DSC 9861Lørdag morgen satt en noe redusert Kvik-tropp seg på bussen for å spille toppkamp borte mot Namsos. På grunn av diverse forfall var det kun 13 spillere som tok turen oppover, og det inkluderte Peter fra Kvik 2 og legenden Øystein Hoftun som skulle stå sesongens første kamp. Hoftun kunne stolt fortelle at dette ble hans 23. sesong (!) som seniorspiller, én mer enn storebror Erik! Turen oppover gikk relativt greit for seg, og det mest minneverdige øyeblikket var da Svein Tore ble plukket opp midt uti hutaheiti i Namdalen, hvor noen av våre nordlendinger på laget (som selv kommer fra grisgrendte strøk) påpekte ”E du herifra??”. Vel fremme i Namsos nesten to timer før kampstart var det en spent gjeng som sjekket ut baneforholdene. Noen av våre skjøreste spillere uffet seg over en noe hard bane, men litt lett yr før kampen sørget likevel for fine spilleforhold.

Vi var forberedt på at Namsos kom til å slå mye langt på en sterk spiss, hvor de deretter skulle jakte andreballer. Trolig er det en og annen midtbanespiller i Namsos som har kink i nakken i dag etter å ha sett ball etter ball fly over hodet i løpet av kampen. Det stemte godt med hvordan kampbildet ble i første omgang. Etter ni minutter ender en av disse utallige langballene med at en Namsos-spiller klinker til fra 40 meter på halv volley. Han får stjernetreff og ballen dupper inn bak Hoftun. Et ellevilt valg å skyte fra 40 meter, men når ballen ender i mål er det lite å si på det. Etter scoringa har vi stort sett ballen hele tida, men uten å skape det helt store den første halvtimen. Siste kvarterer presser vi Namsos nesten inn i egen sekstenmeter, men selv om vi kommer til en del gode innleggsituasjoner, mangler vi det lille killerinstinktet inne i boksen. Dermed 1-0 til pause.

Andre omgang starter med et massivt Kvik-press, og det lyser desperasjon hos hjemmelaget. Gang på gang vinner vi ballen med godt press, og vi skaper flere farligheter. Etter 50 minutter blir Bendik Loe revet ned av TO Namsos-forsvarere som bakerste mann, helt uten forsøk på å nå ball. Dommer dømmer straffe, og vi forventer å spille resten av kampen mot 10 mann. Utrolig nok velger mannen i svart å ikke gi et eneste kort i situasjonen. Forklaringen var ”at han ikke så hvem det var som rev ned Loe, og dermed kan han ikke gi kort”. Situasjonen minner om Lillestrøm-Sogndal i fjor hvor dommer Edvartsen var usikker på hvem som skulle ha rødt kort av Kippe og Amundsen. Den gang ble det gitt ut rødt kort til feil mann, men i Namsos ble det altså løst ved å IKKE gi kort i det hele tatt. Applaus for det! Straffesparket ble satt i stanga og ut, og dermed lå vi fortsatt under.  Heldigvis skulle det ikke ta lang tid før vi fikk utligninga. Loe dribler seg forbi tre-fire Namsos-spillere på venstrekanten før han serverer en ferdigscoret pasning til undertegnede 45 ut i feltet. Selv med et noe urent treff med venstrefoten gikk ballen i mål, på rent Inzaghi-vis. Det var faktisk undertegnedes første scoring på 1114 dager for Kvik! Vi fortsetter å trykke Namsos bakover i banen, og vi er flere ganger nære på å få ballen forbi hjemmelagets polske keeper. Det meste av spillet foregår mot et mål og Hoftun er stort sett aldri borti ballen i andre omgang.

Vi var fullt klart over Namsos styrke på dødball, men at de skulle få gratissjanser til å stable opp inne i vår boks var vi ikke like forberedt på. Med ti minutter igjen ser AD1 et eller annet som han vinker for. Alle på stadion tror det er offside, og vi prøver å sette i gang hurtig, og derfor er forundelsen stor når Namsos blir tildelt korridorfrispark fra vår venstre side. Om det er selektiv hukommelse eller ikke, men feil idømte dødballer pleier å bli mål. Det ble det også denne gangen hvor Namsos får stanget ballen i mål på en av sine få visitter inne i vår sekstenmeter. Dermed måtte vi jage utligning igjen! De siste ti minuttene blir en eneste lang stopp i spillet som kombinerer en byttebonanza av hjemmelaget, samt utallige krampetilfeller ute på banen. Hjemmelaget rir av stormen og inntok tabelltoppen i 4.divisjon med én kamp mer spilt enn oss. Årets første serietap er dermed et faktum, selv om vi er brukbart fornøyd med egen prestasjon.

På hjemturen ble det selvfølgelig arrangert quiz, og for et drama det skulle bli! Kategoriene på quizen var internasjonal fotball, Kvik, historie og fotballogoer. 
Først ble nordlendinglaget (Asgeir, Bendik og Håkon) på bakerste rad utpekt som taperlaget (som dermed må betale bot), men de la ned protest på feil utregning av poengene. Det viste seg å stemme, og med var det klart for tiebreaker mellom Team Nordland og Team Sjetne. Ingen av lagene klarte første spørsmål på hvilken spiller som har spilt tre VM-finaler på rad. For å kåre en vinner ønsket Hoftun å sjekke hvem som har mest kunnskap om Kil/Hemne. Spørsmålet gikk ut på hva den flotte hjemmebanen til den tradisjonsrike klubben heter. Dette var selvfølgelig plankekjøring for Team Sjetne, mens Team Nordland var i harnisk over hvor partisk spørsmålet var. Asgeir har skrytt av et fantastisk frispark på denne banen i fjor, men navnet på stadion kom han ikke på. Trolig kommer de tre nordlendingene til å huske Ånesøyan for resten av sitt liv. Nok en gang ble det lagt inn en protest, men denne gangen ble den ikke godkjent.

Vi liker ikke å tape kamper, og heldigvis er det ikke lenge til vi får sjansen til å revansjere oss. På fredag får vi besøk av Vuku på Rosenborg. Da skal vi tilbake på vinnersporet! Heia Kvik! 

Neste A-kamp

fre, 21. sep. 2018 19:30
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
Kil/Hemne
Kil/Hemne

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 16 40
2 NTNUI 16 40
3 Charlottenlund 16 29
4 Kil/Hemne 16 25
5 Kvik 17 24
6 Orkla 2 16 23
7 Nardo 2 16 22
8 Hitra 16 22
9 Røros 16 19
10 Meldal 17 19
11 Tydal 16 12
12 Støren 16 7

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 13 39
2 Jonsvatnet 13 29
3 Freidig 13 22
4 Trygg/Lade 2 13 20
5 Tiller 13 19
6 Bratsberg 14 17
7 Flerkulturelt 14 14
8 Utleira 2 14 12
9 Leinstrand 13 1

Neste Kvik 2-kamp

man, 24. sep. 2018 20:00
Freidig
Freidig
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook