150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Vi vandrer (rykker opp) med Freidig mot?

20.april 2019. En helt vanlig dato tenker kanskje du? Noen vet kanskje at dette er den 110. dagen i året, samtidig som det også er stiftelsesdatoen til «The Gathering». Det er også navnedagen til Kjellaug og Kjellrun, og fødselsdagen til Adolf Hitler. Men hvorfor leser du dette? Jo, her skal du høre. 20.april 2019 er den foreløpige planlagte seriestarten for 5.divisjon i Trøndelag. En historisk dag for Kvik 2, og en dag som burde klokkes inn i kalenderen allerede nå, for å sikre seg gode billetter og overnatting. 


Men nok om 5.divisjon. Det spilles enda champagnefotball i 6.divisjon, og for denne dag var det Freidig fotballklubb som skulle invitere til ball. Men usikkerhetene florerte i hopetall før oppmøte på Freidig stadion. Var opprykket feiret for hardt? Har Tom-André Tomren for første gang på 25år landet på jorda? Er stjernespillere som Kasper Koppang og Peter Stige motivert for en så «ubetydelig kamp?» Morten Krokstad har samtidig imponert samtlige trønderspeidere denne sesongen, med prestasjoner og en tallstatistikk kun en ilderspiss verdig. Kvikmedia har gjort matte’n, og bokført «ilderen» med en treffprosent alene med keeper til 3,2%, samt en offsideprosent på gjennomløp til 98,9%! Meget solide tall, men da er det også like imponerende at samme spiller så langt har hamret inn 15 scoringer. Til alle talentspeidere og trenere der ute kan Krokstad si følgende: «Æ gidd itj å scor på allj sjansan, æ vil jo spell med dåkk (Kvik 2 red.anm.) i 5.div, itj høyar opp i systemet!»

Kampen starter. Kvik 2 «liner» opp mønsterangrep på mønsterangrep, og Morten Krokstad runder keeper, og bommer. TO GANGER! Heldigvis finnes det spillere i troppen med noe som kan kalles målteft. Blant disse er ikke Morten Mysen, men det er altså han som setter inn 1-0. 2-0 målet er det faktisk Krokstad som setter selv, etter noe som selvsagt så ut som en soleklar offside. Men så stiger spenningen i kviktroppen. Neste målscorer ville nemlig skrive seg inn i historien som målscorer nr. 1000 i kvik’s historie! På forhånd var det arrangert tippekonkurranse på nettopp dette, og hver spiller i kviktroppen var tildelt en odds man kunne spille på. Eksempelvis kostet det 50kr å spille på Kasper Koppang(22mål i år), og 5kr å spille på Jonas Larsen(1mål siste 13 sesonger). Morten Krokstad hadde fått tildelt en odds på 40kr, og svarte på tiltale med å bomme en ny alene med keeper.

En spiller som derimot gikk meget under radaren før match, var Audun Grøtta Giske. Mannen for de store anledninger(les: 100% uttelling på straffer i år) lurte seg opp fra backposisjon og pirket inn kvik’s scoring nummer 1000. Men hvem hadde vært så modig og turt å tippe på Audun før kamp? Joda, han selv selvsagt. Cocky vil kanskje noen si, dårlig lagspiller vil kanskje andre si. Men hva betyr vel det, Audun ble historisk, og sikret Kvik en meget solid 3-0 ledelse.

Pauseprat i 6.divisjonsklasse
Ja, Kvik 2 står kanskje med 14/14 seiere i år, og en målforskjell som ligner mer på håndball enn fotball. Men noe laget har vært dårligst på i hele serien denne sesongen, er de første 10 minuttene etter pause. Og denne kampen var ei heller intet unntak. Kasper hadde lagt på til 4-0 rett før pause, men etter 10.min av 2.omgang sto det plutselig 4-2. Krokstad handlet i smått panikk, og prøvde seg sylfrekt på drøying av tid når han skullle ta påfølgende avspark. Hendelsen blir selvsagt belønnet med gult kort, samtidig som Steinkjerkompis Martin Jakobsen bjeffer til og også drar på seg et gult for reaksjonene. To gule kort på eget avspark der altså. Trener Tokerud hadde byttet inn seg selv ved pause, og gitt dirigentstokken til Tomren på sidelinjen. Om styringen til Tomren var grunnet til at laget totalt gikk opp i liminga etter pause kan man bare spekulere i, men noe måtte i hvert fall gjøres. Og hva gjør en spillende assistenttrener som har svevd snart 25 år over egne skulde uten å lande på bakken? Joda, han bytter inn seg selv. Og mot alle odds fungerer også grepet. Kvik får igjen roen i spillet. Tomren styrer skuta fra sin dype midtbane, og kampen ebber ut med en 5-2 seier til Kvik. 

Kvik 2 er nå bare to 3’poengere mot Leinstrand og Jonsvatnet unna en hel sesong uten feiltrinn og poengtap. Kan det gå? Stay tuned!

Viktige momenter å ta meg seg etter dagens kamp:
- Krokstad alene med keeper er enten offside eller utspill.
- Stjernene i laget leverer igjen på ny.
-  Mathias Keiseraas fortsetter storspillet etter skadecomebacket og leverer en ny stor kamp.
- Tomren har ingenting på en trenerbenk å gjøre.

Kampfakta Freidig - Kvik 2

Mål:
0-1. 3 min: Morten Mysen (Audun Grøtta Giske)
0-2. 30 min: Morten Krokstad (Kristian Kirkbakk) 
0-3. 39 min: Audun Grøtta Giske (Kasper Koppang)
0-4. 43 min: Kasper Koppang (Morten Mysen)
1-4. 55 min: 
2-4. 58 min: 
2-5. 66 min: Audun Grøtta Giske (Morten Krokstad)

Kvik-børsen:
★★★ Matias Keiseraas
★★ Audun Grøtta Giske
★ Morten Mysen

Startoppstilling:
Steffen Flo
Kristian Kirkbakk (K)
Einar Lunåshaug
Martin Jakobsen
Audun Grøtta Giske
Mathias Keiseraas
Peter M. Stige
Tom-André Tomren
Morten Mysen
Kasper Koppang
Morten Krokstad

Bytter:
45 min: Jonas Larsen inn for Tom-André Tomren
45 min: Even Tokerud inn for Peter M. Stige
45 min: Magnus Johansen Hoff inn for Kasper Koppang
45 min: Elias Bergquist-Langlo inn for Mathias Keiseraas
45 min: Sondre Fossheim inn for Einar Lunåshaug
62 min: Einar Lunåshaug inn for Martin Jakobsen
69 min: Kasper Koppang inn for Morten Krokstad
69 min: Tom-André Tomreninn for Morten Mysen
69 min: Mathias Keiseraas inn for Audun Grøtta Giske

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp

Søndag 11.09.2022, kl. 14.00
Kvik 1 - Byåsen TF2
Rosenborgbanen 11er

150 kvikbyaasen150

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Mandag 12.09.2022, kl. 20.00
Orkanger - Kvik 2
Bane Orkanger 1

150 orkanger150 kvik

Tabellen finner du her