I flaggskipet til hovedtrener Simon Evjen, som for øvrig er litt sent ute, er det heftige diskusjoner på vei opp til Rosenborg. Ikke om dagens batalje mot Rørvik, men for øyeblikket et langt viktigere tema – å rekke oppmøte tidsnok. Det vanker nemlig en heftig bot for denne overtredelsen, noe begge passasjerene (Rønning og Mathiassen) er skrekkelig klar over. Hastigheten opp til Rosenborg er derfor best beskrevet som farten til én av spillerne i bilen: urovekkende hurtig. Kun takket være det Jonas omtalte som «den grønne jæveln» foran oss er vi heldigvis ikke til fare for andre i trafikken, og rekker i tillegg oppmøte med god margin (30 sekunder).  Med andre ord; perfekt oppladning til kamp. Ellers er alt ved det normale. Evjen raver om viktigheten av et godt press, Rønnings snakk om scoringen mot Tiller og Mathiassens (med den tidligere omtalte påskesekken fortsatt på ryggen) sleive kommentarer om spådde 3 scoringer for dagen.

Det er nettopp, og ikke overraskende, Kvik-presset det blir snakket om i garderoben, men noen kloke ord fra Bardal minner oss på at vi tross alt spiller mot et (med all respekt) nord-trøndersk lag og må se opp for lange ballær. Bardal vet ikke hvor rett han skal få, for 1.omgangen (og for øvrig resten av kampen) er preget av nettopp dette. Laget fra 7900 kælker utelukkende langt ved enhver anledning. Dette er ikke å spøke med, for selv om Kvik styrer første 45’ er det Rørvik som kommer med det første skremmeskuddet. Ballen havner i mål, men blir avblåst for offside etter sterke protester fra bortelaget. Kampen fortsetter med at Kvik sliter med å finne rom og gode alternativer mot et lag som ligger godt defensivt. I sluttminuttene produseres det likevel et angrep som ikke hører hjemme i 4.div fra de blå og hvite. Poteten Bendik Loe, for dagen plassert på topp, vender opp på 30 meter og fører ballen fremover. Løpsmaskinen Johnsen har allerede passert 6 km på statistikken, men tar likefult et sugende løp på utsiden av backfireren til Rørvik. På ett-touch går ballen fra Loe til Johnsen, som sender ballen inn til den sidrumpa indreløperen fra Midsund. Sjøvik gjør ingen feil og setter ballen kontant bak en utspilt keeper. Jubel og kalas i 2 sekunder, før mannen med flagget avlyser festen. Offside er dommen på det Barcelona-lignede angrepet, og resten av omgangen ebber dermed ut på samme måte som maling tørker: sakte og uten nevneverdige hendelser. I pausen er Kvik likevel ved godt mot og bestemmer seg for å fortsette og styre spillet med høyt tempo og spill via midten. Vi mistenker at Rørvik har tunge bein etter å ha fått lånt ballen i svært få minutter, og at det er ingen grunn til å slakke av nå.

Noe å bite seg merke i er at det litt overraskende ikke er Kvik som har hevet seg så mye når 2.omg sparkes i gang. Backfireren til Rørvik virker derimot allerede å ha tatt sommerferie, da det ikke kan beskrives på annen måte enn en totalkollaps. Rommene som åpner seg bak de rødkledde er enorme, noe som kan karakteriseres som svært uansvarlig når Kvik for dagen stiller med to av 4.divs raskeste spillere på kantene. Duoen med samme navn står får den første store sjansen, da Johnsen trer en herlig pasning gjennom til Mathiassen. Påskesekken sitter dog fortsatt godt plassert på ryggen og sjansen spoleres av en meget uheldig avslutning over målet. Heldigvis er dette ved liten betydning da Rørvik ikke virker å ta hensyn til det første forvarselet. 1-0 sitter etter at nevnte duo nok engang finner bakrommet som har åpnet seg, og Mathiassen får æren av å sette sitt første av tre spådde mål. 1-0!

Banespillet til Kvik blir etter dette totaldominerende, og angrep på angrep rulles opp via midten og ut på kant. Loe er nære ved å sette 2-0 etter hurtige kombinasjoner og det som skulle vært en herlig assist fra Midsund. Dessverre er ikke potetene i sesong før på høsten, noe som gjør at ballen ender i stolpe ut. Heldigvis for Loe virker mannen med de lange løkkene ute på kanten å være glad i potet. I angrepet etter parkerer Stegavik alt og alle, og serverer ballen til Loe, som fra 2 meter ikke kan unngå å score. 2-0! Etter dette virker kampen å være over, da Rørvik skaper uhyre lite og slipper Kvik til sjanse på sjanse. Halvor som er kommet inn på kant skal med sin første touch på ball servere Mathiassen alene med keeper. Kanten runder keeper og setter ballen kontant i nettaket. 3-0, 2 av 3 for vingen og tre pinner er i teorien sikret.

Kampens siste 10’ florerer i store sjanser, der både innbytter Hågensen og solide midtstopper Berre er meget interessert i at nevnte ving skal få oppfylt spådommen sin. Dessverre for de to virker vingen å være i et meget utakknemlig humør, da han svarer på nydelige serveringer med å ta på seg påskesekken og plassere både to og tre sjanser alene med keeper himmelhøyt over. Resultatet ender dermed 3-0, i en kamp som beskrives som solid. Noe å ta med seg er at Kvik ikke presterer på sitt høyeste nivå, men likevel vinner kampen på en vel gjennomført måte. Det blå og hvite lokomotivet ruller dermed videre som ubeseiret.

NB! Neste kamp spilles mot tabelltoer Nardo på nissekollen mandag 15.mai. Møt opp og støtt laget i det som virker å bli en svært spennende kamp! HEIA KVIK!

1-0 Espen Mathiassen (Johnsen)
2-0 Bendik Loe (Stegavik)
3-0 Mathiassen (Thomassen)

Neste A-kamp

tir, 21. aug. 2018 20:00
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
NTNUI
NTNUI

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 12 28
2 NTNUI 11 25
3 Nardo 2 12 22
4 Charlottenlund 12 20
5 Kvik 12 19
6 Orkla 2 12 19
7 Kil/Hemne 12 19
8 Hitra 12 18
9 Røros 11 12
10 Tydal 12 11
11 Meldal 12 10
12 Støren 12 4

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 8 24
2 Jonsvatnet 9 17
3 Tiller 9 16
4 Trygg/Lade 2 9 14
5 Bratsberg 9 11
6 Freidig 8 10
7 Utleira 2 9 9
8 Flerkulturelt 8 8
9 Leinstrand 9 1

Neste Kvik 2-kamp

tor, 23. aug. 2018 20:00
Bratsberg
Bratsberg
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook