150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Kvik 2 - fotballdop rett i hovedpulsen!

«Kvik 2 victor, Kvik 2 victor!». Brølene ruver taktfast over Rosenborg Colosseum i det drømmen har blitt virkelighet: 17 Kvikgladiatorer har beseiret avdeling 05 og rykker endelig opp til 5.divisjon!

feiring2Nils

Men før vi kommer så langt: La oss sette oss i bilen sammen med Marty McFly og kjøre deg 14 år tilbake i tid. Datoen er 24. april 2004. Aksel Gustavsen Bøhn sitter bakerst i klasserommet på Bondi barneskole. Han går i fjerde klasse og har akkurat lært seg å skrive navnet sitt med løkkeskriftbokstaver. Aksel er ikke spesielt glad i skolen og dagdrømmer i det han ser at Asker herrer har fotballtrening utenfor klasseromsvinduet. «En dag skal jeg spille med de store gutta!» tenker Aksel samtidig som han får beskjed om å konsenterere seg igjen av norsklærer Heidi. A-K-S-E-L  knoter han ned på papiret og tegner noe som ligner en fotball ved siden av navnet sitt – Diis Bøhn har mange vonde lekseår i vente. Samme dag, 52 mil lenger nord spiller Nils Ola Aspaas sin første kamp i kviktrøya. Kvik 2 taper 0-5, men Nils brilierer i kjent stil «En dag skal jeg spille med noen gode kvikspillere!» tenker Aspaas i det han rusler av banen som banens bestemann. Fast forward til 17.september 2018. Aksel Gustavsen Bøhn og Nils Ola Aspaas omfavner hverandre som far og sønn etter at de sammen har rykket opp med klubben de elsker av hele sitt hjerte. Bedre Hollywood-manus får du ikke!

For når Jonsvatnet heldigvis klarte å slå Brattsberg forrige torsdag, var alt skrevet i stjernene: Kvik 2 kunne på egenhånd avgjøre avdeling 05 ved å beseire Utleira foran stappfulle hjemmetribuner mandag kveld. Så sagt så gjort, og klokken 22.45 koker det i eufori og gledestårer på Rosenborg. Spoler vi 90 minutter bakover står 11 nervøse menn med høye skuldre og gule nervedråper i innertrusa. Vi trenger gutter med nerver av stål og som er rolig som skjæra på tunet foran mål. Trener Tokerud mønstrer 10 slike menn….og Morten Krokstad. Men i likhet med det svenske valget står alt og vipper så alt for lenge. Sjanser til begge lag, engstelige feilpasninger i øst og vest og en kvikspiss som nok en gang skyter ballen til innkast fra god posisjon. Publikum har sett dette før: Smågutter som ikke leverer når det gjelder, og egnede veteraner plassert ytterst på benken. Dèjà-vu og Selbu all over again! Det varer og rekker før det eksploderer på Rosenborg kunstgress. Kvik 2 i tet, Kvik 2 mot opprykk og målscorer er av alle ting Morten Krokstad! Nå står ikke verden til påske. Det drar seg mot pause, men Krokstad er ikke ferdig, runder keeper og setter inn 2-0. Sprett BSUen og sett alt på eurojacpot for når Krokstad er den roligste gutten på banen – ja da, kan alt skje!

Mye er sagt og kan sies om coach Tokerud, og at han generelt har litt tungt for det, er en av disse.  Likevel; i pausen viser han faktisk at han har lært av fjorårets fadese. Til tross for ledelse trenger kampen en kaptein, en veteran, en målsnik, en med samme etternavn som plassen han kommer fra og en som er like god i mål som han er på kanten. Fem (!) bytter gjøres i pausen og i ermet har Tokerud også sparesset Nils Ola Aspaas – en sterkere femtedivsjonstropp skal du lete lenge etter! Så tar det da også hele 60 sekunder av andre omgang før Kasper Koppang banker en knallhard kistespiker i 6.divisjon. Nydelig stikker fra Even Tokerud og når man blander et parti valium med en palle jazztobakk får man 85kg rent Koppang. Men der Kaspian er roligere en Bob Marley foran mål er han nærmest psykotisk i gjerningsøyeblikket i det han river opp cornerflagget og feirer som han er på Strandas første raveparty. Han vet hva 3-0 etter 46 minutter på Rosenborg betyr: Opprykket banker i pungen!

Skuldre senkes – herfra og ut blir det 100% sexyfotball. Minutter senere kommer et angrep så vakkert at selv Utleira tar av seg hatten. Det rulles opp så mange trekk at motstanderne må nikke annerkjennede – «joda, dere hører nok hjemme i høyere divisjoner». Grøtta avslutter med fot og hode og målsniken Hoff er selvsagt med på morroa. 6-0 og det går et historisk sus over matta i det Nils Ola Aspaas brilierer på akkurat samme måte som han gjorde 24.april for 14 år siden.

For veteranene Aspaas, Overå og Larsen er det både godt og litt sårt og se at drømmedama Kvik 2 er i ferd med å finne seg en yngre mann som hun vil starte livet med. Kanskje er opprykket den perfekte avskjed? Kanskje det er nettopp her våre veier skilles, med opprykket som force majure. Eller kanskje strammer vi beltet og setter et siste skudd i femtedivisjon. Ryke på en overdose Kvik 2 – det høres unektelig forlokkende ut!

13/13. Heia Kvik!

Kampfakta Kvik 2 - Utleira 2

Mål:
1-0. 31 min: Morten Krokstad (Matias Keiseraas)
2-0. 38 min: Morten Krokstad (Sondre Fossheim) 
3-0. 46 min: Kasper Koppang (Even Tokerud)
4-0. 49 min: Audun Grøtta Giske (Kasper Koppang)
5-0. 76 min: Magnus Hoff Johansen (Audun Grøtta Giske)
6-0. 80 min: Audun Grøtta Giske (Magnus Hoff Johansen)

Kvik-børsen:
★★★ Audun Grøtta Giske
★★ Morten Krokstad
★ Nils Ola Aspaas

Startoppstilling:
Kai Morten Overå
Aksel G. Bøhn
Martin Jakobsen
Sondre Fossheim (K)
Matias Keiseraas
Peter M. Stige
Tom-André Tomren
Even Tokerud
Elias Bergquist-Langlo
Kasper Koppang
Morten Krokstad

Bytter:
45 min: Kristian Kirkbakk inn for Martin Jakobsen
45 min: Audun Grøtta Giske inn for Elias Bergquist-Langlo
45 min: Morten Mysen inn for Matias Keiseraas
45 min: Magnus Hoff Johansen inn for Morten Krokstad
45 min: Jonas Larsen inn for Peter Martinius Stige
72 min: Elias Bergquist-Langlo inn for Sondre Fossheim
72 min: Peter Martinius Stige inn for Even Tokerud
72 min: Matias Keiseraas inn for Tom-André Tomren
79 min: Nils Ola Aspaas inn for Kasper Koppang
80 min: Morten Krokstad inn for Aksel Gustavsen BøhnHeldig tur til Lade

27.august tok vi turen opp til Ladesletta for et møte med Flerkulturelt IL. Beklageligvis blir det ikke noe skikkelig referat fra den matchen, men her er en kort oppsummering:

- Blir reddet av comeback-keeper Kai Morten Overå, som bidrar med strafferedning i tillegg til flere andre svært kvalifiserte redninger. 

- Grøtta Giske med perlescoring. 
- Møter et godt lag. Kanskje beste motstander i år? Det, kombinert med at vi leverer under pari, gjør det til en meget spennende kamp. Vi er heldige som stikker av med tre poeng, og særdeles heldige med at vi holder nullen. Kampfakta Flerkulturelt - Kvik 2


Mål:

0-1.25 min: Audun Grøtta Giske (Einar Lunåshaug) 

0-2.42 min: Morten Krokstad (Peter M. Stige)

0-3.52 min: Morten Krokstad (Audun G. Giske) 


Dagens Kvik-børs:

★★★Kai Morten Overå

★★Peter Martinius Stige

★Audun Grøtta Giske


Startoppstilling:

Kai Morten Overå

Kristian Kirkbakk (K)

Martin Jakobsen

Sondre Fossheim

Aksel G. Bøhn

Peter M. Stige

Tom-André Tomren

Jonas Larsen

Audun Grøtta Giske

Einar Lunåshaug

Morten Krokstad

Bytter:

41 min: Kasper Koppang inn for Einar Lunåshaug

55 min: Magnus Hoff Johansen inn for Audun Grøtta Giske

55 min: Morten Mysen inn for Morten Krokstad

55 min: Elias Bergquist-Langlo inn for Tom-André Tomren

75 min: Even Tokerud inn for Jonas Larsen

75 min: Matias Keiseraas inn for Aksel G. Bøhn

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp

Søndag 11.09.2022, kl. 14.00
Kvik 1 - Byåsen TF2
Rosenborgbanen 11er

150 kvikbyaasen150

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Mandag 12.09.2022, kl. 20.00
Orkanger - Kvik 2
Bane Orkanger 1

150 orkanger150 kvik

Tabellen finner du her