150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Gratis pølser, gratis kaffe og gratis utsidepasningsbonanza

«Det blir hundre meter! Det blir kilometer!» brølte Jon Herwig Carlsen utover tv-skjermen når Petter Northug distanserte før oppløpet i Sapporo i 2007. Sitatet ville vært en passende overskrift om spiller nr. 69 hadde stått på dommerkortet onsdag kveld. Når det motsatte er tilfelle er det fint for publikum at Kvik2 har clutcha inn 6.giret og distanserer Mosvik når skistjernen glimter med sitt fravær.

Etter to strake seire er det igjen en munter stemning i spillergruppen. Freske «banters» blir delt ut over en lav sko på trening samtidig som det skytes fra hofta på både Snapchat, Facebook, Instagram, Tinder og andre sosiale medier. En spillergruppe proppet av selvtillit som hadde fått Morten Harket til å virke blyg skal i de fleste tilfeller dyrke samspill og enighet om spillestil, men under overflaten skjuler det seg misunnelse blant enkelte Kvik-spillere. En sjalusi som framprovoser noe majoriteten i norsk fotball vil kalle en «uting» og som ytterst få av Lasse Lagerbäcks menn klarer å utføre, men det kommer vi tilbake til senere i referatet.

I likhet med Emil Iversen i april har Petter Northug blitt hjemme når kamparenaen heter Fort Rosenborg og et dampende Kvik 2 står på motsatt banehalvdel. Og akkurat som sprintkompisen skøyter «Thugen» seg unna i dobbeldans for å slippe å bli ydmyket av folk som faktisk kan spille fotball. At Northugen mest sannsynligvis velger iskald Hooch og Gin Fizz på Fire Fine istedenfor å bli svimmel på Rosenborg er det nok ingen idrettsfolk som kan klandre han for, men det er likevel lov å håpe på at alkohollåsen i Audien fungerte når resultatet plinget inn fra «Min fotball»-appen onsdag kveld.

Men nok om dobbeldans, de herligste drinker og livredde langrennsstjerner. Det er tross alt fotball det skal handle om, og er det noe Kvik 2 kan så er det nettopp fotball. 3-5-2, stripete drakter, 2 stk. pannebånd og et hav av sunnmøringer. Det blir rett og slett ikke mer sexy enn dette, og når fotballen som leveres er like forførende kan de drøye 100 tilskuerne som har tatt turen glefse i seg pølser og nyte breddefotball i verdensklasse.

Kasper Koppang har flyttet til ny leilighet og ligger etter med oppussingen. Når attpåtil kjæresten befinner seg på tribunen har han intet annet valg enn å levere varene på banen for å havne tilbake på godsiden til sin bedre halvdel. Med fotballsko på beina går det meste litt fortere for superspissen og det tar dermed kun 5 min før han kan spikre ballen i mål, i motsetning til de 356 timene det har tatt han å spikre listverk på Møllenberg. Med et glis om munnen og håpefulle øyne titter han bort mot benken for å få en bekreftelse fra madammen, men blikket til «Fru Koppang» er ikke til å misforstå; det holder ikke med ett mål for å bli servert medisterkaker i kveld.

En tydelig preget Koppang grubler nok om hvorvidt han skal lære seg å bruke hammer eller om han rett og slett skal score flere mål, men før han får tatt en avgjørelse om det er enklest å score mål eller sette opp Ikea-møbler svarer Mosvik med en utligning, godt hjulpet av en noe utilpass fersk høyre-vingback. For beleste Kvik-supportere sniker det seg kanskje frem en følelse av at Mosvik nok en gang skal rane fotballverden for et rettferdig resultat, slik de gjorde i motsatt oppgjør før sommerferien. Det Mosvik heldigvis ikke har tatt høyde for er at det - som tidligere nevnt i referatet - foreligger sjalusi i garderoben på Rosenborg:

Tom-André Tomren er stinn av selvtillit både på og utenfor banen, men med selvtillit kommer også egoisme. Når ringreven Jonas Larsen i forkant av kampen mimrer tilbake til forrige oppgjør mot Mosvik tar nevnte egoisme overhånd. Det hintes fra Larsen at han gjerne vil ha en reprise av Aksel Gustavsen Bøhns fantastiske crosspasning med yttersiden av foten, men dette vil selvfølgelig ikke Tomren ha noe av. Å unne andre suksess er ikke noe Tomren kan forbindes med, og derfor ser han seg nødt til å sitere Kjetil Rekdal fra landslagets stortap mot Tyskland. «Det e ikkje nåkka utsidepasninger og slike greier». En banal mening fra ellers kloke fotballhoder, men man kan kanskje ikke forvente noe annet når man kommer fra Vestnes kommune. Heldigvis kommer Larsen fra riktig side av Møre og Romsdal: «I løpet av mine 12 år i klubben så var det topp tre pasninger som har blitt gjennomført av en Kvikspiller. Pur klasse!» lyder det fra Larsen og da er valget såre enkelt for pannebåndspumaen fra Asker.

Hypermobile Peter Martinius Stige er i kjent stil på løp mot motstanders forsvar i det han får servert rekepass med majones og dill på av Bøhns lekre ankler og enda penere utsidefot. Stige sier takk for maten og glir forbi motstandere som en ål i smørpanne helt til det kun er keeper som gjenstår. Da går det som det ofte gjør når Stige har skrudd på turboen og da kan dagens speaker annonsere 2-1 ledelse for Kvik 2. Med både utsideassist og påfølgende karusellshow er lista lagt for kravstore Kvik-supportere.

Lokomotivet damper videre og nr. 20 på Mosvik er tydelig frustrert over å bli brukt som rundingsbøye av samtlige Kvik-spillere. Med like koordinerte armer som en orangutang blir det vanskelig å stoppe en fossende Tokerud på lovlig vis i det 27. minutt. Dommeren blåser straffe, mens orangutangmannen spiser bananer og brøler mot både dommer og motspillere. Magnus Hoff Johansen er i konstant krig med Stige om toppscorertittelen i Kvik 2 og er like temperert som ølen vi drikker i klubbhuset på Øya; kald som bare rakkern. 3-1, og vi skjønner alle hvor dette bærer…

Bøhn har fått målpoeng på tann og med diverse bekjente på tribunen er presset enormt. Ved hjelp av en utsøkt stikker signert Hoff Johansen kan han konstruere nytelse med nok en utsidefotsdelikatesse alene med keeper. Larsen går av skaftet, publikum går av skaftet, og utrolig nok går også mamma Bøhn av skaftet i det hun innser at hun har gitt liv til et slikt unikt balltalent. Og resten er historie; nå vil alle i Kvik være med på leken. Fossheim, Kirkbakk, Langlo, ja til og med Book Bjerck strør om seg med utsidepasninger til publikums store fornøyelse. I perioder kan våre helter i blått og hvitt forveksles med både Luka Modrić og Ricardo Quaresma, og alt dette får publikum oppleve helt gratis.

Spinnville pasningsutførelser skaper naturlig nok stor frustrasjon hos motstanderlaget, og når kjendisskiløperen glimter med sitt fravær øyner vår nevnte venn Emmanuel Desperados seg en mulighet for å være Mosviks midtpunkt. Å slå Ben Redic Fy Fazan i et parti sjakk er enkelt i forhold til å møte Kvik-lokomotivet på Rosenborg, og når man står overfor en slik umulig oppgave tys det til både fingring, dytting og etterslenging på motspillere som dommer utrolig nok lar passere. Det skal heldigvis mer enn det for å komme under huden på Martin Helgaas Jacobsen som for vårt eget beste klarer å roe ned heite medspillere i blått og hvitt. Og godt er det, for til tross for labert tempo og frustrerte motspillere klarer vi til en viss grad å fortsette med vårt gode spill. Koppang har ikke tenkt å legge seg på tom mage og øker ledelsen til 5-1, Grøtta Giske høyner til 6-1 og til slutt får den selvutnevnte trequartistaen Tomren vise at han spiste pølse i pausen med årets lompeskudd til lunka applaus fra tribunen.

Tres puntos gjør at vi ligger 8 poeng bak serieleder Selbu med 2 mindre kamper spilt. Det er ikke innspurten i Eliteserien du skal følge med argusøyne utover høsten, det er dramatikken i 6. div avd. 03!

¡Viva Kvik 2!

Kampfakta Kvik 2 - Mosvik

Mål:

1-0. 5 min: Kasper Koppang (Magnus Hoff Johansen)

1-1. 14 min: Mosvik
2-1. 
21 min: Peter Martinius Stige (Aksel Gustavsen Bøhn)
3-1. 
27 min: Magnus Hoff Johansen (Even J. Tokerud)
4-1. 
38 min: Aksel Gustavsen Bøhn (Magnus Hoff Johansen)
5-1. 41 min: Kasper Koppang (Even J. Tokerud) 
6-1. 66 min: Audun Grøtta Giske (Tom-André Tomren)
7-1. 88 min: Tom-André Tomren (Morten Mysen)

Dagens kvikstjerner:
★★★ Martin Helgaas Jakobsen
★★ Tom-André Tomren
★ Magnus Hoff Johansen, Even Johannes Tokerud

Startoppstilling:
Markus Book Bjerck
Kristian Kirkbakk
Martin Helgaas Jakobsen
Sondre Fossheim
Aksel Gustavsen Bøhn
Peter Martinius Stige
Tom-André Tomren
Even Johannes Tokerud
Elias Bergquist-Langlo
Kasper Koppang
Magnus Hoff Johansen

Bytter:
45 min: Audun Grøtta Giske inn for Sondre Fossheim
45 min: Morten Mysen inn for Kasper Koppang
50 min: Jonas Larsen inn for Peter Martinius Stige
55 min: Magnus Tømmervold inn for Elias Bergquist-Langlo
75 min: Elias Bergquist-Langlo inn for Martin Helgaas Jakobsen

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp


Lørdag 20.05.2022, kl. 16.00
Kvik - Nardo 2
Rosenborgbanen 11'er

150 kvik

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Fredag 12.05.2023, kl. 20.00
 Kvik2 - Tolga-Vingelen
Rosenborgbanen 11'er
 

150 kvik

Tabellen finner du her