150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Et siste blikk på 2017

Vi har satt oss som mål å publisere referat etter samtlige kamper, også tap. Vi forakter i utgangspunktet lag som utelater referat etter tap, men etter serieavslutningen i fjor satt referatskriving fryktelig langt inne. Den sjelsettende opplevelsen i Selbu sørget for en skrivesperre som har tatt lang tid å overkomme. Nå, lovlig sent, kommer vi med noen oppsummerende ord fra fjorårssesongens tre siste kamper. Slik blir 2017 forhåpentligvis et tilbakelagt kapittel, slik at vi med kropp og sjel kan se fram i mot sesongen 2018. 

 

Vs. Nidelv

Nidelv hadde kvelden i forveien meldt at de hadde for få spillere til å stille til kamp, før de kort tid etterpå snudde på hælen og kunne mønstre lag allikevel. Det var med andre ord et ganske raskt sammenrasket lag som stod på andre banehalvdel. Dette ble kanskje reflektert i sesongens mest lunkne timinutters oppvarming, og det tok også litt tid før Kvik 2 fant flyten. Men etter å ha fått et par mål før pause, kom den berømte ketchup-effekten. Mot et Nidelv-lag som ga mer og mer opp ble det til slutt en parademarsj inn mot tosifret, og kun nok et steg på veien mot seriefinale mot Selbu.

Kampfakta Kvik 2 - Nidelv 2
Mål:
1-0. 10 min: Magnus Hoff Johansen (Even Tokerud)
2-0. 20 min: Jonas Larsen (Kasper Koppang)
3-0. 33 min: Magnus Hoff Johansen (Even Tokerud)
4-0. 54 min: Even Tokerud (Magnus Tømmervold)
5-0. 59 min: Kasper Koppang (Magnus Tømmervold)
6-0. 67 min: Magnus Hoff Johansen (Morten Krokstad)
7-0. 75 min: Morten Krokstad (Even J. Tokerud) 
8-0. 78 min: Morten Krokstad (Morten Mysen)
9-0. 85 min: Martin Jakobsen (Kasper Koppang)
10-0. 90 min: Kasper Koppang (Tom-André Tomren)

Dagens kvikstjerner:
★★★ Even J. Tokerud
★★ Magnus Hoff Johansen
★ Martin Jakobsen

Startoppstilling:

Markus Book Bjerck
Marius Saanum
Kristian Kirkbakk
Martin Jakobsen
Morten Mysen
Jonas Larsen
Tom-André Tomren
Even J. Tokerud
Magnus Tømmervold
Kasper Koppang
Magnus Hoff J. 

Bytter:
37 min: Morten Krokstad inn for Morten Mysen
50 min: inn for Martin Jakobsen 
53 min: Morten Mysen inn for Kasper Koppang
75 min: Kasper Koppang inn for Magnus Hoff Johansen
80 min: Martin Jakobsen inn for Morten Krokstad


Vs. Astor

Hjemmekamp mot middelhavsfareren Astor. Siste kamp før en eventuell seriefinale mot traktorlaget Selbu. I ekte Kvik2-ånd hadde vi snublet i kveld.

Førsteomgang vitner om en spillergruppe som har fokus på nettopp denne seriefinalen. 1-0 er stillingen når 45 minutter er gått. En noe hissig Astor-spiller har også sett seg lei av den omstendelige fotballen, og la inn en grundig søknad om et rødt kort etter 30 minutter. Dette lot seg ordne. I 2.omgang velger Kvik å gire om, og speaker Bjørkavåg må annonsere scoring hele 6 ganger. Ikke overraskende er det poenggarantistene Koppang, Hoff, Tomren og Mysen som står for målene.

3 poeng, og fruktkurv til familien Tømmervold blir fasit. En god gjennomkjøring før opprykket skal sikres i Selbu. Dette kan vel ikke ryke?

Kampfakta Kvik 2 - Astor 2
Mål:
1-0. 7 min: Kasper Koppang (Audun G. Giske)
2-0. 20 min: Kasper Koppang (Even J. Tokerud)
3-0. 33 min: Magnus Hoff Johansen (Audun G. Giske)
4-0. 54 min: Kasper Koppang (Peter M. Stige)
4-1. 59 min: Astor
5-1. 67 min: Morten Mysen (Magnus Hoff Johansen)
6-1. 75 min: Tom-André Tomren (Even J. Tokerud) 
7-1. 78 min: Kasper Koppang (Magnus Hoff Johansen)

Dagens kvikstjerner:
★★★ Kasper Koppang
★★ Sondre Fossheim
★ Audun Grøtta Giske

Startoppstilling:
Markus Book Bjerck
Aksel G. Bøhn
Kristian Kirkbakk
Sondre Fossheim
Audun G. Giske
Even J. Tokerud
Tom-André Tomren
Peter M. Stige
Elias Bergquist-Langlo
Kasper Koppang
Magnus Hoff Johansen

Bytter:
50 min: Morten Mysen inn for Elias Bergquist-Langlo
64 min: Elias Bergquist-Langlo inn for Peter M. Stige
74 min: Nils Ola Aspaas inn for Sondre Fossheim


Vs. Selbu

I underkant av 20 forventningsfulle spillere, akkompagnert av ti supportere, satt seg på bussen utenfor Rema1000 Rosenborg den 6. oktober 2017 med tro og håp om at dette skal bli en kveld for historiebøkene til Kvik 2. Med gratis hamburgere på Selbu idrettspark er tribunene stappfulle allerede under oppvarmingen, så scenen for årets kamp ble tidlig satt. Guttene gleder seg, og forutsetningene før kampstart er klare: Med uavgjort eller tap rykker Selbu opp, mens dersom tre poeng kan tas med tilbake til Trondheim rykker Kvik 2 opp.

Når Selbyggen Avis i sitt referat meldte at Kvik 2 i første omgang var akkurat så gode de trodde vi skulle være, og faktisk enda litt bedre, treffer reporteren den berømte spikeren på hodet. For Kvik var overlegne i de fleste spillets faser, og at det stod 1-1 til pause må fortsatt betraktes som et under på linje med verdens syv underverker.

Kvik fortsetter å dominere spillet etter pause, men nå bølger det mer fram og tilbake. Selbu har meldt seg på, og livet som nøytral tilskuer er nok artigere. Kvik tar første stikk: På en corner sender Sondre oss opp i ledelsen, og i noen vakre minutter er det Kvik som er seriemester. Selbu svarer med både 2-2 og 3-2, før Kasper sørger for balanse i regnskapet. Etter angrepsvillig fotball fra begge lag har altså 1-1 blitt til 3-3. Underholdningen er en opprykkskamp verdig, men etter 79 minutter er pipeblåser Aadal lei av å være i skyggen. Han er lei av at de 22 fotballspillerne får all oppmerksomheten fra de 300 tilskuerne på tribunen. Han er faktisk så lei at han for første gang i kampen tar turen ut av midtsirkelen. ”Nå er det jeg som skal bli helten”, tenker Aadal, og klinker til med direkte rødt kort til sindige Tokerud foran 290 jublende selbygger. ”To strake føtter med knottene først”, sier han med et smil i det han tar i mot hyllesten fra tribunen. Begrunnelsen kan han ikke tro på selv engang, men hva gjør vel det når man har sikret seg legendestatus og evig plass på Hall of Fame-veggen på Selbu klubbhus?  ”Selv gult kort hadde vært strengt i denne situasjonen”, sier TV2-ekspert Mark Clattenburg etter å ha blitt vist bildene.

For å være sikker på at han blir hedersgjesten på plettdansen senere samme kveld, sender han også Fossheim i dusjen kun to minutter senere. En fotograf på sidelinjen er ufin i språket, og får derfor beskjed fra Fossheim om å ”holde kjeft”. Undertegnede er usikker på om regelverket mener en slik irettesettelse er gult kort. Uansett kan fotografen og mannen i svart danse seiersvals sammen på folkehuset senere samme kveld, for situasjonen ender altså med at en likandes kar fra Sunnmøre blir sendt av banen.

Med ni mann mot elleve blir det tøft. For tøft, tenker du? Det tenker ikke Morten Krokstad, som etter en stuss inne i 16-meteren sender kula forbi Selbus burvokter, og sender Kvik-leiren til himmels rett før slutt. 4-3 fordel Kvik, skal det gå likevel? Svaret er nei; Linjemannen, som allerede er i ferd med å dra på seg konfirmasjonsdressen til dansen etterpå, løfter flagget med skjelvende hånd og annullerer målet. Offsiden diskuteres fortsatt i visse kretser. På overtid kontrer Selbu inn 4-3, og Kvik blir nødt til å overvære fyrverkeri og gullfargede seriemester-trøyer når pipeblåseren blåser i fløyta for siste gang. Det som skulle bli høydepunktet i våre breddefotball-karrierer endte i stedet med tidenes antiklimaks.

Litt skryt til Selbu er faktisk på sin plass: Med en slik ramme rundt kampen fortjente dere faktisk nesten opprykket. Nesten. Vi ønsker dere uansett lykke til i 5. divisjon, og satser på at revansj kan oppnås i 2019.

Vi må på ny lene oss på en velkjent strofe fra Kviksangen. Den skal vi nå synge for tiende året på rad, men i år stemmer det faktisk; ”Vi rykker opp til neste år”.

Takk for 2017. Sees i 2018.

Heia Kvik! 

Kampfakta Selbu - Kvik 2
Mål:
1-0. 25 min: Selbu
1-1. 38 min: Elias Bergquist-Langlo (Kasper Koppang)
1-2. 55 min: Sondre Fossheim (Magnus Hoff Johansen)
2-2. 60 min: Selbu
3-2. 65 min: Selbu
3-3. 70 min: Kasper Koppang (Peter M. Stige)
4-3. 89 min: Selbu

Dagens kvikstjerner:
★★★ Elias Bergquist-Langlo
★★ Kasper Koppang
★ Tom-André Tomren

Startoppstilling:
Markus Book Bjerck
Kristian Kirkbakk
Martin Jakobsen
Sondre Fossheim
Aksel G. Bøhn
Even J. Tokerud
Tom-André Tomren
Peter M. Stige
Elias Bergquist-Langlo
Kasper Koppang
Magnus Hoff J. 

Bytter:
5 min: Audun G. Giske inn for Aksel G. Bøhn
63 min: Morten Krokstad inn for Magnus Hoff Johansen
84 min: Morten Mysen inn for Audun G. Giske

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp


Lørdag 20.05.2022, kl. 16.00
Kvik - Nardo 2
Rosenborgbanen 11'er

150 kvik

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Fredag 12.05.2023, kl. 20.00
 Kvik2 - Tolga-Vingelen
Rosenborgbanen 11'er
 

150 kvik

Tabellen finner du her