Baneinfo:
Lengde: 90 meter.
Bredde: 50 meter. 

Du leste riktig. Ovennevnte mål er ikke hentet fra tomtekartet til familien Lunåshaugs potetåker, ei heller er det målene til 9’er-banen på Rosenborg. Det er størrelsen på dødelige Solbakken kunstgress. 

Som alltid når vi entrer Solbakken skole og deres trange og korridorlange garderobefasiliteter, gjør vi det til lyden av korpsmusikk. Denne gangen slipper vi heldigvis problematikk med toalettene (les: "Tre poeng og (nesten) like hele"), og tissetrengte Kvik-gutter får lenset skuta på løpende bånd. Krokstad Morten er innkalt til «ekstraordinært styremøte» i sameiet (mest sannsynlig kalt inn av Roy Narvestad) og har derfor meldt ankomst først i pausen. Tomas Holmestad har sikret inntak av Imdoium, samt rikelig med væske og ser ut til å ha fått has på magesjauen som satte han ut av spill i mandagens oppgjør mot Utleira 2. Einar Lunåshaug har registrert at Jonsvatnet 2 omsider har oppdatert lagsituasjonen på fotball.no og nå står oppført som Jonsvatnet 1 på tabellen, og er derfor å se tilbake på dommerkortet. Allikevel er det ikke retur av Gudbrandsdølingen med løs mage eller ulven fra Tynset som får Tore Østmo, herr og fru Stubbe, og de resterende supporterne til å gå fullstendig av skaftet i det kamptroppen offentliggjøres. Det er nyheten om at Aksel Gustavsen Bøhn er tilbake på blokka, drøye 2 uker etter dramatikken på TOBB Arena. Etter å ha gjennomført Fotball-Norges raskeste comeback etter et kraniebrudd – vel vitende om at kveldens batalje medfører både tøffe dueller, spisse albuer og det som verre er – har Bøhn i likhet med Therese Johaug valgt å stole hundre prosent på legens føringer og meld seg kampklar til Even Johannes Tokerud.

Begynnelsen av oppgjøret byr på få overraskelser hva angår kampforløp, og kan oppsummeres med hodeduell på hodeduell, skade på skade, Fair-Play-klapping på Fair-Play-Klapping og innkast på innkast. Konklusjonen er som da vi sist var her: det er en dårlig komedie å spille fotball på en slik bane. Uvant banestørrelse gjør at det tar noen minutter før vi kommer ordentlig i gang. Det er Jonsvatnet som skaper de største farlighetene, og er ved en anledning veldig nærme å gå opp i ledelsen, men dagens keeper, Edvard, redder mesterlig og holder oss inne i kampen. Tom-André Tomren er tydelig forvirret av våre røde bortedrakter og vil i en periode av førsteomgang være en del av Jonsvatnets «kælkehysteri». Som om han aldri har gjort annet i sin fotballkarriere serverer han hele tre langpasninger til parkeringsplassen etterfulgt av frasen «F*** så dårlig» samtlige ganger før han, og resten av Kviklokomotivet, finner tilbake til vår identitet og nøye dyrkede filosofi. Med større ro og tålmodighet klarer vi å få ballen oftere ned på bakken, til tross for de uvante baneforholdene. Det er utfordrende å spille skikkelig fotball på denne banen, men med en tropp stappfull av så mye kvalitet og balltalent får vi vist frem at vi ruger på topp med god grunn. Allikevel er det ikke til å unngå at banen og dagens motstander får frem langpasningene i oss. Lunåshaug blir offer for det vi ofte har sett før på Solbakken kunstgress og pådrar seg et kutt i hodet etter et sammenstøt med en Jonsvatnet-spiller. Overlege Stubbe, godt assistert av kirurg Tore Østmo, må frem med både strips og bandasje (som Kirkbakk i grevens tid har fått supplert i medisinbagen før kampen). Den rutinerte duoen har vært på plass under skader flere anledninger denne sesongen og tar det hele med knusende ro. 

Skaden til Lunåshaug skal for Kvik 2 sin del vise seg å være en velsignelse i forkledning. Tokerud ser fortvilt bort mot benken for å finne en erstatter. Larsen er i kjent stil fortsatt i joggeskoa, Hoffnarren har ikke rukket å dynke varmekremen med hamstringen, og Krokstad Morten har fortsatt ikke blitt avløst fra det «superviktige ekstraordinære topphemmelige styremøtet» i Tertitten Borrettslag. Kloke matematiske hoder skjønner at det kun står igjen én kandidat på benken, fullt utrustet for krig med både fotballsko, strømpeteip og titanplater i pannebrasken. 

Bøhn blir kastet inn i et tidlig comeback, ikke som midtstopper, ikke som sentral midtbanespiller og heller ikke som vingback. Bøhn skal inn som spisspartner til Kasper Koppang. Det ristes på hodet av flere Kvik-spillere – har hjernerystelsen som Tokerud pådro seg under trening gjort han fullstendig villedet? Det er ikke mye å få gjort med det, og Kvik-laget finner seg i at de nå har en spiller på topp som i løpet av sin karriere kun har til sammen 23 og et halvt minutt som spiss. Stige lar ikke Tokeruds spissvalg endre måten han tenker på, og etter noen minutter sender han en gjennombruddspasning retning Bøhn. Som ved flere anledninger i kampen blir bakrommet akkurat litt for lite, og Jonsvatnets sisteskanse plukker enkelt opp ballen. Stige snur seg, tydelig irritert over manglende timing på løp fra den nyfødte spissen, uvitende om hva som er i gjære. Det skal vise seg at tung eksamenslesing betaler seg også på fotballbanen. Keeper bestemmer seg for å slippe ballen til sine egne føtter for å sette i gang spillet, og ser energisk etter lagkamerater, uoppmerksom på Bøhn som har lest situasjonen flere dager i forveien. Pasningen går i vei retning Jonsvatnets venstreback, men ballen kommer selvfølgelig aldri så langt. Bøhn snapper opp pasningsforsøket, avanserer mot mål med den signalgule keeperdrakten i sidesynet og setter ballen bombesikkert i mål. Desibelnivået fra Kvik-leiren er på et tidspunkt så høyt at skolekorpset i gymsalen faller ut av takt, og på sidelinjen blunker Tokerud lekent til Aspaas for å bekrefte det geniale innbyttet. 

I pausen sier Bøhn seg fornøyd med dagens bidrag, og gjør plass til en ferdiglappet Lunåshaug. Aspaasen har hentet Krokstad Morten fra hva det nå enn var han deltok på, og resten av gutta inntar fortjente dråper i sommervarmen. Fra sidelinjen til Jonsvatnet ble det nå meldt at «de skulle begynne å spille langs bakken» og etter ca. 30 sekunder av andre omgang har de ekspress-forsendt den ideen rett på dynga. Med 0-1 ledelse spilles det med lavere skuldre, og det skapes en rekke store sjanser. Forsvarstreeren rydder eminent unna de mange langpasningene som kommer vår vei, og midtbanen er som ulver i en saueflokk og rasker til seg det som er av andreballer. På topp skaper spissduoen konstant uro, men det vil seg ikke med det første. 70 minutter er gått når vi endelig kan puste ordentlig ut. Tomren slår inn et hjørnespark og treffer Fossheim som på mystisk vis får stusset ballen til mummien på bakerste stolpe. Lunåshaug lar ikke bandasje og kuttskade stå i veien for å dunke ballen i nettet på ekte Tynset-vis og vi leder endelig 2-0. Inn kommer Krokstad, Hoff og Larsen, sistnevnte ikledd en alternativ draktløsning med ordet «Playmaker» på armene. Vi tar oss tid til å oppsummere bekledningen: Larsen i drakt hvor det står «Playmaker», sammen med sko hvor det står «Unleash the speed». Det neste blir vel strømper med «Dribbling God». Ikke lenge etter at nevnte trio har entret banen, viser Hoff at det faktisk er mulig å score fine mål på Solbakken kunstgress. Stige sender en ball til Hoff, som ubevisst vipper ballen opp i lufta før han dunker til på helvolley med utsiden av foten fra 20 meter. Ballen går i det lengste hjørnet og undertegnede (som er spesialist på utsideskudd) godkjenner målet under tvil. 0-3 og alt tyder på at dette går mot seier med 10 minutter igjen, selv om det skal nevnes at Larsen innkasserte 3 poeng allerede da han så oppvarmingen til motstanders keeper.

En perfekt utført lagseier, hvor samtlige spiller til 8 på børsen, gjør at vi kan notere 7 av 7 mulige seiere, 21 poeng, og 7 poengs luke ned til 2.plass. Søndag 3. juni kommer Freidig på besøk til Rosenborg, hvor vi har mulighet til å ta sommerferie med 8 av 8 mulige seiere. 

¡Viva Kvik 2!

 

Kampfakta Jonsvatnet – Kvik 2

Mål:
0-1.26 min: Aksel G. Bøhn
0-2.70 min: Einar Lunåshaug (Sondre Fossheim)
0-3.78 min: Magnus H. Johansen (Peter M. Stige) 

Dagens Kvik-stjerner:
★★★ Martin Jacobsen, Sondre Fossheim, Tomas Holmestad
★★ Einar Lunåshaug, Peter Stige
 Morten Mysen

Startoppstilling:
Edvard Ellingsrud
Tomas Holmestad
Martin Jacobsen
Sondre Fossheim
Audun G. Giske
Peter M. Stige
Tom-André Tomren
Morten Mysen
Elias Bergquist-Langlo
Kasper Koppang
Einar Lunåshaug

Bytter:
24 min: Aksel G. Bøhn inn for Einar Lunåshaug
45 min: Einar Lunåshaug inn for Aksel G. Bøhn
71 min: Magnus H. Johansen inn for Audun G. Giske 
71 min: Morten Krokstad inn for Elias Bergquist-Langlo
76 min: Jonas Larsen inn for Tom-André Tomren
80 min: Tom-André Tomren inn for Kasper Koppang. 

Neste A-kamp

tir, 21. aug. 2018 20:00
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
NTNUI
NTNUI

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 12 28
2 NTNUI 11 25
3 Nardo 2 12 22
4 Charlottenlund 12 20
5 Kvik 12 19
6 Orkla 2 12 19
7 Kil/Hemne 12 19
8 Hitra 12 18
9 Røros 11 12
10 Tydal 12 11
11 Meldal 12 10
12 Støren 12 4

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 8 24
2 Jonsvatnet 9 17
3 Tiller 9 16
4 Trygg/Lade 2 9 14
5 Bratsberg 9 11
6 Freidig 8 10
7 Utleira 2 9 9
8 Flerkulturelt 8 8
9 Leinstrand 9 1

Neste Kvik 2-kamp

tor, 23. aug. 2018 20:00
Bratsberg
Bratsberg
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook