Kvik – Trygg/Lade 1-1 (0-1): Det ble poengdeling da Kvik ble gjestet av avdelingsfavorittene fra Lade.

 

Tilbake på Rosenborg

Etter to spilte kamper var det endelig duket for retur til Rosenborgbanen, hvor vi på de tre siste kampene forrige sesong avsluttet med 3 seire og småpene 22-0 i målforskjell. Denne gang var det avdelingsfavoritt Trygg/Lade som sto for tur, et lag som var svært revansjelystne etter et 3-2-tap borte for Rørvik sist serierunde. For vår del handler det mer om å bygge videre på gode prestasjoner i de to foregående kampene, mot Levanger 2 og Strindheim 2, som endte henholdsvis 1-1 og 4-0 i vår favør.

Tregt ut av startblokkene

Kampens første halvtime var preget av en del enkle, personlige feil, som etter kvarteret skulle vise seg å koste dyrt. Etter et balltap midt på egen halvdel fikk Trygg/Lade sin første mulighet for kvelden, en mulighet de skulle vise seg å ta godt vare på. Et presist gjennomspill sendte en av gjestenes spillere alene med keeper, som kontant satte ballen i nota, og dermed 0-1, og en verst tenkelig start på oppgjøret for vår del.

Resten av omgangen var preget av få sjanser begge veier, og til tross for at det var kveldens hvitkledde gjester som styrte kampen slet de med å skape det helt store. Det skulle gå hele 43 minutter før vi kom på vår første nevneverdige visitt i motstandernes straffefelt, da vår bunnsolide kaptein og høyreback Vidar Tømmervik slo et innlegg av høy klasse rett på hodet til vår nyervervelse Espen Johnsen. Dessverre for vår del satte den lille magikeren headingen noen få meter utenfor stolpen til gjestenes for anledningen signalrosa sisteskanse, men vi var for alvor i ferd med å feste grepet om kampen.

Få sekunder før pausesignalet lød vartet Bendik Loe opp med en pasning mer enn et 4. divisjonslag verdig, da han på halvspretten chippet Ole Jørgen Stegavik gjennom alene mot en utrusende keeper. Lynvingens lobbforsøk gikk like over gjestenes mål, og det er (og forblir) uvisst om det var den knallrosa keeperdrakta som satte Ole ut av spill, eller om han rett og slett bare ikke er en bedre avslutter. Uansett gikk vi til pause uten å ha overlistet rosamannen, og det var ikke kun i målprotokollen vi var målløse, for kvaliteten på denne omgangen, tross et par muligheter helt mot slutten, var intet mindre enn ubeskrivelig svak.

Sjansebonanza

Etter en 1. omgang som vi forhåpentligvis slipper å noen gang se igjen av våre gutter, var det et annet lag som entret banen for kveldens siste 45. Hva som ble sagt i garderoben i pausen er uvisst, men oddsen er lav for at det ble delt ut noen hårfønere. Uansett hva som ble sagt under fredagens pauseprat er det liten tvil om at Evjen og Bardal traff blink.

Etter noen litt forsiktige og avventende minutter helt i starten av 2. omgang, skulle resten av omgangen vise seg å bli en total enveiskjøring, med sjanser på rullende bånd. Vår første store for omgangen kom da innbytter Espen Mathiassen, selverklært målsnik og fin fyr forøvrig, ble spilt fri rundt hjørnet av gjestenes 5-meter. Dessverre for oss var dette kraftvingens første kamp for sesongen, som etter å ha vært involvert i et skiuhell under en fuktig påsketur på fjellet måtte stå over de to første kampene, noe som gjenspeilet seg i avslutningen. Mathiassen hadde åpenbart glemt å pakke ut- og å ta av seg påskesekken, og avslutningen gikk dermed et uvisst antall meter over mål, og ballen...? Den ble aldri funnet.

Etter denne brente storsjansen ventet et sjansebonanza uten like, inkludert et fantastisk slått frispark av tidligere nevnte Loe, som var få centimeter fra å ligge klistret i vinkelen, men som på ubeleilig vis gikk via stolpen og tilbake der det kom fra. Lønn for strevet skulle imidlertid komme, da Espen Johnsen viste et snev av høy, høy klasse, da han etter å ha snurret rundt med Trygg/Lades midtbanespillere på flott vis chippet Mathiassen gjennom alene med keeper, som med en langt letter tursekk enn for 10 minutter siden satte ballen klinisk nede ved stolperota, til stor glede for de drøyt 50 fremmøtte.

Det påbegynte sjansesløseriet skulle dog ingen ende ta, da vi mildt sagt ikke var effektive under solnedgangen denne vakre vårkvelden. Stegavik med flere svært gode muligheter mot tampen av kampen, og da kampuret tikket mot 90 minutter skulle vår fransk-norske midtstopperkjempe Julien Le Bozec få vår siste mulighet for kvelden, da han på ukontrollert vis fikk av gårde et skudd i retning gjestenes mål fra svært kloss hold. Naturligvis, med kveldens kamputvikling i tankene, trillet avslutningen via en Trygg/Lade-spiller og en centimeter eller to utenfor stolpen. Like etter lød sluttsignalet fra fløyta til kveldens dommer, og fasit var 1-1.

Rørvik 6. mai på Rosenborg!

Etter en 1. omgang som ikke lignet grisen, var det enn annen versjon av våre gutter som ankom det vårtørre kunstgresset for en ny omgang. Stålkontroll fra minutt 46, med mye fin fotball hvor vi gang på gang fikk spilt fri spillere i motstanders mellomrom, og generelt bød på høy kvalitet på det vi foretok oss. En 2. omgang vi kan være godt fornøyd med, og uten tvil mye å bygge videre på. Lørdag 6. mai er det Rørvik som skal få bryne seg på våre gutter, da de gjester Rosenborg-matta. Vel møtt!  

Kvik - Trygg/Lade 1-1
1-1 75' Espen Mathiassen (Espen Johnsen)

Kampfakta: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6644639

Neste A-kamp

lør, 28. apr. 2018 16:00
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
Hitra
Hitra

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 1 3
2 Kil/Hemne 1 3
3 Hitra 1 3
4 Meldal 1 3
4 Røros 1 3
6 Kvik 1 1
6 Nardo 2 1 1
8 Støren 1 0
9 Charlottenlund 1 0
9 NTNUI 1 0
11 Tydal 1 0
12 Orkla 2 1 0

Tabellen 6. div

# K P
1 Jonsvatnet 2 1 3
2 Tiller 1 3
3 Trygg/Lade 2 1 1
3 Utleira 2 1 1
5 Bratsberg 0 0
5 Kvik 2 0 0
5 Leinstrand 0 0
8 Freidig 1 0
9 Flerkulturelt 1 0

Neste Kvik 2-kamp

man, 23. apr. 2018 20:00
Kvik 2
Kvik 2
-:- Statistikk
Leinstrand
Leinstrand

Følg Kvik på Facebook