150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Foto: /NTB Scanpix.  

Tærer maset i byen på kropp og sjel? Har du fått nok av tett luft, bilkjøring, busser som aldri kommer og stressende mennesker? La meg ta deg med til en plass som grenser mot våre gamle venner i øst. Tar vi utgangspunkt i at turen går fra hjemmebanen til kara i blått og hvitt, mulighetenes arena, der drømmene blir virkelige, så tar turen rundt én time og førti minutter. Drar man elleve mil østover, litt sør og bortover, der ligger Tydal, ei lita fjellbygd like ved grensa til Sverige. Den rurale kommunen med nærmere 800 innbyggere har mangt å by på, som for eksempel Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Tydal har også et ypperlig idrettsanlegg, da store deler av kulturmidlene går til kommunale idrettsanlegg, noe som var meget tydelig kvelden Kvik 2 kom på besøk. Men nå har vi sporet helt av for hva som egentlig er denne sakens tema. Nemlig oppgjøret mellom Tydal og Kvik 2. Lagene har nylig hatt en kamp mot hverandre, og det endte hele 18-0 i Kvik 2s favør. Overkjøring spør du? Ja, det kan man vel si, men uansett hvordan man snur og vender på det, så blir det ikke mer enn 3 poeng selv om resultatet sier 18-0. Denne kvelden var Kvik 2 igjen på leiting, på leiting etter 3 poeng i kampen om tredjeplass på tabellen.

I garderoben før kamp satt det 13 mann, klare til å gi alt. Som vanlig var det noen småting som ikke var helt på stell. For å nevne noen, så hadde assistenttrener Tom-André Tomren satt igjen lagets drikkeflasker hjemme, ulven fra Tynset fikk ikke lov til å bestille pizza fra den lokale pizzabakeren og Schei hadde nok en gang blitt plassert som utespiller. For de av dere som lurer på denne pizzaen, så skulle den nytes etter kamp på hytta til Stubbe som ligger noen steinkast fra arenaen. Milano pizza og grill Tydal ville derimot ikke selge en såpass stor mengde pizzaer, i fare for å bli lurt og måtte ha sittet igjen med 8 rykende ferske underverker. Den langtidsskada Martin Berge ble dermed satt på oppgaven, og han måtte ta turen til nevnte Milano for å vise at det faktisk var muligheter for å tjene en god sum på et sultent mannskap. Tilbake til kampen. Mannen som nå ble plassert som bakerste mann var Tomren, og folk stiller enda spørsmål om hvorfor. Kan det skyldes at Schei har vist seg til å være et bedre ledd i midtbanen enn Tomren? Oppvarmingen settes i gang, og et allerede svekket Kvik 2 skal vise seg å bli enda mer svekket. Audun Grøtta Giske er uheldig og tråkker over. Som et resultat av dette måtte Kasper Koppang manne seg opp, tre inn som spiss, og se bort fra sine skavanker.

De første 45 minuttene av kampen er preget av dårlig spill fra Kvik 2 sin side. Det ellers meget kapable mannskapet klarer ikke å få ting til å stemme, og det utbrer seg frustrasjon i leieren. Kunne det ha noe å gjøre med for dårlig væskebalanse, etter et slapt påfunn med å sette igjen samtlige flasker hjemme i Kvikleieren? Er det noen som derimot skulle klare å score med lite væske innenbords, så var det mannen med flest offsides gjennom tidene: Morten Krokstad. Etter 21. spilte minutter står det 0-1 til Kvik 2. Det er ellers lite å nevne rundt de første 45 minuttene, og stillingen blir stående ut omgangen. I pausen skjer det noen formidable taktiske omveltninger. Nils Ola Aspaas bryter ut med at han sliter med en gammel hofte, og må derfor bli plassert en plass som innebærer mindre defensive løp. Han får sitt ønske innfridd, og bytter plass med en gjennomsvett Schei på midtbanen.

Pausepraten gjør godt for Kvik 2 sine gutter, og det tar ikke mange minutter før Krokstad igjen utligner for bortelaget. Etter dette får godstoget fart på maskineriet, og Krokstad har både en og to scoringer tidlig ut i 2. omgang. Utover i 70. spilte minutter setter Kasper Koppang kronen på verket, og setter inn to på rappen med 3 minutters mellomrom. Stillingen ender med 0-6 til Kvik 2. Tusen takk til Stubbe for et hyggelig opphold på hytta i Tydal! 😊  

Momenter å ta med seg etter kveldens oppgjør:
- Schei er den eneste målvakten som ikke har holdt nullen denne sesongen.
- Audun har aldri hatt en så dårlig dag som denne.
- Kvik 2 har antageligvis verdensrekord i antall menn i en badestamp.

Kampfakta Tydal – Kvik 2

Mål:
0-1. 21 min: Morten Austheim Krokstad
0-2. 52 min: Morten Austheim Krokstad (Langlo)
0-3. 54 min: Morten Austheim Krokstad (Fossheim)
0-4. 62 min: Morten Austheim Krokstad (Lunåshaug)
0-5. 71 min: Kasper Koppang (Krokstad)
0-6. 74 min: Kasper Koppang (Krokstad)

Kvik-børsen:
★★★ Morten A. Krokstad
★★ Kasper Koppang
★ Martin Helgaas Jakbosen

Startoppstilling:
Tom-André Tomren
Nils Ola Aspaas (K)
Sondre Fossheim
Martin Helgaas Jakobsen
Elias Bergquist-Langlo
Jonas Andre Lilleås Larsen
Even Johannes Tokerud
Einar Lunåshaug
Morten Schei
Morten Austheim Krokstad
Kasper Koppang

Bytter: 
Ingen

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp


Onsdag 13.03.2024, kl. 19.30
Kvalifisering NM: Trygg/Lade - Kvik
SalMar banen Kunstgress

150 kvik

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Tirsdag 12.03.2024, kl. 19.30
 Trøndersk Mesterskap: Kvik2 - Gauldal/Trønder-Lyn2
Rosenborgbanen 11'er
 

150 kvik

Tabellen finner du her