150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb

Pirrende preludium

Nyankommen hjem fra Asia har dagens oppnevnte Kvik-skald gått den siste måneden i menigmannens sko, som supporter fremfor spiller. Spørsmålslista rundt Lånke var derfor fylt til randen, der alle spørsmålene egentlig prøvde å få klarhet i det samme: Var det virkelig sant? Svaret var like brutalt som det var lettfattelig: JA. Med tap kommer heldigvis også revansjelysten, og med uhyre tett kampprogram frem mot sommeren kan det komme godt med.

Denne mandagskvelden var det Kvik 2 og Nationalkameratene som fikk æren av å kickstarte det Pep Guardiola senere kalte tidenes fotballuke. Og kanskje lå det et comeback i luften også denne kampen?

Som seg hør og bør i mai måned, stilte begge lag opp i rødt, hvitt og blått. Men det Kvik leverer fra start er på ingen måte noen hyllest til fedrelandet. Etter kun få minutter sitter 1-0 til National. Et innlegg fra venstre fører til kommunikasjonssvikt mellom keeper og forsvar, og etter litt klabb og babb ender ballen opp hos spissen til National, som takker, bukker, og setter ballen i nettet. Vi fortsetter å forsøke å spille oss ut, men blir presset til en del feil av et National som står høyt. Selv om bruddene ikke fører til all verden store sjanser, er det noe litt knytt over det hele. Martin Jakobsen er da sitt ansvar som kaptein bevisst og brøler ut på karakteristisk vis: «Boys! Ro ned!», så det noen øyeblikk legger seg en total stillhet over Hallset Kunstgress, mens alle levende organismer i nærområdet stopper opp og tar beskjeden inn over seg. Om ikke spillet umiddelbart bedrer seg voldsomt etter dette, begynner hvert fall sjansene å komme. Et nydelig angrep kulminerer i at Elias slår inn fra venstre, hvor Morten Krokstad like karakteristisk blåser ballen over fra tre meter på blank kasse. Han får imidlertid snart sjansen på nytt, og denne gang sitter utligningen. Etter rot i National sitt forsvar, får Audun ballen til Krokstad, som lobber ballen over keeper til 1-1. En lettelse brer seg i rekkene, og med ett ser oppgaven uhyre mye mer overkommelig ut. Før pausesignalet går skal det også bli enda bedre. Einar sender gjennom Krokstad nok en gang, og med nyvunnen selvtillit lobber han inn dagens andre, denne gangen med skru, arroganse og den største selvfølgelighet.

Ledelsen hadde dog kostet, og inn til pause kommer Audun skadd, Kasper haltende, og Peter nedsparket gang på gang, av et etter hvert frustrert hjemmelag. Det siste vi trengte på en allerede hardt rammet skadeliste før kampen mot Selbu kun dager senere. I andre omgang går vi allikevel ut og tar god kontroll på begivenhetene. Det tar heller ikke lang tid før Elias setter 3-1, og kampen føles avgjort. Jonas Larsen vil det dog annerledes, og forsøker å overliste egen keeper på en corner. Heldigvis er Adrian Kotte forberedt på mytteriet, og varter opp med en strålende beinparade. Da selv ikke egne spillere klarer å skåre på ham, evner heller ikke motstanderen det, og det ebber ut i 3-1.

På tross av at vi gjør jobben og sitter igjen med tre poeng. Denne kampen vil nok først og fremst gå inn i historiebøkene som et pirrende preludium til selve revansjen, Selbu hjemme.

Heia Kvik.

Kampfakta Nationalkameratene – Kvik 2
Mål:

1-0. 5 min: Nationalkameratene
1-1. 30 min: Morten Krokstad (Audun Grøtta Giske)
1-2. 40 min: Morten Krokstad (Einar Lunåshaug)

Bytter:
45 min: Tom-André Tomren inn for Audun Grøtta Giske
45 min: Sondre Fossheim inn for Kristian Kirkbakk
45 min: Morten Krokstad inn for Einar Lunåshaug
65 min: Morten Mysen inn for Morten Krokstad
65 min: Erik Adrian Kotte inn for Morten Schei
67 min: Jonas Larsen inn for Peter M. Stige