«Dette er enveiskjørt!» utroper Henriksen fra nest bakerste rad i en fullstappet Opel Vivaro. «Jeg kjører hvor jeg vil, og hvordan jeg vil», smeller det kontant fra den sedvanlig avslappede Morten Berre i førersetet, i det han manøvrerer seg forbi motgående trafikk i feil kjøreretning gjennom midtbyen. Kanskje var det denne episoden som gjorde at Henriksen tryglet om å få ta seg av kjøringen på retur. Med tilsynelatende stø kurs for bortekamp i bergstaden Røros sitter et knippe smått sjokkerte nordlendinger bakerst og hører fullblods trøndere være tvilende til hvilken retning Røros er. I ettertid kom det oppklarende frem at 2/3 av besetningen i forsetet satte ny personlig rekord på turen i antall km utenfor Trondheim sentrums periferi. Henriksen, for dagen selvutnevnt reiseleder, flekker opp sin Iphone med nyinnstallerte Google Maps og setter kartleser Kvalvær på plass. Herifra og ut ligner turen bortover sjåførens eget pasningsspill, trygt og godt, kun forstyrret av en og annen ujevnhet i underlaget.

Sulteforede Kvik-gutter ankommer Røros til gode spilleforhold. Etter en sesongstart ikke ulik våre venner på Lerkendal var viktigheten av tre poeng tilsynelatende stor før kampstart. Etter et vellykket eksperiment i en Chelsea-inspirert 3-4-3 variant forrige helg var vi for dagen tilbake i vår vante 4-3-3. Skader hos kaptein Tømmervik og visekaptein Uran Rønning, gjorde at det oppsto tendenser til tumulter i garderoben før kampstart. Jørgen Hågensen var tidlig ute og sikret seg kapteinsbind til både høyre og venstre overarm, mens Mathiassen hardnakket påstod at trener Evjen hadde spilt han inn som tredjekaptein etter fjordårssesongen. Inn kommer sjefen selv, skjærer igjennom all argumentasjon av varierende kvalitet, og M. Berre rusler først ut i køen til oppstilling før kamp uten å ha meldt seg på i diskusjonen nevneverdig grad. Knappe ti minutter ut i kampen ser seieren fra forrige helg mot Hitra ut til å ha gitt Kvik-toget et lite puff. Kolle og en møtende Melkvik kombinerer, før linken Kolle/Hjelmseth, som fortsatt hjemsøker Verdal, gjentar seg. Ballen havner hos høyreback Hjelmseth som fra omkring 16m finner høyre hjørne med «gal-foten». 0-1!

Kvik fortsetter å kjøre kampen og flytter ballen rundt mot et lavtliggende Røros-lag. Men med et kvarter igjen av første periode skjer det som skulle overskygge det meste, å gjøre at kampen kun blir en parantes i denne sammenheng. Ballen detter ned innenfor sekstenmeteren til nevnte Melkvik, som har vært strålende etter at han kom til Kvik før sesongen. Han legger ingenting imellom på en sprettende ball og hamrer til med høyrefoten. En Rørosforsvarer forsøker og hindre mål og er for sent ute. De smeller sammen og resten ligner scener du ikke finner i de verste skrekkfilmer. Ingen tviler på hva som er galt med foten til vår eminente spiss, som hinker rundt og ved hjelp av lagkamerater og motstandere (som orker/makter synet) forsøker å takle de enorme smertene. Minuttene fra David blir liggende uten mulighet til å røre seg, frem til ambulanse kommer føles uendelige for medfølende lagkamerater. Slagne Kvik-gutter må konstatere at en strålende fotballspiller og utmerket type, som har tilført laget masse, må belage seg på et altfor langt skadeopphold. David blir fraktet bort og avgårde mot St. Olavs etter et stopp i spillet på nærmere 40 minutter. Resten av kampen blir på mange måter ubetydelig i lys av den triste hendelsen – og det fristet ikke veldig å spille det som gjenstod.

Kampen måtte likevel fullføres og Mathiassen ekspederte straffen etter skadesituasjonen kontant i mål. Mathiassen rekker å legge på til 3-0 før dommeren blåser for halvtid. Det var godt å ha med seg inn i en andreomgang de fleste Kvik-gutter bare ønsket å komme seg igjennom. Et Kviklag med pedalen litt av gassen slipper Røros noe inn i kampen, men er i virkeligheten aldri truet i kampen om seieren. Det ender 4-2 etter at Hågensen satte inn vårt siste. Tre poeng var fint det, men episoden med David minner oss på at det snur fort, og at privilegiet om å få holde på med fotball er verdt å være takknemlig for i seg selv. Et høydepunkt i andreomgang er likevel verdt å nevne. Halvor Thommasen har kommet inn på venstre kant, mannen som på elegant og uforståelig vis har unngått all sesongoppkjøring i vinter. Et par signatur Cruyff-vendinger utført i en slangelignende stil som gjør de nærmest umulige å stoppe, gjør at utfallet er gitt. Det bare må bli nedsparking. Og nedsparking blir det. Innenfor sekstenmeteren attpåtil. En oppgitt Rørostrener (!) rister uforståelig på hode av dommerens avgjørelse som vinker spillet videre.

Med rapporter om at David er ved godt mot og i gode hender på St. Olavs fylles bilen med pizza og snuten vendes hjemover. Kvalvær, for dagen iført sin Gucci2017-russegenser, får tenning etter å ha overvært sine russearvtagere i Røros-sentrum. Den ene TIX-låten etter den andre settes på av musikkansvarlige Kvalvær. Kontrasten er stor til Le bozecs favoritter «Vinsjan på kaia» og «Levva livet», som forøvrig har satt hodetelefonene i øret for å slippe maset til Henriksen. Fortsatt skjelven etter episoden i den enveiskjørte gata tidligere, ønsker Henriksen sterkt å ta over kjøringen, noe han lot sin sidemann Le bozec få vite opptil flere ganger. Lei av alt maset og kaoset sørger sjåfør Berre for å få oss godt på vei mot Trondheim før han høflig overrekker nøklene til en Henriksen som stolt får kjøre sjarmøretappen inn mot Trondheim. Neste helg er det Støren som står for tur og nye borteeventyr skal forfattes. David er for øvrig vellykket operert etter brudd i begge leggbein og vi krysser alt vi har for en snarlig retur til fotballen.

Heia Kvik!

Neste A-kamp

fre, 21. sep. 2018 19:30
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
Kil/Hemne
Kil/Hemne

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 16 40
2 NTNUI 16 40
3 Charlottenlund 16 29
4 Kil/Hemne 16 25
5 Kvik 17 24
6 Orkla 2 16 23
7 Nardo 2 16 22
8 Hitra 16 22
9 Røros 16 19
10 Meldal 17 19
11 Tydal 16 12
12 Støren 16 7

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 13 39
2 Jonsvatnet 13 29
3 Freidig 13 22
4 Trygg/Lade 2 13 20
5 Tiller 13 19
6 Bratsberg 14 17
7 Flerkulturelt 14 14
8 Utleira 2 14 12
9 Leinstrand 13 1

Neste Kvik 2-kamp

man, 24. sep. 2018 20:00
Freidig
Freidig
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook