Mandags kveld, flomlys og et Kviklag som omsider har funnet storformen. Alt lå til rette for en festaften på vårt andre hjem.
Med et Nardo 2 lag som har tapt alle sine kamper etter sommerferien, og et Kvik som kom rett fra 0-6 seier borte mot Rørvik forrige helg, forventet Kvik-supporterne grei skuring.

I garderoben før kamp satt praten løst. Mathiassen hadde enda ikke klart å legge bak seg at «hans mål» forrige helg ble tildelt som selvmål av mannen i sort. Greit med litt variasjon på øret denne uken, da det ellers går i bot-snakk fra vår toppskårer og fut. Sjøvik og Henriksen er målkåte som aldri før. Skulle de endelig skåre og få fjernet helskjeggene? (ref. veddmål før forrige kamp) Sjøvik for øvrig så lei av å klø seg i skjegget, at han tar med seg sin nykvessete barberhøvel ut på benken.

Muligens hadde Kvik-troppen i forkant tatt litt lett på kampen. Det var Nardo 2 som kom best ut av startblokkene. De første 20 minuttene er Kvik ikke til å kjenne igjen, og de få halvsjansene som skapes er det Nardos rekrutter som har. Nardo spiller seg gang på gang ut av Kviks press. Loe blir lengre og lengre i maska og tunga kommer ut.
Rundt 20-30 minutter spilt våknet Kvik og begynte å ligne mer på seg selv. Kvik tok over spillet og kom til en del sjanser. Uran Rønning hadde ikke mindre enn tre avslutninger på mål denne omgangen, og tredobler med det den statistikken. Det så ut til at det skulle gå mot en målløs omgang på Salmarbanen. Men så på overtid spilte Henriksen ballen til Espen Johnsen og stikker i bakrom. Johnsen gjør som han vil, åpner boksen. Henriksen alene mot keeper og Sjøviken fremme med barberhøvelen. Midt på keeper. Pause 0-0.

Kvik-spillerne gikk til pause med hengende hoder, dette var langt under pari. I pausen kunne man forventet noe som ligner på en tordentale fra Evjen og Bardal. Men istedenfor instruerte de rolig på noen små detaljer, med hovedvekt på presset.
I 2. omgang kom Kvik ut i hundre. Da andre omgang var ni minutter gammel stod det 3-0 på tavla.
1-0 er signert banens beste Ole Jørgen Stegavik. Han spilles igjennom av venstreback Håkon Breivik som i pausen har sett på youtube-klipp av Ronaldinho. Etter assisten til 1-0 og selvtilliten den medbrakte, får vi se både hælspark, tuneller og en selvutnevnt fri rolle fra Breivik. Fra benken hviskes det om et veddemål hjemme hos Sandnessjøen-gutta. Et mål betyr at Breivik og kaptein Tømmervik slepper å ta stabelen med oppvask som venter hjemme.
2-0 kommer ved at keeper feilberegner en lang ball og gir Mathiassen ballen på åpent mål. Det er mulig keeper har hørt Mathiassens klaging fra nabogarderoben før kamp og derfor gir Mathiassen målet han påståelig ble frarøvet forrige helg.
Mannen i røde sko og ankelbeskytter takker og bukker og kan nå endelig konsentrere seg om å skåre flere mål. 3-0 kommer rett etterpå. Et prosjektil fra kanten av 16-meteren fra samme mann. Espens våte drøm om toppskårertittelen i 4.div avd.1 lever i beste velgående.

Kvik holder lekestue utover omgangen 4,5 og 6-0 kommer med henholdsvis Thomassen, Johnsen og Stegavik. Alle etter pent kvik-spill. Men til tross for seks mål er den en annen situasjon som stjeler overskriftene. Midt oppi alle kombinasjoner og mål blir de som har møtt opp på SalMar-banen denne kvelden vitne til noe helt utenom det vanlige. Et øyeblikk som vil gå inn i historiebøkene til Kvik som et av de største. Stegavik får ballen på venstre kant, en mot en med forsvarer. Han bestemmer seg da for å prøve seg på det so m kalles for en«rainbow-flick». Det går ut på at man vipper ballen med hælene bak seg og i en bue over seg selv og motstanderen. Utførelsen var perfekt. Det var nesten noe magisk over det hele. Måten ballen gikk i en perfekt bue, måten forsvareren fortvilt så seg rundt etter hvor ballen ble av, måten Ole-Jørgen tok ballen med seg videre. Publikum reagerte med jubel, latter og ikke-troende begynte å tro.

Det siste som skjer i kampen er at Sjøviken sjøl kommer på at det haster med å bli kvitt skjegget, han skal jo bort i praksis og vil møte opp glattbarbert og fin. Han dribler seg fra midtsirkelen, inn i Nardos 16-meter, kjører karusell med en forsvarer, kommer til skudd, midt på keeper. Kampen blåses av. 6-0 til de blå og hvitstripede. Til tross for at Tømmervik og Breivik har en stor stabel med oppvask som venter hjemme etter kampen, og Sjøvik og Henriksen går en skjeggete tid i vente er Kviktroppen storfornøyd etter kamp. Vi viser oss fra vår beste side  2.omgang og må si oss godt fornøyd med det. Klisjéen «a game of two halves» har aldri vært mer passende.
Nå venter NTNUI på fredags kveld til kamp på Ørn Arena. Vel møtt.

Neste A-kamp

fre, 21. sep. 2018 19:30
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
Kil/Hemne
Kil/Hemne

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 16 40
2 NTNUI 16 40
3 Charlottenlund 16 29
4 Kil/Hemne 16 25
5 Kvik 17 24
6 Orkla 2 16 23
7 Nardo 2 16 22
8 Hitra 16 22
9 Røros 16 19
10 Meldal 17 19
11 Tydal 16 12
12 Støren 16 7

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 13 39
2 Jonsvatnet 13 29
3 Freidig 13 22
4 Trygg/Lade 2 13 20
5 Tiller 13 19
6 Bratsberg 14 17
7 Flerkulturelt 14 14
8 Utleira 2 14 12
9 Leinstrand 13 1

Neste Kvik 2-kamp

man, 24. sep. 2018 20:00
Freidig
Freidig
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook