Der har du tre viktige årsaker til at Kvik 2s supportere og spillere forlot Rosenborg kunstgress med et smil om munnen.

Søndag formiddag var Nidaros FK motstander. En nyoppstartet klubb som har samlet en gjeng spillere med erfaring fra langt høyere divisjoner. Disse hadde sørget for at Nidaros stod med null tap i klubbens historie. Dette ønsket Kvik 2 å gjøre noe med. Og alt lå til rette for at Kvik 2 skulle bli historiske denne søndagen i mai: en heltent spillergruppe, publikumsrekord og en bortreist Jonas Larsen.

Mens fornøyde tilskuerne dytter i seg kaffe og kake, setter pipeblåseren i gang kampen. Det tok ikke lang tid før vi forstod at denne kampen ville ha et langt høyere tempo enn hva vi vanligvis er vant med. Pasningsprosenten var derfor ikke veldig imponerende hos verken Kvik eller Nidaros i åpningsminuttene. Det første kvarteret tar vi likevel kommandoen, og vinner ofte ball høyt i banen, men uten at vi skaper noen farlige sjanser. Det neste kvarteret tar Nidaros fullstendig over, og presser oss langt bakover i banen. Og dette skulle bli en gjennomgangsmelodi for resten av kampen: to lag som bytter på å dominere banespillet stort i 10-15-minuttersperioder, uten å nødvendigvis skape de aller største sjansene.

I pausen var alle mann enige om at arbeidet uten ball var bra nok, men at vi kunne bli roligere med ball, tross det høye tempoet. I pausen dukker også farsfiguren og Kvik2-legenden Nils Ola Aspaas opp. Nils, i noen kretser best kjent som banan-Nils, hadde forlatt konfirmasjon på Vestlandet, og deretter brutt en rekke trafikklover for å kunne styre Kvik-lokomotivet med sin stødige hånd i de siste 45 minuttene. Ved sin side fikk han Bjørnar Løkken, som var så misfornøyd med egne prestasjoner at han byttet ut seg selv.

Utover i andre omgang føler undertegnede at vi, sett under ett, er det førende laget. Det skapes sjanser som blir farligere og farligere, selv om den aller største som ikke ender med scoring tilhører Nidaros: Keeper Markus blir rundet, og det avsluttes på et vidåpent mål fra litt skrått hold. Samtlige på og utenfor banen tenker at scoring nå er like sikkert som at Tømmervold ordner VIP-baren på Downtown, men til alles forundring sniker avslutningen seg utenfor bortre stolpe. 

Fans og spillere kunne puste lettet ut, og med Aspaas og Løkken på sidelinjen, begynner det å skje ting. Dette er menn som etter mange år kjenner til alle mekanismer i Kvik 2. Etter veloverveide analyser sender de innpå Magnus Tømmervold og Fredrik Klund på bekostning av Elias Bergquist-Langlo og Hans ”Zizou” Husøy. Men klokka tikker videre mot 90 minutter. Har Aspaas og Løkken gjort en tabbe? spør kritikerne. Men når Tømmervold vinner et frispark godt inne på motstandernes banehalvdel etter 87 minutter, er kritikerne i ferd med å stilnes. Samtidig vinker Aspaas og Løkken iherdig på sidelinjen. Hvorfor? Den fire meter høye kapteinen Kirkbakk vinkes selvsagt fram. Frisparket fra Tom-André treffer der det skal treffe: på hodet til Kirkbakk. Hodestøtet er ikke av det hardeste slaget, men etter å ha ventet i cirka ti sekunder kan vi slippe jubelen løs: Ballen havner i nettmaskene ved borteste stolpe, og Kirkbakk omkranses av samtlige Kvik-spillere. På sidelinjen hytter Aspaas og Løkken med nevene som de aldri tidligere har gjort. Rosenborg koker!

Nå skal vi konsentrere oss om å stenge buret, men kun et par minutter etter 1-0 bryter Sondre Fossheim kodeksen, og sender et raskt tatt innkast i retning Fredrik Klund. Noen uidentifiserte beordringer om å ta med seg ballen ned til cornerflagget vil ikke Fredrik høre på. Han tar heller med seg ballen innover, og smeller inn 2-0!! Stort mer skjer ikke, og mannen i gult blåser i fløyta for siste gang i dag.

Stemningen i garderoben etter kampslutt er elektrisk, og bedre enn hva den har vært i løpet av undertegnedes tid i klubben. Nå håper vi å ta med denne godfølelsen inn i de to siste kampene før ferien. Til søndag møter vi Klæbu borte, før vi møter Bratsberg hjemme onsdag 1. juni klokken 21.00. Vel møtt! 

Takk til våre fans som dukket opp, og en spesiell takk til Bjørg, Roar og Roger som ordnet med kaffe og kaker. Det setter vi stor pris på! En klapp på skuldra fortjener også Martin Sommer, som med søndagens prestasjon skaffet seg de tre mest fortjente stjernene på Kvikbørsen hittil i år. 


Kampfakta

Mål:

1-0. 87 min: Kristian (Tom)
2-0. 90 min: Fredrik (Sondre F.) 

Dagens kvikstjerner:

★★★ Martin Sommer Leiknes

★★ Kristian Kirkbakk

★ Even Tokerud, Lars Almås

 

Følgende var i aksjon:  
Audun (Markus J.)
Martin
Kristian
Sondre F. 

Bjørnar (Audun)
Lars A. 
Even
Hans (Fredrik)
Elias (Magnus T.)

Tom-André
Magnus H. (Håvard) 

 

Neste A-kamp

lør, 26. mai. 2018 16:00
Kil/Hemne
Kil/Hemne
- : - Statistikk
Kvik
Kvik

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 6 15
2 NTNUI 6 12
3 Røros 6 12
4 Kvik 6 10
5 Charlottenlund 6 10
6 Orkla 2 5 9
7 Hitra 5 9
8 Nardo 2 6 7
9 Kil/Hemne 6 6
10 Meldal 6 6
11 Støren 6 4
12 Tydal 6 2

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 5 15
2 Jonsvatnet 5 11
3 Bratsberg 5 8
4 Utleira 2 5 6
5 Trygg/Lade 2 5 5
6 Flerkulturelt 5 5
7 Tiller 4 4
8 Freidig 5 4
9 Leinstrand 5 1

Neste Kvik 2-kamp

man, 28. mai. 2018 20:00
Utleira 2
Utleira 2
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook