150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Den siste duellen


Sola går ned. Skumringen går raskt over i nattemørket. Flomlysene slås på og lyser over den nyklipte kunstgressmatta ved fort Rosenborg. Det kan bare bety én ting: Kviks sterkeste menn skal ut i strid - en siste duell i serien må vinnes.

Å entré den mektige hjemmegarderoben på Rosenborg kan gi alle og enhver frysninger. Her inne sitter det denne torsdagskvelden 15 sterke trollmenn. Vi må likevel understreke at i enhver mektig forsamling som den vi stiller i kveld vil det som regel være en Nilus Langballe. En som virkelig prøver og jobber hardt for å lykkes, men som roter det litt til uten at vi helt forstår hvorfor det alltid er han. I Kvik 2s garderobe er dette Morten Krokstad. Kampen ikveld blir sågar et eksempel på dette. “The golden trio” Jakobsen, Lunåshaug og Fossheim - som best kan beskrives som Kvik 2s Harry, Ronny og Hermine - er alle oppskriftsmessig registrert i troppen. Fossheim rakk dog ikke Galtvortekspressen og møtte følgelig opp først til 2. omgang. Jakobsen på sin side ble rammet av et stygt utbrudd dragepest før duellen og kunne derfor heller ikke starte. Dermed var det lagets Ronny Wiltersen, Ulven fra Tynset, Einar Lunås som skulle lede troppene i kveld. Når denne beskjeden gies fra det mange vil kalle et litt for ungt trenerteam sitter lagets allvitende Humlesnurr, Nils Ola Aspaas, og rister på hodet. “Javel, så vi benker de beste igjen?!” tenker han. “Når skal ungdommen lære..?”.

Oppvarmingen viser at Kvik 2s mannskap blir å regne med i kveldens duell. Magisk tiki-taka og frekke yttersidepasninger blir servert. Geir og Lisbeth Koppang, som har tatt turen for å se sin sønn duellere, nikker anerkjennende ned fra tribunen. “Godkjent formelbruk”, meldes det fra mor. En enkel tommel opp fra far. Kampen blåses så i gang. Malvik er dagens motstander, og samtlige av oss i Kvik 2 er vel enige om at dette er en duell vi skal ha gode muligheter til å vinne. Spillemessig har Kvik 2 også et lite overtak på Malvik i første omgang. Det er tendenser i noen av angrepene våre, men uflaks, unøyaktighet og udyktighet gjør at Krokstad og Kasper ikke får ballen i nota. Krokstad med fomlende touch og slett formelbruk i kontringsfasen er en vane for oss godt vante på Rosenborg. Det merkes også at mange kamper på kort tid for Kvik 2 har satt sine spor. Noen enkle balltap og noe manglende omstillingsevne gjør at Malvik får skapt en del halvsjanser. Lagets Oliver Qvist, Morten Schei, redder det som kommer relativt komfortabelt med hastigheten og vendingene til en god Feifort. Men etter 37 spilte minutter skjer det noe veldig rart på Rosenborgbanen. Det blir fryktelig kaldt. Tåke siver inn på banen. Det føles på alle mann som om vi aldri vil bli lykkelige igjen. Desperantangrep kanskje? Nei, resultattavla viser plutselig 0-1 til Malvik(!).

Det er i dette øyeblikket at den sterkeste og mest rutinerte står frem. Lagets Humlesnurr i form av Nils Ola Aspaas reiser seg, og blikket han sender spillerne kan beskrives best av selveste J. K Rowling (med noen endringer av undertegnede): “Uttrykket i Aspaas´ ansikt mens han stirret på Kvik 2s lamslåtte spillere var frykteligere enn noe vi kunne forestilt oss. Nå var det ikke noe vennlig smil i ansiktet hans, ikke noe glimt i øyet, bare et ansikt som uttrykte kaldt raseri med hver fure. Hele Aspaas utstrålte en slik kraft så sterk at det føltes som brennende hete.” Og når Aspaas sender slike blikk til spillerne ute på banen er det bare å levere. Aksel De La Bøhn tar saken i egne hender. Han mottar ballen i mellomrommet på motstanders høyre side, drar seg inn i banen og sender en perfekt vektet pasning ut til Håvard Lingen på vår egen høyre side. En Fred og Franksk telepati mellom de to gjør at Håvard igjen finner De La Bøhns løp fra dypet. Iskaldt plasseres ballen ned i det venstre hjørnet, og det er balanse i regnskapet. 1-1 står seg til pause. 

I 2. omgang sendes leiesoldat Didriksen ut i på banen. Genistrek av trenerteamet viser det seg. For Stokkes store sønn er tungt involvert i målet som gir oss ledelsen 2-1 etter 48 min. Krokstad blir spilt i bakrom, og etter litt fomling med kula slås den inn. Der venter Didriksen som med vilje og overlegg skyter via en Malvikspiller til ledelse for oss. Euforisk stemning på Rosenborg! I alle lag finnes det en Draco Malfang, og hos oss er det Tom Tomren. Han gir Malvik en gratis mulighet til utlikning sporenstreks etter vi tar ledelsen. Han mister ballen som (nesten) bakerste mann, og forærer Malvik en autobahn. Denne utnytter de seg av og scorer. Kvik 2 reiser seg likevel raskere enn en føniks fra asken, og viser dermed den enorme evnen vi har til mental omstilling. Av alle er det vår egen Nilus Langballe som gjør det! Aksel de la Bøhn blir spilt opp på høyre side, og med det utsøkte intellekt mannen er utstyrt med sender han en perfekt vektet pasning mellom stopper og back i bakrom til Krokstad. Alene med keeper er Krokstad seg selv (og Nilus forøvrig) lik og prøver på ting han ikke kan; en chip. Chippen blir til en sleiv. Sleiven er så dårlig at keeper er utspilt og ballen går i mål. Innsatsen Krokstad legger ned betaler seg! Jonas Larsen, Kvik 2s Minerva McSnurp, ser på Nils og ler. “Ikke noe nytt der altså. Det gjøres mye rart, men det ender jo på en merkelig måte opp med mål!”, sies det fra den ene veteranen til den andre. Morten Berre, som har vikariert i midtforsvaret, tenker dermed at nok er nok. Når 55 minutter er spilt forsvinner han i rask rekkefølge ut av banen, inn og ut av dusjen og ut av garderoben. Vi ser ikke mer til mannen denne kvelden. Man kunne nesten tro han skulle ha celebert besøk senere denne kvelden!

Det gjør selvsagt ingenting å miste Berre. Kvik 2 har spart sin egen Harry Potter. Førstekaptein Jakobsen entrer banen for å styre skuten trygt i havn. Inn kommer også lagets Fredrik Djervell, Audun Grøtta Giske. Begge to er trygt stablet på beina av heleren Martin Berge, som både kan hele brukne bein og dragepest så fort som bare det. Nervene roer seg, tryggheten spres. Nå er det ingen problem lengre. Kvik fester grepet om kampen, og selv om Malvik har noen sjanser, virker det til at vi har grei kontroll. Kasper er dog ikke fornøyd. Med sine egne skapere på tribunen må han treffe med en perfekt forbannelse. Og når Kasper bestemmer seg for å score, da ender det som oftest med mål. Igjen er det De La Bøhn som serverer. Denne gangen til Kasper innenfor 16 meteren. “Nå skal han ydmykes” tenker Kasper om forsvarsspilleren som febrilsk prøver å komme opp i press. En skuddfinte, og enda en, og så “Avada Kadavra!!”. Ballen går hardt og presist i lengste hjørne. Ikke engang en apportformel kan redde Malviks keeper fra dette målet! Det er over. Arrivederci, auf wiedersehen og vi snakkes Malvik. Den siste spikeren er slått i kisten. Den siste forbannelsen kastet. Årets siste duell ender dermed med en god og komfortabel 4-2 seier. 

Vi takker supportere for oppmøte, og minner alle på at vi er langt fra ferdige for sesongen. Mandag 14. oktober drar vi til Lånke for å kjempe om finaleplass i OBOS-cup. 

Også verdt å merke seg:

  1. Mor Koppang melder iløpet av kampen at Kasper bør bruke hode mer når han spiller. Redaksjonen er enig. 
  2. Morten Krokstad virker til å nesten ha lært offsideregelen, da han kun ble avvinket én (!!) gang for offside. Det er selvsagt mer trolig at linjedommerne ikke har forstått reglene. 
  3. Leiesoldat Simen Marcello med en flott assist. Til motstander riktignok. 
  4. Selv om Kvik 2 har mange skader og skavanker er vi fortsatt best.
  5. Kvik 2 ender på 3. plass i seriespillet. 

Kampfakta Kvik 2 - Malvik

Mål:
0-1.
 37 min: Malvik
1-1. 41 min: Aksel Gustavsen Bøhn (Håvard Lingen)
2-1. 51 min: Didrik Didriksen (Morten Krokstad)
2-2. 53 min: Malvik
3-2. 55 min: Morten Austheim Krokstad (Aksel Gustavsen Bøhn)
4-2. 80 min: Kasper Koppang (Aksel Gustavsen Bøhn)

Kvik-børsen:
★★★ Aksel Bøhn
★★ Morten Schei
★ Even Tokerud

Startoppstilling:
Morten Schei
Simen Marcello Viken Moksnes
Morten Skjeldnes Berre
Even Johannes Tokerud
Håvard Lingen
Einar Lunåshaug (K)
Tom-André Tomren
Aksel Gustavsen Bøhn 
Elias Langlo
Kasper Koppang
Morten Austheim Krokstad

Bytter:
45 min: Didrik Didriksen inn for Håvard Lingen
55 min: Martin Helgaas Jakobsen inn for Morten Berre
60 min: Audun Grøtta Giske inn for Aksel Gustavsen Bøhn
61 min: Aksel Gustavsen Bøhn inn for Elias Bergquist-Langlo

Gule kort: 
Kasper Koppang

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp


Onsdag 13.03.2024, kl. 19.30
Kvalifisering NM: Trygg/Lade - Kvik
SalMar banen Kunstgress

150 kvik

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Tirsdag 12.03.2024, kl. 19.30
 Trøndersk Mesterskap: Kvik2 - Gauldal/Trønder-Lyn2
Rosenborgbanen 11'er
 

150 kvik

Tabellen finner du her