Kvik 2 har startet 2017-sesongen sterkt. 3 av 3 seire og 21-3 i målforskjell er fasit før kveldens kamp på fort Rosenborg. Selvtilliten er høy, og hos de mer urutinerte spillerne snakkes det allerede om poengrekord og opprykk. Heldigvis finnes det fortsatt noen rutinerte skikkelser på Kvik, som vet at ydmykhet og å ha beina godt plantet på jorda er det eneste som fungerer om man skal oppnå suksess. Aspaas, Stranda og eldstebror Klund vet dette, og har den siste tiden manet de andre spillerne om at snart kommer smellen. Mye ligger til rette for at nettopp denne smellen skal komme mot Tydal 2.

Foruten den alt for høye selvtilfredsheten, begynner også en stadig fyldigere skadeliste å skape problemer. Dermed stiller 13 Kvik-spillere opp denne torsdagskvelden. Blant dem finner vi en keeper med brukket finger, en midtstopper som snart kan betegnes som alkoholiker, og en veteran som hadde sin siste Kvik-trening før mange av de andre spillere var født. I startoppstillingen finner vi også Jonas Larsen, denne gang som indreløper. Larsen, som tidligere ble sett på som Norges nye hoppkomet, har denne sesongen nytt stor tillitt hos Kvik-trener Tokerud. Grunnen vites ikke, men prestasjonene på banen kan det ikke være. Midtbanespilleren som ofte blir omtalt som; ”En blanding av Tony Hibbert og Christer Basma”, står denne sesongen med bunnsolide null målpoeng.

Før kampstart er spørsmålene mange blant de trofaste supporterne på tribunen. Skal Larsen endelig score ett mål? Skal Aksel Bøhn få sin første vellykkede pasning for sesongen? Har Sondre Fossheim omsider kjøpt seg fotballsko med knotter? Er ballillusjonisten Tomren kvitt ankelskaden som har hemmet han i sesongstarten?

VegardvsTydal

Kampbildet i førsteomgang har vi sett mange ganger tidligere. Kvik, med sin totalfotball dominerer banespillet. Nytt denne gang, er at det etter halvspilt omgang, fortsatt står 0-0. Dette bestemmer Tomren og Vegard Klund seg for å gjøre noe med. Publikumsfavorittene drar frem ett trekk som ikke hører hjemme i 6.divisjon.Klund får servert ballen på sølvfat på 18 meter. Vanligvis ikke noen opplagt scoringssjanse, men når unghingsten velger å kopiere selveste Ronaldinho sitt kunststykke mot Chelsea i ’05, blir det mål. For eventuelt nye lesere, er det viktig å presisere at likhetene mellom Klund og Ronaldinho stopper der.

1-0, og en kneskade på Sondre Fossheim er fasit når den noe tunge kamplederen blåser av til pause. Mange lag vil ofte prøve å angripe når man ligger under, men Tydal prøver en annen variant denne kampen. Med en forsvarsfirer som snart er like baktung som Jonas L. Larsen etter pappaperm, skaper Kvik sjanser på løpende bånd. Dessverre for Kvik-tilhengerne er det Grøtta Giske, Hoff Johansen og ”spielfürer” Kirkbakk som får disse sjansene. De skadede rekordkjøpene Kasper Koppang og Peter Martinius river seg i håret på innbytterbenken. Med sin sedvanlige selvtillit bryter Koppang, som for tiden er ute med brukket ankel ut i frustrasjon; ”Disse sjansene hadde ej satt med krykker og gips på foten”. En hårete påstand av en spiller med såpass begrenset nærteknikk, men målsnittet til Koppang lyver ikke, og vi velger å tro på han.

Omgangens eneste mål kommer i det 60. Minutt. Tydal, som gjennom hele kampen har slitt med Kviks eminente frisparktager, blir denne gangen overrumplet av at dødballen kommer fra en annen spiller. Den utskjelte vingbacken, Elias Langlo sleiver ballen inn feltet, og etter fire sprett og åtte nesten-berøringer, havner ballen hos den mangeårige hovmester Lars Almaas. 2-0.

Dominans i 90 minutter. Fint vær. Flinke supportere. Middels kake. Og en fornøyd hedersmann i Roar Stubbe. Kviklokomotivet damper videre. 

 

Kampfakta

Mål:
1-0. 40 min: Vegard Klund (Tom-André Tomren)
2-0. 60 min: Lars Almås (Elias Bergquist-Langlo)

Dagens kvikstjerner:
★★★ Tom-André Tomren
★★ Håvard Stranda
 Vegard Klund, Lars Almås, Kristian Kirkbakk

Startoppstilling:
Markus B. Bjerck
Vegard Klund
Kristian Kirkbakk
Sondre Fossheim
Audun Grøtta Giske
Jonas Larsen
Lars Almaas
Aksel Gustavsen Bøhn
Elias Bergquist-Langlo
Tom-André Tomren
Magnus Hoff J. 

Bytter:
41 min: Håvard Stranda inn for Sondre Fossheim
82 min: Nils Ola Aspaas inn for Tom-André Tomren

Se flere bilder fra kampen her.

Neste A-kamp

fre, 21. sep. 2018 19:30
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
Kil/Hemne
Kil/Hemne

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 16 40
2 NTNUI 16 40
3 Charlottenlund 16 29
4 Kil/Hemne 16 25
5 Kvik 17 24
6 Orkla 2 16 23
7 Nardo 2 16 22
8 Hitra 16 22
9 Røros 16 19
10 Meldal 17 19
11 Tydal 16 12
12 Støren 16 7

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 13 39
2 Jonsvatnet 13 29
3 Freidig 13 22
4 Trygg/Lade 2 13 20
5 Tiller 13 19
6 Bratsberg 14 17
7 Flerkulturelt 14 14
8 Utleira 2 14 12
9 Leinstrand 13 1

Neste Kvik 2-kamp

man, 24. sep. 2018 20:00
Freidig
Freidig
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook