Foto: Karlsen Foto

Fredag 18.mai var det klart for årets andre kamp på Rosenborg-banen. Én dag etter den store nasjonaldagen, og to dager etter fotballens nasjonaldag, var det vår tur til å sørge for vår egen lille feiring. Men så langt hadde ikke sesongen akkurat vært en feiring, i hvert fall ikke i seriesammenheng. To seiere, én uavgjort og to tap var fasiten på de fem første, med kun unntaksvise omganger på nivået vi ønsker å være. Med tapet for Støren friskt i minne, og med et sterkt ønske om å vise fram hva vi egentlig er gode for, møtte 17 kampklare Kvikgutter opp i garderoben denne fredags-kvelden.

Å legge ned en innsats for lagkameratene, og det at duellene måtte vinnes var hovedfokuset både fra trenerne og innad i spillergruppa. For dette var nemlig noe som hadde variert i takt med prestasjonene i de foregående kampene. Da kun minutter gjenstod til avspark, og Kvik gikk i samla tropp ut av garderoben, var det ingen tvil om at det var en heltent gjeng som var klare til å entre gressmatta. Om det var gårsdagens hyllest i folketoget, Hågensens garderobemusikk eller et bittert ønske om å unngå at fredagskvelden gikk bort til et tap mot Meldal, som var skyld i tenningsnivået er svært usikkert. Undertegnede vil likevel driste seg til å utelukke alternativ to.

Fra første spark på ballen satt duellspillet der det skulle, og ballen ble også distribuert på en god måte allerede fra start av. Kvik var nær en tidlig ledelse, men det frekke frisparkforsøket til Hågensen ble nektet med et nødskrik av Meldals sisteskanse. Sammen med to annullerte scoringer, én til hvert av lagene, var Hågensens frispark den eneste ordentlige sjansen den første halvtimen. Utenom dette følte likevel Kvik at de hadde grei kontroll på kampen med mye ballinnehav og trøkk i duellene. Etter en halvtime satt endelig kampens første scoring. Even tok med seg ballen fra midt inne på Meldals halvdel, passerte et par mann og befant seg med det innenfor sekstenmeteren. Her fintet han innover mot høyre, men rakk ikke å fyre av før han ble felt av en av Meldals forsvarere. Sterk prestasjon av Even, som for anledningen hadde den litt uvante rollen som indreløper. Om han hadde kommet til avslutning med høyrebeinet vil nok alle Kvik-spillerne være samstemte i at det fortsatt hadde stått 0-0, men heldigvis for Kvik var Meldal-spilleren ingen bekjent av Kviks venstrebeinte indreløper. Straffen ble selvsagt ekspedert sikkert i mål av Espen Mathiassen. Til bemerkning var straffen nærmest identisk med den som avgjorde finalen i FA-cupen i Mathiassens favorittlags favør ett døgn senere. Uansett 1-0, og med dette resultatet ebbet også omgangen ut.

I den sjette kampen for sesongen var det på tide å sy sammen to gode omganger i én og samme kamp. Med dette i bakhodet var Kvik klare for å ta fatt på de siste 45 minuttene. Heldigvis var ikke innsatsen glemt igjen inne i garderoben, og hjemmelaget tok raskt også kontrollen over den andre omgangen. Et kvarter ut i omgangen satt dagens andre scoring, også denne for hjemmelaget. Etter en kontring fant til slutt Kolles pasning Hågensen på vei gjennom. Han takket for muligheten og banket ballen opp i nettaket. Nå var det liten tvil om at Kvik hadde kontroll på kampen. 3-0 kom ikke så mange minuttene senere. At det på Kvik-trening aldri trenes på dødballer, virket lite sannsynlig etter denne scoringen. Sjøvik stod klar med et frispark nede ved dødlinja. Alle forventet et innlegg, men i stedet kom den velkjente ”ut 45”-pasninga. Der ventet Berre på 13 meter, men han hoppet over ballen. Da fant den i stedet veien til Kolle, som bredsidet ballen i mål fra litt på utsiden av sekstenmeteren. At Berres elegante overhopp i realiteten var en håpløs bom på ballen trenger ikke nevnes da dette ødelegger illusjonen av en perfekt innøvd dødball.

Resten av kampen utartet seg som en rolig affære, og Hågensens halvsjanse med hodet var det nærmeste man kom flere scoringer. Et av høydepunktene mot slutten var da Henriksen ytret et sterkt ønske om å endelig kunne få med seg en Meldal-drakt hjem. Etter en prestasjon som trolig fortjener tittelen banens beste, med full kontroll offensivt og defensivt fra sin sentrale midtbaneposisjon, skulle nok mange mene at han kanskje hadde fortjent å få drømmen om en Meldal-drakt oppfylt. Dommeren var dessverre ikke enig og belønnet ham med gult kort i stedet.

Runes brøl etter nesten halvannen times spill ”Jeg kommer rundt!!” med førti meter opp til ballinnehavende ving, er et godt bilde på viljen i Kvik-laget denne kvelden, en vilje som også må være tilstede i de kommende kampene. En svært solid prestasjon av hele laget som ga betalt i 3-0 og 3 poeng. Nå jakter vi flytsonen og flere trepoengere. Første mulighet kommer allerede lørdag 26.mai borte mot KIL Hemne

Neste A-kamp

tir, 21. aug. 2018 20:00
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
NTNUI
NTNUI

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 12 28
2 NTNUI 11 25
3 Nardo 2 12 22
4 Charlottenlund 12 20
5 Kvik 12 19
6 Orkla 2 12 19
7 Kil/Hemne 12 19
8 Hitra 12 18
9 Røros 11 12
10 Tydal 12 11
11 Meldal 12 10
12 Støren 12 4

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 8 24
2 Jonsvatnet 9 17
3 Tiller 9 16
4 Trygg/Lade 2 9 14
5 Bratsberg 9 11
6 Freidig 8 10
7 Utleira 2 9 9
8 Flerkulturelt 8 8
9 Leinstrand 9 1

Neste Kvik 2-kamp

tor, 23. aug. 2018 20:00
Bratsberg
Bratsberg
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook