150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Hver dag er en fest!

Med en seier mot erkerivalen Selbu i forrige runde, skulle kara i blått og hvitt igjen få testet ferdighetene sine, og denne gang var det Malvik som stod for tur. Temperaturen var gunstig, fotballmatta våt, og Larsen så ut til å ha fått hentet seg inn igjen etter en ellevill «botfest» og lørdag på byen. Sagt med andre ord: det var duket for fotball!

Lørdagen som nevnes innledningsvis kan vi derimot først trekke oss kjapt tilbake til. For om du var ute gatelangs kvelden 11. mai, var du kanskje vitne til et fotballag som hadde satt sitt preg på utelivet i Trondheim. Etter en strålende dag med boble-fotball, pizza og et knakenes bra vors hos forsvarsbautaen Fossheim, beveget gutta seg ut på Three Lions i sentrum. Kort oppsummert var dette en kveld med tårer, følelser, Kahoot, vennskap og ikke minst allsang. Om Tomren er blant de beste medspillerne man kan ha i Kvik 2, eller hvor Hoff har lært seg å legge igjen skorpene fra pizzaen, er det mange som setter spørsmål ved etter helgen. Det som derimot er sikkert er at det ikke skal stå på kulturen og samholdet i Kvik 2. Men, la oss nå trekke oss tilbake til det som er hovedfokuset: kveldens oppgjør.

Dessverre for medspillerne i Kvik 2 hadde høyttaleren til laget blitt glemt igjen hjemme, og Langlo hadde fortsatt ikke vasket drakten sin etter forrige match. Til tross for at vaskeferdighetene til Langlo ikke holder mål, og at musikken nå ble spilt fra mobilhøyttaleren til DJ-Tomren, var stemningen i garderoben før kampen god. Trener Tokerud melder bekymringsfullt før kampen at han tror mange av spillerne fortsatt sitter inne med helgens festligheter i både kropp og sjel. Og det var kanskje ikke bare Tokerud som følte på akkurat denne, om man tar i betraktning samtaleemnene i garderoben. Noe måtte gjøres, og beskjeden som fulgte opp denne uttalelsen fra Tokerud var at første 10-15 min skulle presset være skyhøyt.

Vi vil ikke gå i for detaljerte former på det taktiske hos Kvik 2, men planen fra det rutinerte trenerteamet så ut til å fungere for gutta i blått og hvitt. Allerede 3. minutter ut i førsteomgang setter hjemmepublikummet kaka fra kiosken i halsen, og kaffekoppene fyker i alle retninger i ekstase fra bortepublikummet. Ingen andre ringere enn Morten Krokstad snapper opp ballen ifra forsvaret til Malvik. Han tar noen raske steg med ballen innenfor 16-meteren til hjemmelaget, og setter den enkelt forbi keeperen til Malvik. 0-1 Kvik 2. Etter en solid kamp mot Tydal i forrige runde for Malvik, med hele ti mål i bagasjen, skulle de nå gå på en kjempesmell? Og ikke minst, skulle bekymringene fra Tokerud vise seg å være like feil som at Norge skulle være under Danmark «til evig tid»? Kampen fortsetter, og ikke mange minuttene etterpå holder keeper Schei på å surre det til for seg selv som bakerste mann. En pasning fra keeperen ender opp hos Malviks sultne spiss, og skuddet blir så vidt avverget av målvakten. Om dette enten var et forsøk på å teste seg selv, eller simpelthen ren ukonsentrasjon fra den unge Schei kan man lure på. Det bølger litt frem og tilbake mellom begge lag, men i det 19. minutt skjærer det seg for de bakerste troppene hos Kvik 2. Det står med dette 1-1.

Videre utover i kampen blir det blåst frispark til Kvik 2. Martin Berge er observant og sender et hurtig frispark inni boksen, som går igjennom Stige og videre til Giske. Det sovende Malvik klarer nærmest ikke å reagere før den nyforelskede midtbanespilleren dunker ballen i kassa. 1-2 Kvik 2! Gleden kunne dessverre ikke vare lenge, for i det 34. minutt kom Malvik igjennom forsvarsrekka til bortelaget igjen. Stillingen står med dette 2-2 til pause mellom lagene. En jevn omgang, med et høyt temperament som kom til å kulminere ut i kampens siste minutter.

I garderoben blir guttene enige om at noe må gjøres med det raske angrepet til Malvik. Lunåshaug blir satt på saken. Videre meldes det at vi skal fortsette med å ha kontroll på spillet, da Malvik fort kom til å gi etter. Taktikkpraten i garderoben gir resultater i 2. omgang. Krokstad smeller av et skudd som gir en retur ut til kraftspissen Koppang, som enkelt setter ballen i mål. 2-3 Kvik 2. Ellers skaper Malvik lite i 2. omgang, foruten om et par innlegg som blir snappet opp. Dette er heller kanskje ikke så rart, nå som Lunåshaug spiste opp alt som måtte prøve seg på Kvik 2 sin banehalvdel. Dette ble tatt svært dårlig imot fra spillerne på motsatt lag, og det blir kastet kommentarer fra Malviks sutrende tomålsscorer. Larsen tar sitt innhopp utover i omgangen, og rutinert som han er tar han tak på midtbanen sammen med en allerede velfungerende Berge. Det kunne fort vært flere mål for troppen i blått og hvitt, men offsiden satt en stopper for Krokstads mange løp i bakrom. Men, la oss nå trekke oss tilbake til det høye temperamentet som utspilte seg i oppgjøret. I det 90. minutt presterer Koppang å dra på seg et gult kort for munnbruk, og glosene som kommer ut viser seg å være av det seksuelle innslaget. Likt som med taktikkplanene til Kvik 2, skal man heller ikke her gå i altfor detaljerte former, men utsagnet omhandlet om at motspiller skulle bruke munn på lem. Tolk det som du vil, men dommeren på sin side likte ikke det bildet han fikk konstruert i topplokket da han hørte hva som ble sagt. Da Koppang allerede hadde et gult fra før av, så trenger man ikke å være rakettforsker for å legge sammen at han måtte av banen.

Det viser seg at hver dag er en fest for gutta i Kvik 2, både når det gjelder "botfest" og fotballkamp, da stillingen blir stående rolig på 2-3 kampen ut. En deilig seier for bortesupporterne og bortelaget, tar man i betraktning at det er et nokså jevnt oppgjør. Takk til både Østmo og Stubbe som møter opp for å støtte klubben!

Heia Kvik!


Trykk her for å se hva Malvik skrev om kampen. 

Kampfakta Malvik – Kvik 2                                                                                                                                                                                                                           
Mål:

0-1.
3 min: Morten Krokstad  
1-1. 19 min: Malvik
1-2. 33 min: Audun G. Giske (Peter M. Stige)
2-2. 34 min: Malvik
2-3. 54 min: Kasper Koppang (Morten A. Krokstad)

Kvik-børsen:
★★★ Martin A. Berge, Einar Lunåshaug
★★ Matias Keiseraas
★ Even J. Tokerud

Startoppstilling:  
Morten Schei
Kristen Kirkbakk
Even J. Tokerud
Einar Lunåshaug (K)
Audun G. Giske
Peter M. Stige
Morten I. Mysen
Martin A. Berge
Matias Keiseraas
Morten A. Krokstad
Kasper Koppang

Bytter:
50 min: Jonas Larsen inn for Peter Stige
60 min: Tom-André Tomren inn for Morten Mysen
88 min: Morten Mysen inn for Tom-André Tomren

Gule kort: 
49 min: Kasper Koppang
90 min: Kasper Koppang

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp


Lørdag 20.05.2022, kl. 16.00
Kvik - Nardo 2
Rosenborgbanen 11'er

150 kvik

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Fredag 12.05.2023, kl. 20.00
 Kvik2 - Tolga-Vingelen
Rosenborgbanen 11'er
 

150 kvik

Tabellen finner du her