150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Evig eies kun et dårlig rykte

Før kamp: Nye bananer og nådeløs vinnerkultur. Kvik-guttene trapper opp på Rosenborg, og det meste er som det bruker å være: Tomren sitter med musikkspakene, Morten Mysen fortsetter å være Smaalenene Romjulscups beste promotør, Nils spanderer bananer, Jakobsen tar sin sedvanlige hilserunde og Jonas er for seint ute (denne gang grunnet deltagelse på livredderkurs, journ. anm.).

IMG 4003Men for første gang i år skjønner vi at det virkelig er noe stort er på gang: Nils har byttet ut First Price-bananene med økologiske bananer av ypperste klasse. Aspaas setter alle kluter til i den evinnelige jakten på opprykk, og denne gangen mener han alvor. Følelsen av press begynner å råde i garderoben, men før nervøsitet og usikkerhet rekker å ta overhånd i den mentalt ustabile og skjøre spillergruppen, dukker det opp et annet problem det må tas stilling til. Det kommer nemlig fram at Aksel Gustavsen Bøhn gikk på en helsprekk på sin halvmaraton to dager tidligere. Når øyevitner i tillegg kan meddele at Bøhn gikk på denne sprekken iført Kvik-trøye, er garderoben i harnisk. Trenerteamet tar en tur på bakrommet, og kommer tilbake 30 sekunder senere med en løsning som er like enkel som den er genial: Aksel Bøhn henvises til benken. For slike prestasjoner kan rett og slett ikke vinnermaskineriet Kvik 2 være bekjente av, og dermed blir Bøhn det foreløpig siste offeret for Kvik 2s nådeløse vinnerkultur. 

En slik resolutt avgjørelse fra trenertrioen sørger for at roen igjen senker seg over hjemmegarderoben. Når avgjørelsen følges opp av en inspirerende tale av høvding Tokerud, strutter ivrige Kvik-gutter igjen av den selvtilliten som har gitt dem 10 strake seire i årets 6. divisjon avdeling 5. 

1. omgang: Presis pulsklokke, en perfeksjonert BMI og keeperskåring

Den velkjente sexyfotballen har ikke helt satt seg etter den lange sommerferien. Det som derimot er ved det samme gamle, er den eksentriske spillestilen til Morten Krokstad. Kampen er ikke mer enn ti sekunder gammel når det hissige presset til Kroken belønnes med en ballerobring. Han drar av en stopper, men alene med Tillers burvokter blir oppgaven for stor. Trademark Krokstad. Til tross for den lovende åpningen, tar det lenger tid enn vanlig før Kvik får hull på byllen, men etter 23 lange minutter får de oppmøtte supporterne endelig litt valuta for gåturen til Rosenborg. Pulsklokka til Tomren viser 0,7 tilbakelagte kilometere idet han spaserer ned til cornerflagget. Til hans forsvar evner han å sikte seg inn på Einar Lunåshaugs smale ryggtavle, og Kvik går opp i ledelsen når Tynsetelgen med perfekt BMI bruker nevnte ryggtavle til å ekspedere ballen i mål. 

Fetteren til Gaute Grøtta Grav, den moralske vinneren av Spellemannsprisen 2014 for låta "Knekkebrød", Audun Grøtta Giske, er for anledningen Kviks burvokter. Samtidig er han lagets ekspeditør av straffespark. Onde tunger mener disse to oppgavene ikke kan kombineres, men kommandant Tokerud viser langefingeren til kritikerne og sender sin målmann fram når Krokstad har skaffet laget en mulighet fra 11-meteren. Audun er like selvsikker som sin fetter, og sørger for at Kvik går til pause med tomålsledelse. 

2.omgang: Gjenåpnet målkonto, et smertefullt rykte og en spesiell lukt

Kasper Koppang. Kviks storscorer. En gang beskrevet som superspiss av Selbyggen Avis. En fryktet mann blant motspillere. 21 mål på de 10 første kampene i OBOS-cup og seriespill i år. Deretter sa det stopp for gullgutten til Lisbeth Koppang, og etter 3. juni har den tempererte Stranda-gutten vært nærmere rødt kort enn scoringer. Der han tidligere lignet en ung Fernando Torres, har han nå lignet mer på en krysning av Lee Cattermole og Jonas Larsen. Måltørken har vart i 201 minutter når ormen i sort blåser av for pause. Styremedlemmer, lagkamerater, Lisa Marie, Lisbeth, Geir, Kine og øvrig familie er bekymret. Heldigvis vet noen råd. Rett før lagene går på banen for 2.omgang, tar ’el Patron’ Tokerud Koppang til side og hvisker noen ord i hans øre. Hva som blir sagt kjenner ikke Kvik-redaksjonen til, men faktum er at stadionuret til Stubbe viser to spilte minutter når Kasper på velkjent vis drar seg forbi på venstresiden og sender ballen i motsatt hjørne. Innen kampen er over står Koppang med tre scoringer, og andre toppscorer-beilere i 6.divisjon blir nå pent nødt til å kaste inn håndkleet. ”Hva som ble sagt mellom meg og sjefen, forblir mellom meg og sjefen”, sier Koppang lurt når Kvik Media ber om en kommentar etter kampslutt. 

Om Kasper Koppang er synonymt med scoringsteft, er Jonas Larsen antonymet. Med et ikke-eksisterende taktomslag, spenst som en tepose og to venstrebein er han sjeldent en trussel foran motstanderens mål. Med disse attributtene har evigunge Larsen fått rykte på seg for å være Trøndelags minst målfarlige spiller. Midtveis i omgangen får ryktet enda mer kjøtt på beinet: Krokstad vinner ballen fra keeper og serverer Larsen på blank kasse. Han øyner et lite håp om å forandre sitt eget ettermæle, men det ender med et oppskriftsmessig sleivspark idet medspillere har løpt hjemover for å demme opp for en eventuell kontring imot. Du har kanskje lært å redde småbarn på livredderkurs, Larsen, men å komme dette ryktet til livs – det kan du bare glemme. Evig eies kun et dårlig rykte, synger Henning Kvitnes. Vi er enige. 

Innen kampen er over rekker vi å også bli vitne til at ballmaestro Stige viser 5.divisjonsklasse når han sender gjennom Magnus Hoff. Foran mål serverer Hoffmeisteren Morten ’Crocs’ Krokstad en sjanse selv ikke han kan bomme på. De selverklærte opprykkskandidatene fra Tiller pynter også på resultatet før pipeblåseren er lei og vil hjem. Det ender 6-2 i favør Kvik, som nå står med 11 seire av 11 mulige i årets serie. Finn fram finstasen, legg champagnen til kjøling og reserver VIP-baren på Downtown, for Kvik-guttene kjenner lukten. Lukten av opprykk. 

Heia Kvik.

Kampfakta Kvik 2 - Tiller

Mål:
1-0. 23 min: Einar Lunåshaug (Tom-André Tomren)
2-0. 44 min: Audun G. Giske (Morten Krokstad)
3-0. 47 min: Kasper Koppang (Peter M. Stige)
4-0. 52 min: Kasper Koppang (Morten Krokstad)
4-1. 60 min: 
5-1. 75 min: Kasper Koppang (Aksel G. Bøhn)
6-1. 79 min: Morten Krokstad (Magnus Hoff Johansen)
6-2. 83 min: 

Dagens Kvik-stjerner:
★★★ Kasper Koppang
★★ Peter M. Stige
★ Morten Mysen, Tom-André Tomren

Startoppstilling:
Audun Grøtta Giske
Kristian Kirkbakk
Martin Jakobsen
Einar Lunåshaug
Magnus Hoff Johansen
Peter M. Stige
Tom-André Tomren
Morten Mysen
Elias Bergquist-Langlo
Kasper Koppang
Morten Krokstad

Bytter:
45 min: Aksel G. Bøhn inn for Einar Lunåshaug
56 min: Einar Lunåshaug inn for Martin Jakobsen
62 min: Matias Keiseraas inn for Magnus Hoff Johansen
62 min: Jonas Larsen inn for Peter M. Stige
62 min: Even Tokerud inn for Morten Mysen
70 min: Morten Mysen inn for Elias Bergquist-Langlo
76 min: Peter M. Stige inn for Tom-André Tomren
76 min: Magnus Hoff Johansen inn for Kasper Koppang
80 min: Nils Ola Aspaas inn for Morten Krokstad

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp


Lørdag 20.05.2022, kl. 16.00
Kvik - Nardo 2
Rosenborgbanen 11'er

150 kvik

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Fredag 12.05.2023, kl. 20.00
 Kvik2 - Tolga-Vingelen
Rosenborgbanen 11'er
 

150 kvik

Tabellen finner du her