Verdal - Kvik 1-2 (0-1): Etter en tøff kamp borte mot 3.divisjonslaget Verdal var det Kvik som kunne slippe jubelen løs for avansement og deltakelse i cupens første runde. Her blir Svein Tore Tinglum omfavnet av Espen Johnsen (t.v.) og Espen Mathiassen (t.h). Foto: T-a.no

Stemningen var lun og tonen som alltid lett da Kvik-gutta onsdag ettermiddag satte seg på bussen for å gjøre opp om en plass i årets Norgesmesterskap. Mens brorparten av spillergruppa var opptatt av å få en optimal oppladning til kveldens batalje, var ikke indreløper Erlend Henriksen fremmed for å fordele skyld etter Zidane-dragningen han ble lurt av under bortekampen mot Rørvik sist høst. Med andre ord var det intet nytt å melde fra spillerbussen, og med det satte 17 heltente Kvik-spillere snuten nordover mot Verdal, sammen med en Henriksen som fortsatt klødde seg i hodet og funderte over hvordan han kunne bli så rundlurt av Rørviks begavede midtstopper.

Det var knyttet stor spenning blant de tilreisende supporterne om hvorvidt nysigneringen David Melkvik, sammen med fjorårets toppscorer Espen Mathiassen kunne opprettholde målformen etter et hat-trick hver i sist kamp. Kveldens supporterleder, som uten videre info ønsket å forbli anonym, uttalte i forkant av kampen at vi ville være avhengig av dette dersom vi skulle ha selv den minste mulighet for avansement: - Det er ikke nok scoringskvalitet i de øvrige spillerne. Lite visse han, og resten av Kvik-fansen om at én av kveldens spillere hadde brukt flere uker i Asia for å samle overskudd og prikke formen til nettopp denne kampen.

Kvikt ut fra startblokkene

Allerede etter få minutter hadde vi kommet til noen gode sjanser. Even Kvalvær ble hindret av en god Verdal-keeper, mens nevnte Mathiassen gjorde som han ofte gjør med sin første sjanse; et godt skudd utenfor sisteskansens rekkevidde, men til fansens store skuffelse også godt utenfor stolpen. Espen Johnsen, tydelig oppgitt av å se Mathiassen brenne sjanse etter sjanse på sine vidunderlige gjennomspill, valgte deretter å ta saken i egne hender, da han inne i vertenes 16-meter dro av store deler av et forfjamset hjemmelag. Finnmarkingen ga seg ikke før ballen lå trygt plantet i nettet, til enorme jubelscener blant spillere og trenere, og vi øynet et håp om endelig å kunne være med i det gode selskap.

Planen vår om å dra til Verdal og introdusere hjemmepublikummet for en propagandafotball som aldri før er blitt spilt i den nordlige delen av fylket ble godt nøytralisert av et ivrig hjemmelag, og vi gikk til pause med en 1-0-ledelse, etter flere gode muligheter, og hvor vi kun slapp Verdal til én virkelig stor sjanse.

Meløys Ronaldo

Etter å ha skapt flere gode sjanser i første halvdel av 2. omgang, fikk hjemmelaget hull på byllen etter halvspilt omgang. Hjemmepublikummet var nok på dette tidspunktet skråsikre på at de kunne se cupens 1. runde ankomme Verdal, men den gang ei. Etter utligningen klarte ikke vertene skape de helt store sjansene og opprettholde det trykket de hadde innledet, og da gikk det slik det ofte går.

Emil Olsen, som mistet den første kvalifiseringskampen mot Vuku, var endelig tilbake fra sin ukeslange tur til Asia. Med en vilje og et pågangsmot en hjemvendt asiat verdig, viste Olsen seg fra en god side gjennom hele kampen, før han like før slutt fikk æren av å toppe den såkalte kransekaka. Etter å ha mottatt ballen på 25 meter, valgte en sliten Olsen å lukke øynene og gå for gull, og gull ble det. Ballen suste inn i nettmaskene bak en febrilsk sisteskanse i Verdal-buret, og Meløys Ronaldo fastsatte med dette kremmerhuset sluttresultatet til 2-1.

Dermed skal FK Kvik delta i Norgesmesterskapet for første gang siden 2006, og møter Eliteserie-motstand i første runde da nyopprykkede Ranheim tar turen til Rosenborg den 18.april. Vi gleder oss, og VEL MØTT!

Verdal - Kvik 1-2 (0-1)

Onsdag 4. april 2018 klokken 19.30

NM, 2. kvalifiserende runde

Coop Arena Verdal

Mål:

0-1 Espen Johnsen (David Melkvik)

1-1

1-2 Emil Olsen (Andreas Kolle)

Kviks lag/kampfakta: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7058472

Neste A-kamp

tir, 21. aug. 2018 20:00
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
NTNUI
NTNUI

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 12 28
2 NTNUI 11 25
3 Nardo 2 12 22
4 Charlottenlund 12 20
5 Kvik 12 19
6 Orkla 2 12 19
7 Kil/Hemne 12 19
8 Hitra 12 18
9 Røros 11 12
10 Tydal 12 11
11 Meldal 12 10
12 Støren 12 4

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 8 24
2 Jonsvatnet 9 17
3 Tiller 9 16
4 Trygg/Lade 2 9 14
5 Bratsberg 9 11
6 Freidig 8 10
7 Utleira 2 9 9
8 Flerkulturelt 8 8
9 Leinstrand 9 1

Neste Kvik 2-kamp

tor, 23. aug. 2018 20:00
Bratsberg
Bratsberg
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook