07.mai 2017. Kvik 2 valser over alt og alle i 6.divisjon avdeling 3. Gla’guttene serverer festfotball flere ganger i uken og stemningen er på topp. Et kampreferat senere og stemningen faller i takt med gradestokken i Trøndelag. Det er iskaldt både i luft og garderobe før møtet med Vikvarvet.


På sosiale medier er det derimot full kok i forkant av kampen. Grunnen er at assisterende trener Tom Tomren, antagelig skrevet i påvirket tilstand, har kommet med litterære sleivspark til utvalgte medlemmer i spillergruppa i kampreferatet mot Tydal 2. Det hele topper seg fullstendig når han setter punktum, slenger beina på bordet og deler ut bestemannspris og tre stjerner til seg selv! Spillerne er i harnisk og coach Tokerud står med begge beina plantet i noe som må være det nærmeste Kvik 2 har kommet et spilleropprør siden Nils Ola Aspaas i 1985 takket ja til prøvespill hos Sverresborg 4. Tokerud, ryggløs som han er, tar på ingen måte tak i kaoset som oppstår, men ser med flakkende blikk ned i kampnotatene sine vel vitende om at ingen taktikk i verden kan redde en spillergruppe mer splittet enn Berlin på 60-tallet. Kaptein Kirkbakk har samtidig kastet seg på hylekoret og støtter spillerne som vil ha Tomrens hode på et fat. Et trenerteam som råtner på rot, halve laget ute med skader og 9-10 mann som heller vil i bokseringen med Tomren enn å spille fotballkamp: nå har dere sjansen Vikvarvet!

Dessverre for Vikvarvet hadde Hoffnarren sovet under tumultene som hadde oppstått i forkant av kampen. Ikledd blazerjakke og utelivsstempel drar han på seg fotballstrømpene, og med blodsprengte øyne og paracet i munnviken setter han inn 1-0 like kaldt som skuldra til jenta i baren fra kvelden før. Når Hoff er Kviks Pilgaard må målgården være hans Kirsebom. «Det tar ofte litt tid, men jeg slipper til etter en stund» uttaler Hoff, mens vi undrer om det er målgårder eller godt voksne kvinner det er snakk om.

Albert Einstein sin definisjon på galskap var «å gjøre det samme om og om igjen, og forvente et helt annet resultat». Merkelig er det derfor at utskjelte Tomren nok en gang er den som blir satt til å ta frispark. Alle spillerne snur ryggen til og begynner å rusle hjemover i det vi venter på at Tomren skal rote vekk frispark nr. 747. Albert selv snudde seg vel i graven når Tomren legger ballen med svak kraft, i keeperhøyde og midt i mål slik han bruker å gjøre og «forventer et helt annet resultat». Det er altså her, på forsøk nr. 747 at Tomren falsifiserer Einstein og skyter fotballvitenskapen inn i et paradigmeskifte. Ballen går i mål. En gris flyr forbi vinduet og satan lager snøengler i helvette.

Aksel Gustavsen Bøhn er en fargeklatt av en fotballspiller. Signert i fjor for å skape litt liv og røre i en noe homogen spillergruppe tar han ikke fem flate øre for å vise fingeren til kutymer og kleskoder i en ellers grå hverdag. Der de fleste leverer dressjakka i garderoben, knyter Bøhn den heller rundt livet. Der de fleste velger sorte sokker, kjører Bøhn hvite. Der de fleste bruker gelè, kjører Bøhn svettebånd. Beklagelig er det derfor at Vikvarves noe inngrodde trenerstab ikke deler Kviks samme syn på fargerikt fellesskap. Ufine slengbemerkninger hvor de insinuerer at svettebåndet korrelerer med seksuell orientering hører ikke hjemme noen steder, og spesielt ikke foran barn og russ som var tilfelle på søndag. Bøhn tar det heldigvis med en stor klype salt. «Jeg har på meg det hodeplagget jeg vil, og koser med den jeg vil» sier han med glimt i øye. Ufinheten må likevel ikke overskygge det faktum at gjestene som faktisk spilte på banen var en flott gjeng, selv om de kunne spart seg å score et tullemål rett før pause slik at det på ny var liv i kampen.

I pausen var det verdt å merke seg at Kvik 2 sin desiderte fanfavoritt Bjørg Stubbe så seg nødt til å springe helt bort til klubbhuset etter mer kaffe på grunn av stort trykk av de mange tilskuerne. Med dette sprang hun både lengre og raskere enn det Tom Tomren har gjort hele sesongen sett under ett. «Jeg slår deg ti av ti ganger på 60-meteren» påpekte hun mens hun hyttet neven mot Tomren. En påstand kvik.no støtter 100%.

Etter pausen er det enveiskjøring og som de tidligere kampene i vår har Kvik 2 en possession som ligger og vaker en plass mellom 94- 97 %.  Honnør skal gis til Vikvarves keeper som har en god dag på jobben, men Kvik 2 er ikke videre interessert i gjøre mer enn det de må, det var tross alt søndag – i utgangspunktet en hviledag. Tre hendelser er likevel av interesse: I det 82. minutt møker «pannebåndspumaen» Aksel Bøhn ballen i mål etter en corner. Ingen ting i verden var mer maskulint enn denne scoringen, som ble kronet med at Aksel springer bort til Vikvarvets trenerteam og på sensuelt vis Akselreferatvikvarvetriver av seg svettebåndet og skyter det mot benken, til militærbuksemannens furore. Minutter senere signaliserer Tom Andre at han er nede for telling både fysisk og psykisk, og må bytte. Strekk i lysken og vond ankel var den offisielle forklaringen, dårlig kondisjon og brukket selvtillit var sannheten. Inn kommer Even Johannes Tokerud som i to måneder har lidd av en inngrodd tånegl. Kviks spiller nr 4 er til vanlig ryddegutt, men tar på seg rollen som hovmester og spiller trener Tokerud på blank goal. Til tross for at Tokeruds mottak var vesentlig hardere enn tidligere nevnte frispark går ballen på uforståelig vis ikke i mål, og nok en gang registrerer vi at midtbanemaestroen blir snytt for et åpenbart målpoeng.

3-1 skal i all ydmykhet sies å være lite representativt for hvordan kampbildet faktisk så ut. Slik har det vært helt siden 14-1 seieren over Varden Merkåker. Til tross for intern uro fortsetter Kvik å totaldominere avdeling tre, og at Vikvarvet skulle få med seg poeng fra denne kampen var omtrent like sannsynlig som at det er «all slags vær» på Downtown. Likevel; spillerkonflikten i Kvik 2 får Edvartsensaken til å fremstå som hvem som skal ha spaden i sandkassa. Hvem holder roret når det er orkan styrke i kastene? Svaret får du mot Trygg/Lade førstkommende fredag.

Vel møtt!

Kampfakta

Mål:
1-0. 9 min: Magnus Hoff Johansen (Lars Almås)
2-0. 20 min: Tom-André Tomren
2-1. 27 min: Vikvarvet
3-1. 81 min: Aksel Gustaven Bøhn (Magnus Hoff Johansen)

Dagens kvikstjerner:
★★★ Aksel Gustavsen Bøhn
★★ Vegard Klund
 Håvard Stranda

Startoppstilling:Markus B. Bjerck
Vegard Klund
Kristian Kirkbakk
Sondre Fossheim
Håvard Stranda
Jonas Larsen
Lars Almaas
Aksel Gustavsen Bøhn
Elias Bergquist-Langlo
Tom-André Tomren
Magnus Hoff J. 

Bytter:
60 min: Audun Grøtta Giske inn for Sondre Fossheim
82 min: Even J. Tokerud inn for Tom-André Tomren

Neste A-kamp

fre, 21. sep. 2018 19:30
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
Kil/Hemne
Kil/Hemne

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 16 40
2 NTNUI 16 40
3 Charlottenlund 16 29
4 Kil/Hemne 16 25
5 Kvik 17 24
6 Orkla 2 16 23
7 Nardo 2 16 22
8 Hitra 16 22
9 Røros 16 19
10 Meldal 17 19
11 Tydal 16 12
12 Støren 16 7

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 13 39
2 Jonsvatnet 13 29
3 Freidig 13 22
4 Trygg/Lade 2 13 20
5 Tiller 13 19
6 Bratsberg 14 17
7 Flerkulturelt 14 14
8 Utleira 2 14 12
9 Leinstrand 13 1

Neste Kvik 2-kamp

man, 24. sep. 2018 20:00
Freidig
Freidig
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook