150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Kvik 2 - mer burlesque enn fotball

Tidlig torsdag morgen: Vekkerklokka ringer og en sint Ladespiller stiger ut av senga med skuddfoten først. «F***n!» Skriker mannen til kona – «jeg bruker alltid å stå opp med stamfoten først». Feil fot og dårlig stemning. Varsellampene blinket for Trygg/Lade 2 allerede før det første morgenbrødet hadde falt.burlesquee

Vi skrur klokka frem til sent torsdag kveld og med et brak ankommer ’fugl føniks’ Larsen garderobeanleggene på Lade. Etter å ha stått over Tydalskampen, i protest mot dårlig lederskap, er han i full fyr, sparker han inn døra og stiger opp fra asken. Fremfor han sitter 14 lettkledde og lunefulle menn. Larsen skuer utover det nakne landskapet mens han rister oppgitt på hodet. Det er tydelig at sommeren har satt sine spor. Livsstilssykdommene nærmest florerer på de trange garderobebenkene. Sykelig overvekt, nyresvikt, tannråte, diabetes 2 og et assortert utvalg kjønnssykdommer. «Den eneste som kan glede seg over dette synet er turnuslegen på Moholt studentby», tenker han.  Kvik 2 – en komisk og seksualisert kabaret, mer enn noe annet.

Stemningen var trykket, men veteranen visste råd. Stolt dro han frem de nye fotballstøvlene sine og konstaterte med største selvfølgelighet «Champagnesko, til Kviks eneste champagnespiller!». Selv om påstanden var legitim i seg selv, var det ikke før en kvikspiller oppdaget at det sto «unleash speed» i sålene at en unison latter i garderobeanlegget brøt ut. Skoene gikk på rundgang og alle ville nå legge ut bilder av superveteranen med sprintsålene på sine respektive sosiale medier. Manifest mot mobbing? «au contraire», men stemningen var løsnet og gutta var klare til kamp.

Det varmes opp på Lade i det vi hører et hyl fra motsatt side. Det er vår mann i innledningen som er oppbrakt. Han raser over at det er for mange kunstgressknotter på venstre side i forhold til høyre. Sint som ei fele dropper han hele Trygg/Lades oppvarming og begynner å sope sammen knotter og bære de over på motsatt side. Trygg/Lades trener prøver å roe spilleren ned, noe som skulle vise seg å være en umulig oppgave. Likevel går han for magefølelsen og sender han utpå fra start «han springer det vel av seg» tenker han. Så feil kan man ta.

Kampen er i gang og til tross for overvekt, garderobeukultur og sviktende tro på egne ferdigheter: Kvik «gønner» på slik planen alltid har vært. Og som så ofte før, når Tokerud komponerer midtbanen rett, får vi umiddelbare resultater: Denne gangen signert seg selv. Hovedtreneren som endelig kan høste fruktene av at han på et dårlig nachspiel, arrangert av kongen av berlinerboller, inngikk et veddemål om å utfordre Kviks best trente veteran på fem tusen meter full spurt. Veddemålet er nok tapt, men ved å sette inn den forløsende førstescoringen vant han i det minte et snes kvikhjerter torsdag kveld.


Men vi gir oss ikke der. Like etter bryter vi nok en gang på midtbanen og setter full pinne mot hjemmelagets målgård. Midt i begivenhetens sentrum finner vi Peter Martinius Stige. Stige, som i hele vårsesongen ble fulgt av 1.lagstrener Simon Evjen som ulven følger sau på Hedemarken, og sågar fikk sin debut for Kviks A-lag en gang i juni. Joda Martinius, det er lov å varme seg på bålet så lenge du griller pølsa hjemme. Og det skal Stige ha, et kjapt brudd på midten og en nydelig utsidepasning forbi en rusende midtstopper. Peters pølse rett i Kasper sin lompe… og når Prins Caspian spilles på blank bommer han aldri. 2-0.

Det er på dette tidspunktet at Gumwis rullgardin trekkes fullstendig ned. Ukvemsordene og forseintkommingene hagler og han har nå peaket en atferd knapt en mor kan elske. Dommeren er ikke i det minste begeistret, og gir han gult kort for generell ufin fremferd. Pausepraten består dermed i all hovedsak av at Kasper prøver å overbevise spillergruppa om at vi skal svare den ufine oppførselen til Trygg/Lade med en indirekte provokasjon i form av latter hver gang Gumwi gikk i full tilt. Tanken var sikkert god, men forslaget fikk lunken respons. Livet er for kort til at det skal ende brått og brutalt på Obosbanen. Kviks Jahve foreslår heller at vi skal drepe kampen tidlig, å sette en siste spiker tidlig i omgangen. Som de gode disiplene vi er utfører vi planen perfekt, etter eksepsjonelt godt forarbeid av Kristian Kirkbakk. Kviks målscorer er ingen ringere enn Lord Baelish.

Ladespilleren er rasende. Ikke fordi Kvik leder 3-0 og alt opprykkshåp for Trygg/Lade med dette er over. Nei, nå har vår mann fått det for seg at det ikke er en eneste på Kvik som snakker trøndersk «Det e itj en j*** trønder på herre laget, æ skjønne itj en dritt av det dæm sei!» tordner han til sin store fortvilelse. Lingvistikk og språklære har alltid falt vår mann tungt for brystet, og at det nå ikke er noe kjent og kjært på motstanderlaget var tydeligvis dråpen. Trygg/Lades Jåbekk konkluderte også med at han kun liker trøndere, og når han hørte at Morten Mysen snakket bokmål fikk nok være nok: 44 knotter rett i leggen på Mysen og marsjordre på Jåbekk. «Verdt det», tenker Jåbekk i det han tusler av banen i høstmørket på Lade. I kaoset som oppstår så må man i all ærlighet få smette inn at Kvik etter dette så til de grader henger i tauene, samtidig som Trygg/Lade spiller fin og effektiv fotball i det de reduserer både en og to ganger. Likevel er det Tokerud Tyrenakke som mot slutten viser seg frem i all sin prakt og header ballen i mål fra drøye 40 meter (Kasper tok en Brattbakk og snappet målet fra to meter, redaksjonen er usikker på hvem som skal krediteres scoringen). Etter denne avgjørende kvikscoringen deles det ut en siste krampetrekning fra Trygg/Lade i form av det klassiske kvelertaket, noe som må være en ny bunnotering på uønsket atferd i 6.divisjon. «Det finnes egne institusjoner for sånne som deg» hører vi en kvikspiller si, uten at vi er helt sikker på om dette skulle regnes som generell folkeopplysning, artig funfact eller være av trøstende karakter. Kvik 2 bærer uansett ikke nag for ugjerningen og har forståelse for at det kan gå en kule varmt når opprykket ryker. Vi satt likevel stor pris på at en jovial Trygg/Lade treners beklaget for eget lags oppførsel etter kampen.

4-2 mot avdelingens nest beste lag er sterkt på bortebane. Resten av kampene skal etter ryktene gå som kniv i varmt smør. Det er mer fotballkabaret i vente!

Heia Kvik! 


Kampfakta Trygg/Lade 2 - Kvik 2

Mål:

0-1. 10 min: Even J. Tokerud (Sondre Fossheim)
0-2. 20 min: Kasper Koppang (Peter M. Stige)
0-3. 
50 min: Tom-André Tomren (Kristian Kirkbakk)
1-3. 
60 min: Trygg/Lade
2-3. 
68 min: Trygg/Lade
2-4. 85 min: Kasper Koppang (Even J. Tokerud) 

Dagens kvikstjerner:
★★★ Peter Martinius Stige
★★ Even Johannes Tokerud
★ Martin Jakobsen

Startoppstilling:
Markus Book Bjerck
Kristian Kirkbakk
Martin Jakobsen
Sondre Fossheim
Audun Grøtta Giske
Jonas Larsen
Even Johannes Tokerud
Peter Martinius Stige
Elias Bergquist-Langlo
Kasper Koppang
Tom-André Tomren

Bytter:
55 min: Magnus Hoff Johansen inn for Kasper Koppang
55 min: Morten Mysen inn for Audun G. Giske
74 min: Magnus Tømmervold inn for Elias Bergquist-Langlo
78 min: Kasper Koppang inn for Jonas Larsen

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp

Søndag 11.09.2022, kl. 14.00
Kvik 1 - Byåsen TF2
Rosenborgbanen 11er

150 kvikbyaasen150

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Mandag 12.09.2022, kl. 20.00
Orkanger - Kvik 2
Bane Orkanger 1

150 orkanger150 kvik

Tabellen finner du her