Nervene lå utenpå drakta forrige onsdag når Klæbu gjestet Kviks storstue på Rosenborg. Vi visste Klæbu kom til å levere, at Nils Strømsvik kom til å levere… men hva med Fk Kvik 2?


Vi hørte det tidlig i bortegarderoben forrige onsdag – muntre Klæbugutter og topp stemning. For mange var dette første møte med storbyen, og Klæbu idrettslag ordnet derfor med avløysere til hele gjengen slik at de kunne tilbringe dagen med sightseeing og turisme. Båttur til Munkholmen, shopping av godlukt på flaske og besøk til Nidarosdomen sto på programmet. Alle innfridde de, med unntak av da guide for dagen, Snorre Lauritsen, fikk skivebom og tok hele gjengen med til Vår frue kirke. Domkirka var noe mindre enn det Hoilløkk hadde sett for seg og turistene så litt slitne ut, men alle var enig om at det tross alt var ‘ei fin kjerk’. Stemningen var derfor god i Klæbugarderoben før start. Furberg mente til og med at han hadde sett en bil som gikk på strøm – men da skøyt Westad inn at det var bare sprøyt. «Bilan går på dinosaur» ropte han med glimt i øyet. Til tross for at spøken ikke akkurat var stand up-materiell, var stemningen satt. Å være globetrotter for en dag gjør noe med humøret. 


For Kvik sin del var det mer nervøsitet å spore. Kaptein Kirkbakk fikk en ball i bakhodet på oppvarmingen og Coach Tokerud valgte å gå fullstendig AWOL og prioritere å teste lydanlegget fremfor å varme opp den kroppen han selv hadde satt opp fra start. Likevel kommer han heseblesende fem minutter før start og legger frem en treleddet plan som var like enkel som den var genial. Få tak i en ny coaxial lydkabel, bruke en feinschmecker med lavt tyngdepunkt på defensiv midtbane – og frata Tom Andrè Tomren alt ansvar på dødball.

Kampen deretter er et eneste stort eventyr hvor Kvik minutt for minutt bryter ned shoppingslitne Klæbugutter. Likevel går det mot slutten av omgangen før finspillet gir resultater. Brudd, lengderetning og en perle av et fotballmål dryles fra Elias Langlo så det suser i nettmaskene. Før kampen hadde Kviks reklameavdeling gått hardt ut og reklamert med ‘gratis pølse’ til alle fremmøtte. Om det skyldes dårlig studentøkonomi, eller en ren og skjær misforståelse vites ikke, men at det simpelthen veltet inn med kvinnelige supportere i blått og hvitt var et faktum onsdag kveld. Da var det heller ikke rart at Kviks egen Peter Pilgaard våkner til liv og header inn 2-0 på utsøkt vis rett før pause. I sin iver løper han rett bort til populasen og kjører feiringa «make it rain» til den kvinnelige delen av publikummet. Kvinnegruppen Ottar hater Magnus Hoff… Kvikjentene elsker han.

Etter pausen fortsetter Langlo og Hoff å herje i alle spillets faser og det smeller både en og to ganger hos gutta fra Sunnmøres jævligste bygd. Kampen er i realiteten over, men Kvik jager flere mål. Muligheter fikk vi da også, som i det 75. når vi får frispark på 18 meter. Mange vil ta det, men til slutt er det Tom Andrè, fus i alt, Tomren som igjen skrider frem og skyter ballen over både hekk og gjerder på Rosenborg. Nok en gang triller ballen nedover asfaltveien, nok en gang dukker en lokal gangster opp, og nok en gang mister vi en dyr matchball etter frispark i god posisjon. Takk for dèt, Tom Andrè!

Men en som derimot er i kjempeform er Nils Strømsvik. Svebakken hyler på gult kort til en Kvikspiller, men meldingen «Det va egentlig itj frispark en gang, men du ska få det sia det så ut som du trøngt det» er 100% Nils Strømsvik, en dommerlegende på lik linje med Pierluigi Collina. Ydmykelsen er komplett i det Magnus Tømmervold, ex-Klæbu, hamrer inn dagens femte. Som den gentlemanen Tømmervold er jubler han hysterisk mot Klæbubenken. Slike ufinheter får selvsagt konsekvenser og Tømmervold mottok i følge en politirapport torsdag morgen en mystisk pakke i posten bestående av en sigd og en avkappa griselabb. En trussel det er vanskelig å ta feil av.

På dette tidspunktet er Klæbugutta trøtte av både sightseeing og baklengsmål og nå vil de bare hjem. For det tar på å være på ferie, og i ettertid var det kanskje for nært opp i kampen å bestille hamburgertallerken i Egontårnet bare en time før kampstart. På venstresida sitter kaptein Halgunset på huk og lager sandslott av kunstknotter med begrunnelsen at han aldri fikk ballen likevel. Magnus Halgunset, en fabelaktig fotballspiller som Kvik har hatt i kikkerten i alle år fremsto som en skygge av seg selv i likhet med resten av Klæbulaget. Drømmen om å signere for Fk Kvik 2 virker på dette tidspunktet akk så fjern og Halgunset er mann nok til å erkjenne sitt nederlag og ber benken pent om å få bli byttet ut. Ønsket innvilges derimot ikke og Magnus river ned det flotte kunstgress-slottet sitt i desperasjon og fortvilelse. Når vi har spilt i 87 minutter bryter Nils Strømsvik av kampen – aktiv dødshjelp i et fløyteblås.

5-0 over den tidligere fotballstorheten Klæbu er en aldri så liten maktdemonstrasjon i avdeling fem, bare to runder før serien er over. Over hele verden betaler mennesker i tusenvis for å se fin fotball. Legger man heller turen til Rosenborg kunstgress annenhver onsdag får dere servert fotballdigg helt gratis – pro bono- og fullstendig vederlagsfritt!

I kveld står Bratsberg (skrivende stund, 28.09) på motsatt banehalvdel i ballbingen på Solbakken. Vi er nære….fryktelig nære.

Et tidlig bilde av Magnus Hoff som viser
at han alltid har vært sulten på seriegull
Heia Kvik!                                                                                                                                                                                                                                          


Trofaste WAGS som viser seg på samtlige hjemmekamper. 

 

 

Kampfakta

Mål:
1-0. 40 min: Elias (Magnus H.) 
2-0. 42 min: Magnus H. (Elias) 
3-0. 50 min: Elias (Even) 
4-0. 52 min: Magnus H. (Tom) 
5-0.
85 min: Magnus T. (?) 

Dagens kvikstjerner:
★★★ Elias Bergquist-Langlo
★★ Magnus Hoff Johansen
 Magnus Tømmervold (scoring mot gamleklubb = stjerne) 


Følgende var i aksjon:  
 

Markus B. 
Martin
Kristian
Sondre F. 
Audun (Bjørnar) 
Even (Elias)
Jonas (Aksel)
Lars A.
Elias (Magnus T.)
Tom-André
Magnus H. (Sondre H.) 

Neste A-kamp

lør, 28. apr. 2018 16:00
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
Hitra
Hitra

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 2 6
2 Hitra 2 6
3 Meldal 2 6
4 Kil/Hemne 2 3
5 Charlottenlund 2 3
5 Røros 2 3
7 NTNUI 2 3
8 Kvik 2 1
8 Nardo 2 2 1
10 Tydal 1 0
11 Orkla 2 1 0
12 Støren 2 0

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 1 3
2 Jonsvatnet 2 1 3
3 Tiller 1 3
4 Freidig 2 3
5 Utleira 2 2 2
6 Bratsberg 1 1
7 Trygg/Lade 2 2 1
8 Flerkulturelt 1 0
9 Leinstrand 1 0

Neste Kvik 2-kamp

man, 30. apr. 2018 20:00
Kvik 2
Kvik 2
-:- Statistikk
Bratsberg
Bratsberg

Følg Kvik på Facebook