Foto: Karlsen Foto

Håpet er blå og hvite striper. Håpet er blå kortbukser. Håpet er 4-3-3. Håpet er en tidlig scoring og ingen baklengs før pause. Og en onsdag i april snører håpet på seg fotballsko på SalMar-banen. Cup er cup.

Når verken Simon Evjen eller Kai Bardal tok i bruk Frode Gryttens stemningsskapende og frysningsfremkallende cupdikt i sin Pep( Guardiola)-talk før kampen, er det på sin plass å innlede dette kampreferatet med vår egen variant av dette. Cupen i Norge er en særegen tradisjon de fleste andre fotballnasjoner er misunnelige på. Og for første gang siden 2006 var det Kviks tur til å være en del av det gode selskap.

Og at cupen er et godt selskap, fikk vi raskt erfare når vi satte våre bein innenfor døra i garderoben på Lerkendal stadion. Der møttes vi av et syn vi ikke er så veldig vant til; alle draktene med de nevnte blå og hvite stripene var hengt opp i tilnærmet perfekt symmetri, med de blå kortbuksene strategisk plassert like under. Og ikke nok med det, hver spiller hadde fått utdelt ikke bare ett, men to håndklær hver. Riktignok i forskjellig størrelse, og det hersket en felles tvil om hva de minste håndklærne egentlig skulle brukes til, men fornøyde var vi likevel. Det var derimot ikke mange minuttene vi fikk kjenne skikkelig på det som lignet en profftilværelse før oppmann Roger kom og samlet inn halvparten av håndklærne, fordi laget i garderoben på andre siden av gangen ikke hadde fått utdelt nok. Det var nemlig ikke hvilken som helst motstander som skulle stå på motsatt banehalvdel denne aprilkvelden. Det var Ranheim. Eliteserielaget Ranheim. Høytflyvende Ranheim. Heldigvis hadde de fleste av oss tatt med egne håndklær, så dusjing ble det uansett.

Men før dusjinga skulle det altså spilles en fotballkamp. Og når man endelig hadde fått fart på det skurrete høyttaleranlegget, kunne spillerne spasere inn på kunstgressmatta flankert av hver sin ivrige Kvik-barnevenn, til lyden av Dropkick Murphys I’m shipping up to Boston (som for øvrig er et sangtips til garderobemusikkansvarlig Espen Amandus Mathiassen før neste kamp). Det ble i garderoben fleipet om at en av våre yngste spillere, Jonas Uran Rønning, skulle være én av disse barnevennene, men det skal vi forholde oss for gode til å nevne i dette seriøse kampreferatet.

Fremst i rekken gikk en historisk kvartett, som ble det første helkvinnelige dommerteamet til å dømme en kamp i cupens 116 år lange historie. Rett bak dem, en velfrisert Vidar Skog Tømmervik, som tydeligvis var klar over at NRK var tilstede, sammen med den andre kapteinen, Kristoffer Løkberg, som ikke så så verst ut han heller. Når kameraet hadde zoomet inn på det gylne skjegget til Tømmervik, og myntkastet var tatt, kunne kampen om å komme til 2. runde settes i gang.

Etter et fartsfylt åpningsminutt blåses hårfine Even Kvalvær av for en hårfin offside etter en fin stikker av Espen Amandus. Etter dette tar Ranheim mer og mer over initiativet i omgangen og spiller seg til en del farligheter. Joakim Evjen i Kvik-buret, som for øvrig aldri har tapt en kamp for Kvik før, varter opp med et par fine redninger, som står i stil med keeperdrakta hans. Nærmest scoring er Sondre Sørløkk, som blir stoppet av et tigersprang fra mannen med afterski-trøya. Lagene går til pause på stillingen 0-0.

I pausen misbruker Kvik-innbytterne muligheten til å vise frem den klassiske ”kattkuk”-oppvarminga på riksdekkende nett-TV. I garderoben virker det som at trenerne har utnyttet kvarteret bedre. For selv om Kvik holdt grei stand mot laget fra fire divisjoner over i 1. omgang, uteble de store sjansene for hjemmelaget. Disse skulle det nemlig komme flere av i 2. omgang, sjanser i kategorien gigantiske.

Først ut er tobeinte Morten Berre, som smeller til fra kloss hold rett i brystkassa på keeper, etter et kreativt brassesparkforsøk fra David Melkvik. Botsjef Espen Mathiassen har også en mulighet når han springer fra Ranheim-forsvaret i kjent stil, men velger å ta ansvar for å øke beløpet i botkassa istedenfor å sende Kvik opp i ledelsen, og hamrer ballen over nettet i retning Scandic Lerkendal. Etter å ha misbrukt flere sjanser må det et straffespark til for Ranheim for å overliste ubeseirede Evjen. Andreas Helmersen, som for øvrig ga Evjen en 10’er på Helmersen-børsen etter kampen, sender Evjen feil vei og fører Ranheim opp i en etterlengtet og fortjent ledelse. Adressa-børssetter Kai Bardal har foreløpig ikke kommentert børssettinga til Helmersen, men kunne konstatere at Ranheim ledet 1-0, og at den potensielt vordende askeladden nå måtte ha en scoring for å ha sjansen til å gå videre.

Og det tok ikke lange tida før den scoringa kunne og burde kommet. Rett fra avspark kopierer Mathiassen og Kvalvær situasjonen fra første omgang, men denne gangen lurer luringen Kvalvær både offsidelinja og keeper, men sender ballen til side for mål. I neste angrep har Melkvik funnet ut at han er bedre til å heade enn til å ta brasse, og stanger ballen på undersiden av tverrliggeren etter et følsomt frispark fra barnevenn Jonas Uran Rønning. Cup er cup og ballen er rund. Men den runde ballen vil ikke inn for Kvik, som slukøret må konstatere at kampen ender 0-1, tross et par store Ranheim-sjanser på slutten. Det hadde vel heller ikke vært så mye å klage på om Ranheim fikk utdelt sitt andre straffespark helt på tampen.

Den spennende og sjanserike kampen ender altså med ettmålsseier til Ranheim, og Kvik kan nå konsentrere seg fullt og helt om serien, som bruker å være trøsten når gode lag ryker ut fra diverse cuper ute på kontinentet. Vi takker Ranheim for kampen, og ønsker de lykke til videre i både cupen og Eliteserien.

Neste A-kamp

fre, 21. sep. 2018 19:30
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
Kil/Hemne
Kil/Hemne

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 16 40
2 NTNUI 16 40
3 Charlottenlund 16 29
4 Kil/Hemne 16 25
5 Kvik 17 24
6 Orkla 2 16 23
7 Nardo 2 16 22
8 Hitra 16 22
9 Røros 16 19
10 Meldal 17 19
11 Tydal 16 12
12 Støren 16 7

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 13 39
2 Jonsvatnet 13 29
3 Freidig 13 22
4 Trygg/Lade 2 13 20
5 Tiller 13 19
6 Bratsberg 14 17
7 Flerkulturelt 14 14
8 Utleira 2 14 12
9 Leinstrand 13 1

Neste Kvik 2-kamp

man, 24. sep. 2018 20:00
Freidig
Freidig
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook