150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Kvik 2: Ikke noe kompislag

Drømmen om finaleplass i breddefotballens svar på Champions League lever i beste velgående etter mandagens oppgjør mot Byneset, men «Laget fra bøgda» skulle vise seg å bli et tøffere hinder enn først antatt gjennom 120 minutter med blod, svette og noen kopper kaffe.

Foto: Øivind Tokerud

For veien i OBOS-cup har så langt vært en dans på roser for Kvik 2. Fra vårens gruppespill kan vi vise til 20-0 i målforskjell, tre av tre mulige seiere og ikke nok med det: Tom Andre Tomren står oppført som toppscorer på fotball.no (noe som bare videre bekrefter nivået på motstanden Kvik 2 tidligere har møtt). Dagens motstander kan til sammenligning skimte med 11-5 i målforskjell, 2 seire og 1 uavgjort. Før kampen lå Byneset på 8.plass med 8 poeng i sin avdeling, mens Kvik 2 var godt plassert på 4. plass med 21 poeng og 3 kamper til gode. Med andre ord trenger man ikke å være utdannet brøkregner for å ha en mistanke om hvor bookmakerne ville ha lagt sitt favorittstempel i mandagens oppgjør.

For det er ikke til å stikke under en stol at dette er en kamp Kvik 2 på papiret skal vinne, og dette blir bare ytterligere bekreftet i løpet av kampens første halvdel. Vi fester et godt grep om kampen, samtidig som vi kommer oss til et par godkjente sjanser hvor vi ved to anledninger får testet stolpene i Byneset-buret. Men som vi alle vet så er fotball mer enn bare statistikk og antagelser – det er ferskvare. Og helgens sliteseier mot Selbu sitter friskt i både muskler, ledd og sinn hos Kvik 2-spillere. Dette, kombinert med et motivert og tent motstanderlag, resulterer at det halvveis i omgangen ikke lenger er Kvik 2 som fører dansen. Byneset får ved flere anledninger spilt seg frem til farligheter, men dagens burvokter, Adrian Kotte, gjøre flere gode redninger. Til slutt er det et frispark fra midtbanen som skal felle oss, via en stuss i feltet. 0-1 på Rosenborg etter drøye halvtimen. På dette tidspunkt bølger det frem og tilbake for begge lag, men rett før pause spilles Elias Bergquist-Langlo fri på venstrekanten, som ved et overraskende presist, lavt og hardt innlegg finner ulven fra Tynset i boksen. 1-1 signert Einar Lunåshaug før dommeren blåser av 1. omgang noen minutter senere.

Tore i bua. Foto: Øivind Tokerud


Det er tydelig at Selbu-kampen har satt sine spor, allikevel blir det gjort oppsiktsvekkende valg fra alle kanter der vi spiller hverandre dårlige eller hvor vi går oss fast i vanskelige situasjoner. Heldigvis har vi en noe fyldigere benk (både i antall og kroppsfasong) enn sist, og får gjort fire bytter i pausen. Også i starten av 2. omgang er det Kvik 2 som tar styringen, dessverre skulle det bare vare 7 minutter denne gangen. Ut av det blå blir Bynesets spiss spilt alene igjennom før han setter ballen pent i buret fra 16-meteren. Nok en knekk for våre helter i blått og hvitt, og videre i omgangen er det Byneset som styrer kampen. De neste 20 minuttene skaper de flere sjanser som får Nils Ola til å sette kaffen i vrangstrupen på sidelinja. Etter ca. 70 minutter snur kampen nok en gang, denne gangen i Kviks favør. Tomren er utrolig nok mannen som skal utligne for oss i det 75. minutt og Tore Østmo kan endelig justere måltavla til 2-2. Videre presser vi på uten hell mot slutten av omgangen, der vi nok en gang har et stolpetreff rett før slutt.

Ingen kjære mor i breddefotballen, og dommeren gir begge lag hele fire minutter på å gjøre seg klare til ekstraomgangene. Det er ikke mye å skrive hjem om i begynnelsen av ekstraomgangene, kampen står og vipper i noen minutter, men det må være lov å si at det er Kvik 2 som har et ørlite overtak. Etter 100 minutter sender Aksel Gustavsen Bøhn en nydelig stikker (som Tomren kun klarer å utføre på Fifa 19) til Audun Grøtta Giske på kanten av 16-meteren. Onde tunger vil ha det til at fellingen skjedde utenfor 16-meteren, men Kvik medias egne VAR-bilder viser tydelig at kveldens dommer gjør rett i å blåse straffe. Grøtta Giske gir beng i all forskning og tommelfingerregler om at man ikke selv skal ta straffen når man blir felt. Fasit: 3-2 og vi legger’n død i god Jon Almaas-stil. Etter dette blir det vanskelig for et slitent Byneset-lag, som heroisk presser på uten hell. Dette åpner for flotte bakromsforhold for Kasper Koppang, som ved to anledninger kan fastsette resultatet til 5-2 alene igjennom med keeper.Innenfor. Foto: Øivind Tokerud

Bynesets facebook-oppsummering:
«Ååååååååh, så nære!

For en prestasjon gutta leverer i kveld! Det var ikke noe kompislag på den andre banehalvdelen akkurat. Kanskje det beste laget vi har møtt i år. Vi leder oppgjøret to ganger og har så utrolig mange og ikke minst store sjanser til å avgjøre på 1-2, men det ville seg ikke!

Stolt av gutta i kveld. Dessverre reiser vi hjem tomhendte, men vi tar med oss dette!»


All honnør til Byneset som gir supporterne valuta for gratisbilletten, 120 minutter var akkurat det et topptrent Kvik 2 lag trengte i en travel høstsesong. Fredag 20:00 skal vi på’n igjen mot Nidelv, der vårens utrolige 5-4-tap skal revansjeres. Gratis kaffe, gratis pølser og gratis solbærtoddy (!!!).

Les Byneset sin "Etter Kampen" her. 


Kampfakta Kvik 2 - Byneset

Mål:
0-1. 33 min: Byneset
1-1. 43 min: Einar Lunåshaug (Elias Bergquist-Langlo)
1-2. 52 min: Byneset
2-2. 75 min: Tom-André Tomren (Even J. Tokerud)
3-2. 102 min: Audun G. Giske (Aksel G. Bøhn)
4-2. 115 min: Kasper Koppang (Sondre Fossheim)
5-2. 120 min: Kasper Koppang (Einar Lunåshaug)

Kvik-børsen:
★★★
★★ Adrian Kotte
★ Einar Lunåshaug, Kasper Koppang

Startoppstilling: 
Adrian Kotte
Even J. Tokerud
Martin H. Jakobsen (K)
Sondre Fossheim
Robin Holden
Aksel G. Bøhn
Tom-André Tomren
Einar Lunåshaug
Elias Langlo
Kasper Koppang
Nentor Dujaka

Bytter:
45 min: Martin Berge inn for Sondre Fossheim
45 min: Jonas Larsen inn for Aksel G. Bøhn
45 min: Morten Krokstad inn for Kasper Koppang
45 min: Audun Grøtta Giske inn for Robin Holden 
75 min: Kasper Koppang inn for Nentor Dujaka
90 min: Aksel G. Bøhn inn for Tom Andre Tomren
90 min: Robin Holden inn for Elias Bergquist-Langlo (?)
90 min og utover: Mange andre bytter som redaksjonen ikke har notert 

Gule kort:
32 minutt: Aksel G. Bøhn
48 min: Nentor Dujaka
63 min: Even Tokerud
96 min: Kasper Koppang

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp


Onsdag 13.03.2024, kl. 19.30
Kvalifisering NM: Trygg/Lade - Kvik
SalMar banen Kunstgress

150 kvik

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Tirsdag 12.03.2024, kl. 19.30
 Trøndersk Mesterskap: Kvik2 - Gauldal/Trønder-Lyn2
Rosenborgbanen 11'er
 

150 kvik

Tabellen finner du her