150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Tynn tropp, mirakler og magi

Du har sikkert hørt historien før. 6.oktober – 2017. Siste seriekamp borte mot Selbu. Vinneren rykker opp til 5.divisjon. Buss var leid inn, dressene var nyrenset og store mengder slalombrus var kjøpt inn. En nykonfirmert linjemann med en flaggføring man ellers kun ser under Norges nasjonaldag og en tungvektsdommer som stolt ville vise frem sin nye kortstokk foran Selbu-publikummet ville imidlertid ikke ha noe av at Kvik 2 skulle rykke om denne kvelden. 

 

Vi skrur klokka frem til 31.august i år. Kvik 2 har endelig klart å karre seg til en plass i den forjettede divisjon, og har omsider mulighet til å ta revansje på Selbu Arena. Mange vil hevde dette er årets viktigste kamp, men dette gjenspeiles i god Kvik2-ånd ikke i spillerstallen som reiser de 66 km fra Rosenborg til Selbu. En rekordtynn tropp på 13 mann klargjøres, hvor mange knapt har hatt en fotballøkt siden tidlig juni.

Blant forfallene finner vi flere ulike varianter. Nysigneringen, Robin Holden, ble så høy på seg selv etter de gode skussmålene han fikk etter debuten mot Nationalkameratene, at han valgte en todagers fyllekule i Festningsparken denne helga. Vår kvinnestyrte potet, Einar Lunåshaug måtte på jobbintervju i Oslo. Selvsagt ikke hans eget intervju, men hans samboer. Hva Lunåshaug bidro med må Gudene vite, men det er uansett ikke gledelig for vi i Kvik2 å se en lagkamerat bli så overkjørt på hjemmebane. Videre ble det etter en helhetlig vurdering bestemt at den stadig eldre Jonas Larsen, ikke ble tatt ut i troppen denne gangen. Den tidligere hovedtreneren, med den historisk lave seiersprosenten, har virkelig nytt sommerferien, og det ville ikke vært helsemessig forsvarlig å slippe den kroppen ut på en fotballbane. 

Det starter likevel på best mulig måte for Kvik 2. Vår minst målfarlige spiller, Aksel Bøhn scorer etter 6 minutter, og man begynner å føle at i dag kan alt skje. Selbu utlikner midtveis, før Krokstad Morten faktisk scorer på sin første sjanse for dagen. Om man ikke trodde på mirakler før, gjorde man det iallfall nå. Denne ledelsen ville ikke Audun Grøtta ha noe av, og like før pause velger han å ta beina på en Selbu-spiller inne i vårt straffefelt. Dommeren blåser for straffespark, og etter et par minutter høylytt frustrasjon fra Grøtta, deler han også ut det gule kortet. Et fascinerende skue for alle supporterne denne dagen, som her fikk se en person bli så sint som det er fysisk mulig å bli, men samtidig unngå å bruke grove ukvemsord. Et kroneksempel på fullstendig hodemist, kombinert med voldsom selvkontroll. 

2. omgang er en jevn affære, men Kvik har heldigvis matchvinnere i begge ender av banen. Morten Schei drar frem noen voldsomme redninger, og strør pasninger i ekte Ter Stegen-stil. Vi gratulerer Schei med sin første gode kamp i Kvik-trøya, et halvt år etter han signerte. 

 

En god keeper er likevel ikke nok for å vinne en fotballkamp. Dette vet #Tomren31, og i det 70. minutt, bøyer han ballen i lengste fra 15 meter. En scoring selv #Barrantes31 ville vært stolt av. Et par dribleraid fra Tomren, og et horribelt forsøk på å chippe over keeper fra Krokstad er høydepunktene før dommeren blåser av kampen. 

Kampfakta Selbu - Kvik 2

Mål:
0-1.   6 min: Aksel G. Bøhn (Kasper Koppang)
1-1. 25 min: Selbu
1-2. 31 min: Krokstad Morten (Martin Berge)
2-2. 37 min: Selbu
2-3. 63 min: Tom-André Tomren (Martin H. Jakobsen)

Kvik-børsen:
★★★ Morten Schei
★★ Elias Langlo
★ Aksel Bøhn, Even Tokerud, Tom-André Tomren

Startoppstilling:  
Morten Schei
Even J. Tokerud
Martin H. Jakobsen (K)
Sondre Fossheim
Audun G. Giske
Aksel G. Bøhn
Tom-André Tomren
Martin A. Berge
Elias Langlo
Kasper Koppang
Morten A. Krokstad

Bytter:
30 min: Rudi Lassesen inn for Sondre Fossheim

Gule kort: 
37 minutt: Audun G. Giske
49 min: Aksel G. Bøhn
65 min: Krokstad Morten
75 min: Martin Jakobsen

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp


Lørdag 20.05.2022, kl. 16.00
Kvik - Nardo 2
Rosenborgbanen 11'er

150 kvik

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Fredag 12.05.2023, kl. 20.00
 Kvik2 - Tolga-Vingelen
Rosenborgbanen 11'er
 

150 kvik

Tabellen finner du her