150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Replacements


The Toccoa men, that`s  the ones that was there at the very beginning, they are very close and.. They accept people like myself, as a replacement. But you also had to prove yourself
.

Slik starter episode 4 av den prisvinnende serien Band of Brothers.  Easy Company hadde lidd store tap siden D-dagen og behovet for erstattere var enormt. De som kom inn, måtte bevise fra første kontakt med fienden. 

Situasjonen i kompani Kvik 2 er heller ikke så ulik. Gjennom sommeren har troppen blitt betydelig redusert, videre utover høsten er deler av mannskapet enten på jobbreise 18 dager i strekk, tjuvperm med dama, kroniske besøk på sykestua eller i kakebu for aggressiv oppførsel i felten. Mens andre utrolig nok blir sett på som for gamle til å kjempe i  fronten. Med dette utgangspunktet hadde ikke Oberst Tokerud noe valg, han måtte se å oppdrive noen erstattere. Og etter mye leting i nabokompaniet og vernepliktsverket, kom Korporal Berre, Menig Didriksen , Dragon Jonassen, Menig Lingen, og Visekorporal Hauge Johansen inn.

Nå var det riktignok ikke Operasjon Market Garden vi  sto ovenfor, men det å møte et NTNUI lag som knapt har tapt et slag på flere år, gjorde at planen for å løse  oppdraget måtte være særs god. Da hjalp det lite at ledergruppen kommer 15 minutter for sent til ordremøte. Sjåfør Koppang blir beordret, mot sin vilje,  til å kjøre en lang omvei til depoet på Nardo for å skaffe til veie utrustning til de nye lagsmedlemmene.  

Menig Krokstad, derimot, var ute i god tid. Flankemarsjen fra Lademoen hadde tatt betraktelig mindre tid enn det som var kalkulert, mulig på grunn av at han hadde byttet ut brylkremen med voks denne dagen, derav lengre skrittlengde. 

Logistikkansvarlig for garderobefordelingen på Tempe går nok en usikker tid i møte, ryktene om omplassering til vakt og sikring i Sibir har begynt å rulle. Romplasseringen gikk rett og slett ikke i orden, indretjenesten var slett og når det heller ikke er plassert ut noen form for forsyninger, lukter det både ompuss, omvask og kveldstjeneste. 

Omsider fikk vi stuet oss inn i den trange garderoben med dusj innerst.  Under ordremøte fokuserer Oberst Tokerud på overraskelsesmomentet, oppholdende strid, bruk av flankene og at vi trolig må  gå i skyttergravene og samtidig unngå bakhold.

Major Tom forsøker å oppklare hvem fiendtlig lag er under oppdragstreningen , den samme logistikkansvarlig har gjort jobben utfordrende til Majoren, siden fire lag varmer opp samtidig på samme bane.  Enklere blir det heller ikke av at motstanderen sin uniform er så grell at den tidvis går i ett med lende på Tempe.

Kampen kom etter hvert i gang, men allerede etter 8 minutter glipper det for Kviks forsvar. Om det var postinstruksen som ikke var godt nok  lest , eller om det finnes en eller flere dobbeltagenter i Kviks bakre rekker vites ikke, uansett et billig mål og Kvik må reorganisere.

Like før vi når halvtimen spilt, får Major Tom en trefning bakerst i låret. Benken roper desperat 

Kan du høre meg, Major Tom? Kan du høre meg, Major Tom. Du trenger å byttes ut. 

Majoren smiler lurt, han visste at skaden kunne leges med litt vann og en enkeltmannspakke. Han visste også at det var nødvendig med kyndig stridsledelse for vinne denne kampen.  I det han går over den tynne hvite sidelinjen, roper han: “Mening Krokstad inn på topp, Stj. Lunåshaug trekk tilbake og overta min plass. Jeg leder herfra.”

Generalene Larsen og Aspaas nikker anerkjennende til hverandre. Kanskje kan, en dag, denne Major Tom overta deres posisjon og rolle i kompaniet.

Taktikkforandringen fungerte fra første stund. Korporal Berre forsøkte å finne Mening Krokstad med en stikker på dypet.  Pasningen var perfekt, Krokstad foretok en hurtig stillingsbesettelse og tok en kalkulert risiko i den han møtte fienden ved porten til målet. Med en fiskekrokmanøver var burvokteren satt ut av spill og ballen satt i mål.  1-1 og maktbalansen var gjenopprettet. 

Dessverre så kommer motangrepet med en gang. Kvik blir tatt i flanken og kamuflasjelaget går oppi 2-1 før pause. Majoren har fått antydning til stridsreaksjon etter nok baklengsmål på dødball, og Oberst Tokerud ser nødt til å bytte ut seg selv for å lede 2.omgang. 

Andre akt var ikke gammel før det kom heftig skyts mot Kvikmålet. Luftangrep blir avløst av bakkeinvasjoner, som til slutt ender i corner.   Historien gjentar seg, undergangen er nær og Opforia går opp i 3-1. Og det er nå Oberst Tokerud må sette sin lit til The replacements. Resterende erstattere blir nå kastet ut i striden. Igjen så virker taktikken, Mening Didriksen med en sentrumsblink av corner rett på pannen til Korporal Berre som prikkheader ballen i mål, og det er spenning igjen. 

Tempraturen øker i kampen, og Hundefører Koppang får seg et treff i nakken under en nærkamp og tar telling. Heldigvis kan den tolvte mann  på tribunen pustet lettet ut, siden Koppang tilsynelatende har ni liv og reiser seg igjen.

Kampen går mot endex og Kvik presser på for utligning. All logikk tilsier nå at Oberst Tokerud bør lade sitt siste magasin med den kraftigst ammunisjonen han har, de to erfarne generalene som sitter bakerst på benken og  har utkjempet utallige slag for Kvik. Beklageligvis så skjer ikke det. I stedet ender kampen med et forsmedelig ettmålstap.

Epilog:
At the end they became just like the rest of us.  All honnør til erstatterne som har bidratt på særs bra måte de siste kampene.

Heia Kvik 


Kampfakta NTNUI - KVIK 2

Mål:
1-0.    8 min: NTNUI
1-1.  31 min: Morten A. Krokstad (Berre)
2-1.  38 min: NTNUI
3-1.  55 min: NTNUI
3-2   72 min: Morten Skjeldnes Berre ( Didriksen)

Kvik-børsen:
★★★ Didrik Menes Didriksen
★★ Morten Skjeldnes Berre
★ Martin Helgaas Jakobsen, Elias Langlo

Startoppstilling: 
Morten Schei
Even J. Tokerud
Martin H. Jakobsen (K)
Erlend Skrede Jonassen
Morten Skjeldnes Berre
Einar Lunåshaug
Tom-André Tomren
Didrik M. Didriksen
Elias Bergquist-Langlo
Robin Holden
Kasper Koppang

Bytter:
30 min:  Morten Austheim Krokstad inn for Tom Andre Tomren
45 min:  Rudi Lassesen for  Even Johannes Tokerud
45 min: Petter Hauge Johansen for Robin Holden
69 min: Håvard Lingen inn for Kasper KoppangDel

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp


Lørdag 20.05.2022, kl. 16.00
Kvik - Nardo 2
Rosenborgbanen 11'er

150 kvik

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Fredag 12.05.2023, kl. 20.00
 Kvik2 - Tolga-Vingelen
Rosenborgbanen 11'er
 

150 kvik

Tabellen finner du her