Trondheims eldste fotballklubb

Stø kurs

IMG 4016
Ship ohoi! Etter en kanonsterk borteseier mot et solid Trygg/Lade 2 er nå duften av opprykk sterkere enn lukten av fisk fra Ravnkloa! Ikke en gang en boks makrell i tomat kan overdøve opprykksstanken.

Med nok en seier er dusinet fullt og Kvik-skuta er stadig på rett kjøl. Faktum er at vi etter 12 kamper står med like mange seirer. Dette var derimot ikke like selvsagt før mandagens match. Det var flere spørsmålstegn før kamp. Forsvarsbauta Martin Jakobsen hadde ikke anledning å stille til kamp. Om dette skyldes at han har blitt slått i dørken i kjølvannet av Trondheim Maraton vites ikke. Kampformen til keeper-nyervervelsen Steffen Flo. Og om Grøtta Giske er like målfarlig som babord-vingback som det han er som keeper.

Kampen starter i høyt tempo og vitner om alt annet enn en 6.divisjonskamp. Begge lag har høyt balltempo føler på hverandre, men Kvik har mest ball og et aldri så lite overtak. Kampen bølger frem og tilbake før Kvik etter 35 minutt blir tildelt frispark på 20 meters hold. I det Tomren stiller seg opp til å ta frisparket melder Langlo til Trygg/Lades spisser at de bør være klare for å ta kontringa, fordi «han der e heilt elendig på frispark». Hva er da mer beleilig enn at Tomren skrur ballen perfekt ned i hjørnet og med det etter 73 forsøk endelig skårer på frispark! En liten takk vendes også til Langlos omvendte psykologi. I motsetning til Titanic, klarer Kvik-skuta å bryte gjennom isfjellet. 0-1 Kvik! Trygg/Lade skaper noen farligheter, men Kvik-debuten til keeper Steffen Flo tar på seg jobben som redningsskøyte ved flere anledninger. Forskjellen å ha Steffen i mål kontra en ving-back i mål er som flo og fjøre. Så blåser pipeblåseren til pause.

I pausa blir vi enige om at vi må fortsette å være like påskrudd som i førsteomgangen og at presisjonen må opp et par hakk. Og som sagt som gjort. Andreomgang åpner med et brak og Kasper Koppang setter ballen kontrollert i garnet etter 53 minutters spill. Før Trygg/Lade-spillerene har rukket å gispe etter luft blir Koppang spilt nydelig gjennom av Morten Mysen og runder keeper mer elegant enn noen seilbåt har rundet noen rundingsbøyer. 0-3! Nå er Trygg/Lade-mannskapet virkelig på dypt vann, og ser ut til å synke til bunns når Magnus Hoff bare minuttet etter utnytter at forsvaret og keeperen ligger i kabinen og sover. 0-4!!

Etter dette gjør Kvik en del bytter, og Krik, Krok og Matias kommer inn for Kaptein Fossheim, Koppang og Giske. Trygg/Lade ser ut til å kapitulere etter at Kvik øste inn mål og etter dette synker tempoet i kampen som et anker. Etter 64 minutter får Trygg/Lade en redusering, men ledelsen blir aldri mer truet. Larsen kommer inn for Stige og Langlo blir byttet ut til fordel for Tokerud. Matias Keiseraas viser 2 divisjonsklasse da han etter et raid tar Zidane-finta bedre enn Zinedine selv og trå(k)ler sei gjennom før avslutningen dessverre blokkeres av keeper. Hadde den sneket seg inn hadde det utvilsomt vært årets mål. Etter 77 minutter får Kvik corner og Kroken sniker seg inn på bakerste. Trygg/Lade biter på agnet til Kroken og han kan enkelt spille inn på Krikbakk som får æren av å avslutte skåringsflommen. Da tenker Kvik-mannskapet at nok får være nok og Kvik-skuta drar en solid 1-5-seier i land.

Det er bare å holde seg fast i roret, for det kan bli fuktige kvelder hvis opprykket blir sikret. Bare tynn teori kan forhindre Kvik i å rykke opp, da må vi tape resterende 4 kamper samtidig som at Jonsvatnet vinner sine. Med bare 4 kamper igjen kan altså fortsatt Kvik-skuta legge i havn med full pott. For en revansje det ville vert etter nedturen i fjor!

Etter ausedansen har svunget sine svinger i garderoba etter kampen avslutter trener Tokerud med kloke ord inspirert av legenden Steve G:

«This does not fucking slip…»

Kampfakta Trygg/Lade 2 - Kvik 2

Mål:
0-1. 35 min: Tom-André Tomren (Kasper Koppang)
0-2. 53 min: Kasper Koppang
0-3. 58 min: Kasper Koppang (Morten Mysen)
0-4. 59 min: Magnus Hoff Johansen (Tom-André Tomren)
1-4. 64 min:
1-5. 77 min: Kristian Kirkbakk (Morten Krokstad)

Bytter:
59 min: Kristian Kirkbakk inn for Sondre Fossheim
59 min: Morten Krokstad inn for Kasper Koppang
59 min: Matias Keiseraas inn for Audun Grøtta Giske
68 min: Jonas Larsen inn for Peter M. Stige
71 min: Even Tokerud inn for Elias Bergquist-Langlo