Fredag ettermiddag fylles to hvite 9-setere opp av Kvik-spillere og Bjørgs nysmurte baguetter. Foran seg har de en lang og trang biltur til tettstedet Rørvik, nord i Nord-Trøndelag. I den ene bilen har assistenttrener Kai Bardal brukt vetoretten sin og sikret seg forsetet sammen med den pålitelige sjåføren, og for helgen kameraansvarlig, Sindre Ollestad. Dette medfører også retten til å styre musikken, og dermed blir det 4,5 time med gamle FIFA-klassikere, til glede for noen, og hodeverk for andre. På grunn av den lange reisetiden, stopper laget på delikatesserestauranten Orion i Steinkjer, hvor vi får hilse på verdens yngste Kvik-supporter, og småspiste Halvor Thomassen får trykket i seg imponerende to stykker med pizza. Her inngås også et veddemål mellom en for dagen bustete Erlend Henriksen, og Haakon Sjøvik om at en av de må score før noen av de får barbere seg. Etter 14 kamper står de to midtbanespillerne med håpløse null mål til sammen, så det kan fort gå mot en skjeggete høst inne i midtsirkelen på Rosenborgbanen.

I den andre bilen har Espen Johnsen tatt på seg både kjørebrillene og kjørecapsen. Målrettet som alltid, ankommer han Rørvik kysthotell en god halvtime før Ollestad. De onde tunger vil ha det til at grunnen skyldes en episode med trener Simon Evjen og en pose med Tyrkisk Peber, uten at vi skal elaborere den ytterligere her inne. I Tyrkisk Peber-bilen har for øvrig en stappmett Thomassen hatt en oppvisning i hvordan man sover med åpne øyne. Trolig gikk han glipp av Julien Le Bozecs geografiquiz på grunn av middagsluren sin. Resten av gjengen venter med søvnen til de har sjekket inn på de koselige tomannsrommene på kysthotellet. Det vil si nesten alle, Henriksen må dessverre belage seg på en søvnløs natt, da han trakk det korteste strået og måtte dele rom med storsnorkeren Le Bozec.

Til frokost 09.00 møter overraskende få i Kvik-bekledning. Heldigvis er botsjef Espen Mathiassen mer opptatt av å fråtse i røkelaks og eggerøre enn å dele ut bøter denne lørdagsmorgenen. Han har nok erkjent at han ikke kan spille kamp på tom mage om han skal få slutt på måltørken sin.

Noen timer senere tar hjemmesterke Rørvik tar i mot et Kvik-lag med tre kamper uten seier, til det man i Italia kaller en lunsjkamp. Omtrent 50-rørvikinger har trosset ruskeværet og tar kaffetåren sin sammen med kameramann Ollestad på tribunen på Rørvik kunstgress. Og om ikke vinden allerede har gjort nytten, så blåser Kvik Rørvik av banen fra første sekund. Før ti minutt er spilt har Kvik vært alene med keeper hele fire ganger uten å score. Både Henriksen og Bendik Loe prøver en mellomting mellom skudd og pasning, før Ole Jørgen Stegavik utfører en lobb til karakter stryk. Byllen sprekker endelig når Bendik Loe frekker seg til med et frispark i keeperhjørnet, som stryker stolpen og sniker seg inn i nettveggen. Ikke lenge etterpå står Espen Johnsen mutters alene inne i boksen til Rørvik, og ekspederer inn 2-0. Samme mann setter inn 3-0 like før pause etter et uinnøvd cornertrekk signert dødballansvarlig Loe.

Etter pause fortsetter Kvik-dominansen. Rørvik får knapt låne ballen, og blir statister når Mathiassen endelig får slutt på sitt tre kampers lange mareritt, når han enkelt triller ballen til side for keeper. Uthvilte Thomassen har kommet inn i en noe uvant spissrolle, og takker for tilliten ved å dele ut billetter til Rørvik-forsvare som vil kjøre karusell. En deilig tut-tut nede ved krittlinjen og scoringen til 5-0 er noe av beholdningen på Tivoli Thomassen. Målkåte Mathiassen er siste Kvik-spiller på ballen på 6-0. Uheldigvis for jakten hans på toppscorertittelen er ballen innom et Rørvikbein på vegen, og krediteres som selvmål. Før kampen blåses av får vi stifte bekjentskap med toppfarten til Johnsen og mursteintouchen til Jonas Uran Rønning, så fort han nærmer seg målgården. Det ender 6-0, i en kamp der det stort sett var spill mot et mål, og Rørviks målforskjell kan prise seg lykkelig for unøyaktige Kvik-avslutninger. Veddemålshestene Henriksen og Sjøvik hadde for eksempel en eventyrlig sjanse hver til å kunne finne fram barberhøvelen, uten hell.

Et av kampens høydepunkt kom i førsteomgang da Rørviks gode midtstopper kjørte en lekker Zidane-dragning inne på egen banehalvdel. Den store snakkisen i garderoben etter kampen var hvem som ble dratt av i denne situasjonen. Uheldigvis ble ikke hendelsen fanget på tape, da Ollestad og kameraet måtte søke ly for en voldsom regnbyge. Selv om samtlige bedyret sin uskyld, var ikke alle alibihistorier like vannfaste, og luringen Bendik Loe pekte seg raskt ut som en mulig syndebukk. Det spørs om ikke han hadde blitt dømt i botrettsaken om undertegnede var et av jurymedlemmene.

På mandag venter Nardo2 til flomlyskamp 21.00 på SalMar-banen. Med samme treningsoppmøte som den siste tiden, og samme kvalitet som mot Rørvik, blir Kvik et lag å regne med utover høsten. Allez les blues!

Neste A-kamp

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 11 25
2 NTNUI 11 25
3 Kvik 11 19
4 Nardo 2 11 19
5 Orkla 2 11 19
6 Kil/Hemne 11 19
7 Charlottenlund 11 17
8 Hitra 11 15
9 Røros 11 12
10 Meldal 11 10
11 Tydal 11 8
12 Støren 11 4

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 8 24
2 Jonsvatnet 9 17
3 Tiller 9 16
4 Trygg/Lade 2 9 14
5 Bratsberg 9 11
6 Freidig 8 10
7 Utleira 2 9 9
8 Flerkulturelt 8 8
9 Leinstrand 9 1

Neste Kvik 2-kamp

tor, 23. aug. 2018 20:00
Bratsberg
Bratsberg
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook