Foto: Karlsen Foto.

Sesongen så langt kan beskrives med ett ord: varierende. På bortebane har vi vært like gavmilde med å gi bort poeng som Sandefjord er i årets Eliteserie, mens på Rosenborgbanen har vi vært like gjerrige som Skrue McDuck. Det var derfor en relativt selvsikker gjeng som forberedte seg på å møte Tydal på vår flotte hjemmebane. DJ-Kvalvær spilte flere slagere i garderoben før kamp, og har nå klart å lade høytaleren sin hele seks kamper på rad. Han lærte trolig mye av fadesen borte mot Røros, hvor han tydelig ikke var tørr nok bak øra til å ta over for forrige sesongs DJ-Stegavik. Lite utskiftinger på Kvik-laget denne ettermiddagen, men fra Strindheim-kampen kom Edvard inn for Evjen, Mathiassen inn for Halvor på kanten, mens den tidligere Trond-spilleren bekledde en noe uvant indreløperrolle i skadefraværet til Espen Johnsen.

Fra første sekund var det klart at dette kom til å bli en kamp med spill mot ett mål. Tydal lå disiplinerte langt inne på egen banehalvdel, og det førte til at vi sleit med å spille oss fordi ti svartkledde spillere med korte avstander. Vi skaper likevel mer enn nok muligheter, men en god keeper varter opp med den ene kjemperedningen etter den andre. Etter 17 minutter tar vi ledelsen når det for en gangs skyld faktisk er litt bakrom. Håkon som nå er tilbake etter kneskaden fra alpinbakken i påsken finner en målkåt Mathiassen på vei inn bak Tydal-forsvaret. Pasningen er perfekt vektet og dermed får Espen god tid til å sette ballen enkelt forbi gjestenes burvokter. Resten av omgangen arter seg stort sett ved at vi har ballen og skaper mye halvsjanser, men det mangler som regel litt på presisjonen og lysten på å score. Nærmest er kanskje Sjøvik på et frispark som kan betegnes som en lav Ronaldo-variant. Duppen er meget god, men det er også Tydals keeper som ligger vannrett i lufta og får dyttet ballen til corner. Tydal skaper noen farligheter på dødball, men stort sett har stopperparet Berre og Tinglum god kontroll på det som kommer.

I pausen er det en langt fra fornøyd Kvik-gjeng som oppsummerer omgangen. Vi blirenige om at vi forventer mer av oss selv, og at vi skal fremstå som mindre tamme etter hvilen. Det var ikke kun på banen det var litt tamt denne fine sommerdagen. Stubbes nybygde tribune var langt fra fullsatt, og omgangens største jubelbrøl kom fra Festningen når Messi bommet på straffe. En ivrig speaker opplyste om hvordan det gikk i Moskva, og det var nok flere Kvik-spillere som håpet på en argentinsk scoring for å få fullklaff på den interne VM-tippekonkurransen. Den nevnte tribunen holder så høy breddeklasse at vi håper den blir mer fullsatt når vi tar imot NTNUI i starten av august!

Andre omgang ligner mye på den første, men det er et mer offensivt Kvik-lag som styrer spillet. Vi klarer å vri spillet mer enn i første omgang, og vi varter opp med den ene målsjansen etter den andre. Midtbanen med Erlend, Sjøvik og Halvor setter trolig personlig rekord i antall touch på motstanderens banehalvdel i løpet av kampen. Beviset på dette følger på pasningskartet for kampen: Dessverre er kvaliteten på avslutningene langt under pari, til trener Evjens store fortvilelse og irritasjon. Etter at undertegnede bommer på sin andre store sjanse som spiss byttes Hauge inn på topp. Det skulle vise seg å være en genistrek. Den tidligere kombinertløperen bruker kun sju minutter på å sette ballen i mål med en markkryper som sniker seg inn nede i høyre hjørne. Tydal så ut til å skjønne hvor det bar hen denne gangen, og kun noen minutter etterpå setter Even inn sitt andre mål for sesongen på en lompe av et frispark fra 25 meter. Det må nevnes at det var Le Bozec som skaffet frisparket etter et raid fra stopperplass som hadde varmet hjertet til Erik Hoftun! Det blir med de tre scoringene og dermed innkasserer vi tre nye poeng på Fort Rosenborg.

Etter kampen ble Emil takket av for innsatsen i Kvik for denne gangen. Som alle nordlendinger lengter han nordover til kulde og dårlig vær, og vi mister dermed vår meget solide høyreback. Vi kommer spesielt til å huske den fantastiske scoringa på overtid mot Verdal som sendte oss til første runde i årets NM. Du er velkommen tilbake når du går lei av reinsdyr og fiskebåter!

Hjemme har vi som sagt hatt god uttelling med 4-1-0, mens borteformen er skral med 1-0-4. Vi har derfor en stor utfordring neste helg når vi tar turen til Jakobsli for å møte en tøff motstander i Charlottenlund. Strindheim og NTNUI har opparbeidet seg en god luke på tabellen, men vi ser mulighetene til å avslutte vårsesongen på en respektabel tredjeplass.

Heia Kvik!

Neste A-kamp

fre, 21. sep. 2018 19:30
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
Kil/Hemne
Kil/Hemne

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 16 40
2 NTNUI 16 40
3 Charlottenlund 16 29
4 Kil/Hemne 16 25
5 Kvik 17 24
6 Orkla 2 16 23
7 Nardo 2 16 22
8 Hitra 16 22
9 Røros 16 19
10 Meldal 17 19
11 Tydal 16 12
12 Støren 16 7

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 13 39
2 Jonsvatnet 13 29
3 Freidig 13 22
4 Trygg/Lade 2 13 20
5 Tiller 13 19
6 Bratsberg 14 17
7 Flerkulturelt 14 14
8 Utleira 2 14 12
9 Leinstrand 13 1

Neste Kvik 2-kamp

man, 24. sep. 2018 20:00
Freidig
Freidig
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook