Hitra FK   Kvik 15.4 2016 CB

Det regner, som det ofte gjør i Trondheim. Fra festningsparken høres sporadiske jubelbrøl fra studenter som deltar i en turnering i forbindelse med fadderuken. Noen hundre meter bortenfor skal det spilles om noe langt viktigere: 3 poeng. I duskregnet byr Rosenborg-banen på tilnærmet perfekte spilleforhold. Nye mål med hvit netting, for anledningen. Ikke noe er deiligere enn å se ballen segle inn i hvite nettmasker. Nytt er også speakeranlegget, som dundrer ut den ene trønderrock-klassikeren etter den andre. Inne i garderoben sverger musikkansvarlig Ole Jørgen Stegavik derimot til landeplagen Despacito. Han redder inn noe av inntrykket med å avslutte musikkseansen med Vaudeville Smashs fengende sang om Zinedine Zidane.

Etter å ha innledet både uken og høstsesongen med et sterkt 0-0 resultat borte mot Levanger2, er det Strindheim2 som nå står på motsatt banehalvdel. Et lag som ble slått 4-0 i det motsatte oppgjøret. Med den kampen, samt tabellen, i bakhodet, forventer nok de fleste en hjemmeseier denne søndags ettermiddagen. Når kampen omsider blåses i gang, er det likevel bortelaget som kommer sterkest ut av startblokkene. De kommer til noen halvsjanser før Luis Fonti Stegavik smeller matchballen (som for dagen er sponset av Bjørg og Roar Stubbe) på undersiden av tverrliggeren. Kampen er i ferd med å jevnes ut når Morten Berre sklitakler en av sine Strindheim-disipler. Dommeren dømmer et frispark, som Strindheimkapteinen lekkert skrur over muren og blir dagens førstemann til å få smake på de hvite nettmaskene. 0-1, fortjent. Det er også stillingen til pause. En Kvik-omgang langt under pari.

2. omgangen er ikke gammel når en Strindheimspiller er våken på en retur og setter inn 0-2. Joakim Evjen må se dagens andre gå inn bak ham, og frykter nok innerst inne at han skal gå på sitt første tap i Kvik-keepertrøya. Pausepraten ser ikke ut til å ha gitt ønsket effekt, og Evjen ser seg nødt til å ta grep fra benken. Inn kommer Petter Hauge Johansen og Asgeir Angel Salamonsen, som begge skal sette sitt preg på kampen. For det tar ikke mange minuttene før nevnte Salamonsen trer Stegavik gjennom. Lynvingen gjør ingen feil alene med keeper og chipper inn reduseringen. Like etterpå blir de fremmøtte vitne til en absurd situasjon. Kvik får frispark inne på Strindheims banehalvdel, men istedenfor å dra opp det gule til spilleren med gul drakt, gir den svartkledde kortet til Erlend Henriksen, som slår uforstående ut med armene. Etter noen minutter med usikkerhet og nøye gransking av egne notater, finner dommeren ut at dette var Henriksens andre gule, og dermed rødt. Kvik blir redusert til ti mann, og Henriksen tusler motvillig og lettere forbannet av banen. For selv om det første gule i 1.omg var av den soleklare sorten, er det lov å påstå at hans andre var av det uforståelige.

Der det forrige taktiske grepet fra sidelinjen var frivillig, blir Simon Evjen nå tvunget til å legge om formasjonen om hans ”lillebror” Joakim ikke skal gå på sitt første tap. En stopper ut og en form for 3-2-1-3 skal sørge for poeng. Etter et massivt Kvik-press danser Stegavik seg inn i målgården og blir felt av en overivrig forsvarer. Uret viser 85 spilte minutter i det innbytter Salamonsen legger ballen på krittmerket og skritter opp toskrittsfart fra straffemerket. Om tilløpet var noe overlegent, kan ikke straffen sies å være av samme kvalitet. Rett i klypene til keeper. Samme mann får dog sjansen til å gjøre opp for seg når Espen Johnsen, som har nynnet på sangen til Veudeville Smash hele kampen, leker seg inne straffefeltet, drar en Zidane-piruett og setter opp Salamonsen på 8 meter. Men ballen vil ikke i mål, og flyr over tverrliggeren. Usikkert er det om den går over gjerdet og bidrar til penger i botkassa. Uansett ser det ikke ut til å være Kviks dag. MEN, et par minutter inne på overtid slår Salamonsen et godt innlegg til Stegavik som får lagt ut til Hauge Johansen som gjør som han er byttet inn for, setter ballen iskaldt ned i hjørnet. Kampen ender 2-2, uten at noen av lagene virker særlig fornøyd med det.

Til helga venter en tøff toppkamp borte mot Trygg/Lade for Kvik, i det som litt klisjéaktig kan kalles en 6-poengerskamp.

Neste A-kamp

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 11 25
2 NTNUI 11 25
3 Kvik 11 19
4 Nardo 2 11 19
5 Orkla 2 11 19
6 Kil/Hemne 11 19
7 Charlottenlund 11 17
8 Hitra 11 15
9 Røros 11 12
10 Meldal 11 10
11 Tydal 11 8
12 Støren 11 4

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 8 24
2 Jonsvatnet 9 17
3 Tiller 9 16
4 Trygg/Lade 2 9 14
5 Bratsberg 9 11
6 Freidig 8 10
7 Utleira 2 9 9
8 Flerkulturelt 8 8
9 Leinstrand 9 1

Neste Kvik 2-kamp

tor, 23. aug. 2018 20:00
Bratsberg
Bratsberg
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook