150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb

2 strake for Kvik2!

12 Kvikspillere tok turen over fjorden og opp til Åfjord for å kjempe om 3 viktige poeng, selv om midtstopper Helge “Ramos” Løkeland fort kunne mistet kampen da hans susende fartsmonster av et kjøretøy plutselig fikk tekniske problemer. Heldigvis fikk laget plukket han opp slik at vi kunne stille med en “sterk” innbytterbenk.

Kvik ankom Åset Kunstgress i god tid før kampen og alle fikk gjort sine ritualer og forberedelser. Dagens dommertrio besto av Tom-Jøran Henriksen Solstrand, med sine 2 assistenter Frode Dypveit og Ingrid Feixia Hårsaker Nakken. Kvik med første spark på ballen i det dommer Solstrand blåste i gang kampen. Starten av første omgang bølget litt frem og tilbake uten at de alt for store sjansene ble skapt. Etterhvert tar Åfjord litt initiativ  i kampen og mye av spillet går gjennom deres midtbanegeneral Imre Stjern-Vik og ut på kantene. Selv om Åfjord har initiativet i kampen forsvarer Kvik seg godt, sett bort fra et par overganger som Åfjord er farlige frempå. Kvik kommer også i løpet av 1.omgang til flere nestensjanser uten at det blir uttelling. En relativt rolig omgang som svinger litt frem og tilbake ser man også stor frustrasjon blant flere av Åfjord-spillerne uten at våre spillere blir med på dette.

I pausen blir Kvik enig om å kjøre i samme spor, og har fokus på at vi ikke må miste motet om vi slipper inn første mål. Andre omgang er få minutter gammel da vår targetspiss Magnus K Jørgenvåg får seg en smell og må forlate banen. Med 20 minutter fotball de siste 3 månedene må Frikk Bakken uten særlig til oppvarming erstatte Magnus. Kampen bølger fram og tilbake helt til det 53. spilleminutt. Åfjord bryter og hjemmelagets Mikal Haugsnes får tid til å skyte. 1-0 til Åfjord, selv om Adrian får noen fingre på skuddet. Kvik ligger under og må nullstille seg. Kampen fortsetter i samme spor, men bare 4 minutter etter Åfjord sin scoring skal Kvik utligne. Sivert Bakke slår en av sine presise innoverskrudde cornere og ballen faller ned i feltet. Etter litt kriging ender ballen opp hos en Kvik-spiller som skyter fra 12-14 meter. ballen treffer en Åfjord-spiller og skifter retning. Ballen havner hos en umarkert og onsideplassert Tobias Hasvåg som legger ballen til rette og setter inn utligningen fra 3 meter.

Kvik har fått blod på tann, og jakter flere mål. Hele laget kriger og kjemper om ballen i hver duell, og man ser flere og flere feilpasninger og ballmiss fra Åfjord. 6 minutter etter utligningen er Kvik frempå igjen. Kvik gjenvinner ballen på Åfjord sin banehalvdel da Tobias bryter en pasning. Med en perfekt vektet pasning bak forsvaret spiller han gjennom Frikk alene med keeper. En utrusende keeper blir akkurat litt for sein til å nå ballen og Frikk chipper ballen til side for keeper fra 16-meteren før han får en liten flyvetur over keeper. Ballen daler ned i det tomme buret  og Kvik har tatt ledelsen.

Etter 1-2 målet legger Kvik om til et litt lavere press. Åfjord prøver å skape noe, men et godt kollektiv fra Kvik hindrer de fra å skape særlig mye. Den siste halvtimen står Åfjord nesten konstant og dunker ballen opp fra egen banehalvdel fra midtstopper og Åfjord-kaptein John Storsve mot forsvarslinja til Kvik. Forsvarsrekka har stålkontroll og rydder unna, mens midtbanen plukker opp 2.ballene. Tiden renner sakte men sikkert ut, og en sterk borteseier er et faktum.

På ferga fra Rørvik til Flakk er kiosken desverre stengt, selv om hele laget hadde fortjent seg en Svele etter denne kampen.

Kampfakta Åfjord - Kvik2

Mål:

1-0. 53 min: Mikal Haugsnes

1-1. 57 min: Tobias Hasvåg. (assist, Vemund? Årets tynneste assist)

1-2. 63 min: Frikk Bakken. (assist, Tobias)

Gule kort:

44 min: John Einar Stinussen Storsve (Åfjord)

74 min: Mikal Haugsnes (Åfjord)