Berre

Vi anglofile kjenner godt til den hellige dobbeltimen fra 16:00-18:00 de fleste lørdager fra engang i august til midten av mai. Til frustrasjon for mang en kjæreste, venninne, kone, kjerring, elsker, kall det hva du vil, i det ganske land, er timene før barne-tv øremerket vår alles kjære engelske tippekamp. Her skal godt begrunnede innsigelser til for at andre gjøremål går foran høy benføring på stuebordet, noe kaldt og leskende, snacks i en armlengdes avstand, og krav om fullstendig stillhet, kun avbrutt av Alsaker, jubelbrøl eller rop i fortvilelse. I et forsøk på å gi det norske folk den samme tilknytningen til et kamptidspunkt har vi i Kvik lagt alle hjemmekamper til fredag 19:30. Slik at du unngår at bursdag, bryllup, konfirmasjon, dåp eller andre 2. rekkes arrangementer kolliderer med førsteklasses breddefotball på Rosenborgbanen. Med andre ord var det altså ingen tvil om kamptidspunktet denne ettermiddagen med bortimot optimale spilleforhold.

 Duskregn og 16-17 grader gjorde at trener Evjen meldte om en god følelse inn mot kampen. Til tross for vaklende form de siste kampene var oddssettere enige om at dette skulle bli grei skuring for et tilnærmet fulltallig Kvik-lag som kjemper i toppen. Vuku i andre enden har måttet finne seg i å krige på nedre halvdel så langt i sesongen. Men flyten som gjorde at marginene bikket vår vei for noen uker siden er forsvunnet, og Kvik-toget skulle vise seg å få seg nok en avsporing hva gjelder poengfangst. Det startet likevel så oppskriftsmessig og vel. Sivilingeniør Svein-Tore, for dagen spiss, blir spilt opp med mann i rygg og skjermer ballen godt. Frispark er eneste løsningen for en forsvarer som forsøker å komme rundt en kropp som etter sigende skal ha internasjonalt snitt, skal man tro den interne singelklubben. Frisparket blir lempet inn i god gammeldags «route one» stil, i feltet har stopperbauta Morten Berre løpt seg fri og sklir inn 1-0 på halvspretten. Samme mann er uheldig senere i omgangen da han etter en av mange dueller med Vukus spiss blir liggende med et solid kutt over øyet og må rett på legevakta. Vi krysser fingrene for at det går greit med mannen som så langt i sesongen har til gode å tape en eneste duell. Omgangen for øvrig forløper med stor Kvik-dominans i banespillet og der kun unøyaktighet på siste tredjedel hindrer flere mål til de blåkledde. Vuku så ut til å være inspirert av langballen til hjemmelaget ved 1-0, og valgte raskeste vei mot mål stort sett ved en hver anledning uten at det bød på de store problemene. Foruten et par halvfarligheter på dødball var 1-0 til Kvik intet annet et fortjent da dommeren blåste for halvspilt omgang.

 Kampbildet var mye det samme også etter pause. Anført av en frisk Stegavik på venstrekanten kjører Kvik kampen. Nevnte Stegavik lar seg ikke be to ganger hvis backen mangler sikring og det er lett å få assosiasjoner til tegneseriefiguren «Bippe stankelbein» (Les: Meep meep!) i det han setter på turboen og passerer backen ved flere anledninger. Etter omtrent halvspilt omgang er det motsatt side som står for underholdningen. Kaptein Vidar og Espen A kombinerer flott på høyresiden. Ballen ender til slutt opp hos undertegnede som er fri inne i sekstenmeteren. Med skuddvegring og et målsnitt i karrieren kun en forsvarspiller verdig, er dette på ingen måte en åpenbar scoringssjanse. Her måtte det hjelp til. Halvsekundet senere er en av Vukus uvitende forsvarere litt ivrig og straffen var, etter dommerens bok vel og merke, klar. Onde tunger vil ha det til at undertegnede har blitt rammet av fallesyken, noe som i skrivende stund enda ikke er avkreftet. Straffen ekspederte innkomne Asgeir frekt midt i mål og 2-0 virket så alt for komfortabelt. Med ti minutter igjen å spille, champagnen halvveis i taket og lakkskoene på får guttene i blått totalt hodemist.

 Forspilte sjanser skulle straffe seg, og når Vuku ut av ingenting får straffe og reduserer til 2-1 virker det som panikken sprer seg litt hos Kvik-spillerne. Minutter senere spretter ballen Vukus vei og spissen løper igjennom og utligner til 2-2. Sjelden har et uavgjortresultat føltes bitrere i en kamp vi hadde full kontroll på. Likevel har vi ingen andre enn oss selv og takke, og det ble oppsummert fint i garderoben etter kamp da det ble meldt om at vi fortjente grus til kvelds. Fotballkamper blir heldigvis fort historie, vi er fortsatt med i toppen, og siste kamp før ferien kommer fortere enn vi aner!

 

Heia Kvik!

 

Kviks mål:

1-0 Morten Berre (Espen)

2-0 Asgeir Salamonsen (Espen)

 

Kviks lag:

               Joakim

Vidar – Julien – Morten – Håkon

Espen J – Jonas – Erlend

Espen A – Svein-T – Ole Jørgen

Neste A-kamp

Tabellen 4. div

# K P
1 Levanger 2 22 50
2 Kvik 22 46
3 Namsos 22 46
4 Trygg/Lade 22 45
5 NTNUI 22 37
6 Rørvik 22 28
7 Charlottenlund 22 23
8 Strindheim 2 22 23
9 Vuku 22 21
10 Nardo 2 22 20
11 Vestbyen 22 20
12 Stjørdals-Blink 2 22 14

Tabellen 6. div

# K P
1 Selbu 20 53
2 Kvik 2 20 48
3 Vikvarvet 20 35
4 Mosvik 20 33
5 Trygg/Lade 2 20 32
6 Tangmoen 20 28
7 Tydal 2 20 27
8 Varden 20 25
9 Astor 2 20 15
10 Remyra 20 12

Neste Kvik 2-kamp

Følg Kvik på Facebook