Johnsen Ollestad

(Foto: Sjørdals-Blink)

Fredag den 2.juni var det nok en gang duket for en elektrisk og spennende kamp på rosenborgbanen. Stemningen før kamp var god, der en Morten Berre må som så mange ganger før denne sesongen, betale sin sum i botkassa for ikke riktig bekledning til kamp. Stegavik hadde kontroll over musikken, mens praten var løs og fin i spillergarderoben.

På motsatt banehalvdel denne fine fredagskvelden var det Charlottenlund som sto. I motsetning til Kviklokomotivet har ikke dette laget hatt den beste starten på sesongen, der de før dagens kamp sto med svake tre poeng på seks spilte kamper. Ut i fra dette skulle man tro at Kvik skulle bare rulle videre til en ny seier, selv om det etter kampslutt ikke endte slik.

Kampen starter med et forventet Kviktrykk. Etter de første ti minuttene får vi en mega sjanse regissert Jonas Uran som slår en nydelig pasning over motstandernes stoppere. Espen bruker sin enorme fart, og som mange ganger før blir alene med keeper. Undertegnede er litt usikker på hva Espen tenkte i spilløyeblikket, der han istedenfor å plassere den enkelt forbi keeper, sentrer ballen i ingenmannsland, slik at ballen triller ut til ingenting. Mannen i sentrum av alt dette gav fort skylden på sin egen medspiller, nærmere bestemt Svein, som hadde ropt ut at han var ledig. For de av oss som har sett en del Kvikkamper denne sesongen, har det nesten blitt en vane at Espen sløser på sine tre-fire første sjanser.

Det skal ikke ta lenge før at Espen nok en gang får en sjanse til å gjøre opp for seg, der en nydelig pasning ute fra venstresiden treffer Espen som har funnet seg rom inne i 16-meteren. Her gjør Espen alt riktig, og stillingen står 1-0. Denne gangen var det Svein som var nest sist på ballen, og alt så ut til å være tilgitt i fra Espen sin side når han endelig fikk hull på byllen. Etter scoringen er det lite som minner på det Kvik har prestert de andre kampene denne sesongen. Lite tempo, og bruk av mange touch på ball gjør at Charlottenlund kommer mer og mer inn i kampen. Etter det har blitt spilt 30 minutter, står det plutselig 1-1. En feil av en spiller i den bakre rekke (usikker hvem) som ikke klarer å klarere bort ballen, medfører til at høyrekanten får tak i ballen, og spiller i gjennom deres spiss. Der gjør spissen ingen feil, og setter inn Charlottenlunds første mål for dagen. Det skulle vise seg at Charlottenlund ikke var ferdig etter dette, og når dommer blåser av første omgang, har kampen snudd. 1-2 til Charlottenlund, der vi etter dødball ikke klarer å få klarert bort ballen og blir da straffet hardt av motstanderlaget. Svak førsteomgang av Kvik, der prestasjonene må opp et par hakk, hvis vi skal få noe ut av kampen.

I pausen er det ikke en glad og munter gjeng i Kvikgarderoben som sitter, som det har blitt til vane for denne sesongen. Trener Evjen kommer med en overhøvling som selv Tom Nordlie ville være stolt av, og maner opp mannskapet sitt til å reise kjerringa. Andre omgang er klar for å starte, og Kvikmannskapet er klare for å vise hva de er gode for.

Vi klarer ikke selv med en forrykende oppfordring fra vår trener å snu kampen, og ta tre nye poeng denne fredagskvelden. Vi fester grepet litt mer i andre omgang, der en Stegavik kommer inn og setter press på høyrebacken deres. Charlottenlund har også en del sjanser som kunne endt kampen, der de kommer alene med keeper. Heldigvis for oss har vi en solid sisteskanse som frarøver de denne muligheten. I det 70 minuttet, skjer det noe som er et sjeldent syn å se på en fotballbane. Vidar ”Captain” Tømmervik kommer fra sin vante høyre back, og får en ball fra motsatt halvdel av Stegavik rundt 16-meteren. En situasjon som er en sjelden vare for Tømmervik, gjør han som alle backer gjør i en slik situasjon, lukker øynene og klemmer til alt han makter. Ballen treffer en motspiller og endrer retning som gjør at motstanders keeper bare kan se på at ballen går inn. Familien til Tømmervik hadde tatt turen helt fra Leirfjord for å se på minstesønnen spille kamp, og det kunne ikke endt bedre enn dette. De fikk, sammen med resten av publikum denne fredagskvelden, være vitne til Tømmervik sitt første, og mest sannsynlig siste mål denne sesongen. 2-2 var stillingen blitt, og vi øynet håp om tre nye poeng.

Dessverre for publikum ble det ikke flere mål denne kvelden. Stillingen ble til slutt 2-2, der det i sluttminuttene kokte over for Charlottenlundspillerne, og førte til at en spiller fikk se det røde kortet. Undertegnede var selv ikke involvert i situasjonen, og kunne ikke se hva som skjedde, annet enn at en Kvikspiller gikk ned i bakken. Det ble etter denne situasjonen dømt frispark til motstanderlaget, og kampen ble avsluttet etter dette.

Det var et skuffet Kviklag etter kampen, som ikke klarte å prestere og spille slik som vi har gjort tidligere denne sesongen. Heldigvis for oss er vi fortsatt på tabelltopp, ettersom Trygg/Lade trakk det lengste strået mot Namsos på lørdag.

Neste kamp er en toppkamp i denne divisjonen, der vi skal spille borte mot Namsos! Vi håper og tror vi skal klare å være mer skarpere denne gang, og prestere på et mye høyere nivå enn hva vi gjorde mot Charlottenlund. Alt tyder på at det blir en spennende og tøff kamp, der vi forhåpentligvis tar med oss tre nye poeng hjem til Trondheim!

Neste A-kamp

fre, 21. sep. 2018 19:30
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
Kil/Hemne
Kil/Hemne

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 16 40
2 NTNUI 16 40
3 Charlottenlund 16 29
4 Kil/Hemne 16 25
5 Kvik 17 24
6 Orkla 2 16 23
7 Nardo 2 16 22
8 Hitra 16 22
9 Røros 16 19
10 Meldal 17 19
11 Tydal 16 12
12 Støren 16 7

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 13 39
2 Jonsvatnet 13 29
3 Freidig 13 22
4 Trygg/Lade 2 13 20
5 Tiller 13 19
6 Bratsberg 14 17
7 Flerkulturelt 14 14
8 Utleira 2 14 12
9 Leinstrand 13 1

Neste Kvik 2-kamp

man, 24. sep. 2018 20:00
Freidig
Freidig
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook