022, kl. 20.00
Orkanger - Kvik 2
Bane Orkanger 1

150 orkanger150 kvik

Tabellen finner du her