150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

«Reservene tar over Trondheim»

Kvik 2 og NTNUI 2. Disse "2-tallene" bak lagnavnene har alltid sett litt «keitete ut». Publikum og fans tar seg til å rope «forbanna reservelag» når resultatene ikke går riktig vei, og bookmakerne river seg i håret over blandede laguttak som gjør det umulig å sette riktig odds. Men disse to’er lagene (Kvik og NTNUI red.anm.) har en helt spesiell posisjon i breddefotballens seriesystem. Er dette landets eneste oppgjør hvor de såkalte «reservelagene» er bedre enn førstelagene? Vel, det får være opp til den enkelte, men resulatene lyver ikke. Aviser og nyhetsbyrå har ukesvis i forvegen døpt oppgjøret: «Battle of the reserves». NTNUI 2 har rykket opp hvert eneste år siden de rykket ned fra 4.div i 2016, men blir holdt i bur i 5.divisjon fordi deres førstelag spiller i divisjonen over. Samtidig fikk de påført sitt første tap på over 2 år(!) nå i forrige serierunde mot et knallsterkt Lånke-lag. Kvik 2 hadde også en lignende seiersrekke etter et fantastisk fjorår, men ble kneblet av nevnte Lånke tidligere i sesongen. Det var med andre ord duket for et skikkelig toppoppgjør denne herlige torsdags kvelden, selv med kun «reserver» på banen.

Å spille kampen derimot, det var det nesten ingen Kvik-spillere som ville. Ikke mindre enn seks forfall tikket inn i innboksen til Tokerud i dagene før kamp, og begrunnelsene var et skikkelig reservelag verdig. Assistkonge Krokstad hadde (som vanlig) et familiært arrangement. Denne gangen var det konfirmasjon, som egentlig skulle være på søndag, men for å være sikker på å rekke flybuss og ikke å stå i offside på toget måtte Kroken dra allerede på torsdag. Koppang var fortsatt ute med karantene etter munnbruk (bokstavelig talt) mot Malvik, Mysen og Keiseraas hadde levert bacheloroppgave og befinner seg på en uviss plass i landet/verden og drikker slalombrus, og Stige + Kotte hadde sine vanlige skavanker og måtte se kampen fra tribunen. Heldigvis er Kviktroppen bred og robust, og mønstrer man laguttaket riktig ville det vært tilstrekkelig dekning på alle plasser. Trener Tokerud likte derimot ikke den tanken, og ville at all oppmerksomhet og media skulle handle om han selv etter kampen. Derfor velger han å starte med Kristian Kirkbakk(!) som spiss, i tospann med Lunåshaug. For eventuelt nye lesere vil det si omtrent 5 meter og 300 kg med spissduo. Pene tall vil kanskje noen si, men ikke fullt så pent er vel tanken på at begge stort sett har spilt midtstopper de siste tre årene. 

Så, med fem midtstoppere på banen for Kvik, sparkes altså kampen i gang. Det vises tidlig at det er et oppgjør med høyt 5.divisjons nivå. Begge lag ønsker å trille kula, og det er rekordlavt antall lange baller fra start. Rett og slett et oppgjør mellom to lag som ville gitt Drillo, Mourinho og Helena Mikkelsen hodepine resten av livet. NTNUI var på forhånd fryktet for sine lynhurtige vinger, og etter 6’ minutter på klokka brister det i tempoet i bakre rekker hos Kvik. NTNUI fosser igjennom, og borteledelse er et faktum. Kvik kommer fra en sterk opphenting i forrige kamp mot Malvik, og samme moral viser de også i denne kampen. Kampbildet snur, og frem til pause er det nesten sjokkerende at det ikke utjevnes i målprotokollen. Hadde bare Lunåshaug hatt to høyrebein, Tomren lært seg å skyte frispark og Kirkbakk faktisk vært spiss kunne det vært et helt annet utgangspunkt for siste 45. Kan påpekes at nevnte Kirkbakk leverte en oppsiktsvekkende god 1.omgang, og var uten tvil Kvik’s største ressurs først og fremst fysisk, men også sportslig.

Dessverre løper kvik’s vakre menn seg tom utover i 2.omg. Tynn benk og litt for høyt fokus på feiring av bacheloroppgaver kan ha vært faktorer som ikke spilte på lag denne kvelden. NTNUI er gode og effektive, og dreper kampen relativt tidlig med å legge på til 0-2 og 0-3. Som en liten trøst dukker Capitáno Martín Jakobsén opp på en corner og pirker inn en redusering. «Hvorfor i huleste startet ikke han på topp?» ropes det fra tribunen, og kanskje har de også et poeng. NTNUI legger på til 1-4 rett før dommeren blåser av. En dommer som for øvrig har befestet sin posisjon som 5.divisjons soleklart beste dommer. Helge Sumstad, tenk om vi bare kunne levert på samme nivå som deg? Alt i alt så takker vi NTNUI for en god kamp. Tom Erik oppsummerte begivenhetene klokt etter kampen: «Ei klare ikke være skuffa over ta her. Vi møter et 4.divisjonslag, og rundspiller dem deler av første omgang». Også takk til NTNUI for å være en flott gjeng, uten sutring og med fin spillestil. Vi ser frem mot returmøtet til høsten!

Momenter å ta med seg fra torsdagens kamp:

  • Morten Krokstad har så langt i 2019 vært i åtte konfirmasjoner, tre bryllup, fem bursdager og et ukjent antall andre familiære feiringer.
  • Lunåshaug må slutte å skyte med venstrefoten
  • Magnus Hoff avslutter Kvik-karrieren med å bli vraket på topp til fordel for Kristian Kirkbakk

Kampfakta Kvik 2 – NTNUI 2                                                                                                                                   
Mål:
0-1.
 6 min: NTNUI 2
0-2. 68 min: NTNUI 2
0-3. 70 min: NTNUI 2
1-3. 81 min: Martin H. Jakobsen (Tom-André Tomren)
1-4. 90 min: NTNUI 2

Kvik-børsen:
★★★ Helge Sumstad (dommer)
★★ Martin H. Jakobsen, Kristian Kirkbakk (spiss)
★ Martin A. Berge

Startoppstilling:  
Morten Schei
Even J. Tokerud
Martin H. Jakobsen (K)
Sondre Fossheim
Magnus Hoff Johansen
Martin A. Berge
Tom-André Tomren
Aksel G. Bøhn
Elias Bergquist-Langlo
Einar Lunåshaug
Kristian Kirkbakk

Bytter:
55 min: Petter Hauge Johansen inn for Even J. Tokerud
55 min: Audun Grøtta Giske inn for Magnus Hoff Johansen
60 min: Jonas Larsen inn for Aksel G. Bøhn
83 min: Even J. Tokerud inn for Tom-André Tomren
83 min: Magnus Hoff Johansen inn for Elias Bergquist-Langlo

Gule kort: 
Even J. Tokerud

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp

Søndag 11.09.2022, kl. 14.00
Kvik 1 - Byåsen TF2
Rosenborgbanen 11er

150 kvikbyaasen150

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Mandag 12.09.2022, kl. 20.00
Orkanger - Kvik 2
Bane Orkanger 1

150 orkanger150 kvik

Tabellen finner du her