I bilen til Erlend Henriksen (med ca. 24 hestekrefter) på veg til Malvik, ble det spekulert heftig i en kraftduell mellom Per Verner Rønning og Julien Le Bozec noen timer senere. Men det karakteristiske og flagrende røde håret var ikke å se, ei heller var moromann og travkommentator Ørjan Hopen. Derimot var det en heltent gjeng med juniorer, godt pisket av en ivrig og detaljfokusert trener, som sto på motsatt banehalvdel denne novemberkvelden i ærverdige Abrahallen.

Under sin målinspeksjon før kampen spurte dommeren meg om jeg hadde cupfinalefølelse. Å svare ja, ville nok vært å tøye bittelittegrann på sannheten, så jeg valgte å være ærlig. Oppfølgingsspørsmålet hans var om vi stilte toppet lag. Først og fremst er det ikke måte på til frekkhet å spørre en innbytter om laget hans stiller med sine beste elleve. Så denne gangen valgte jeg å lyve. Fra spøk til blodseriøst alvor, har ikke Kvik sluppet inn et eneste mål siden undertegnede debuterte for klubben på stillingen 2-1 mot Frøya for 7(!) kamper siden. Selv om i hvert fall ikke mer enn 1% er min fortjeneste, så klapper jeg meg selv ubeskjedent på skuldra, når coach Simon Evjen stadig snakker om at det er hele troppen og treningsgruppa som bidrar og er den store suksessfaktoren i høst, og ikke bare de 11 som spiller.

Ettersom kampen gikk innendørs, valgte nevnte Evjen å droppe pælerne, tross viktigheten av kampen. Han gikk heller for en meget kledelig rød variant av et pannebånd, som vel egentlig er ment å brukes som en buff. Hva gjelder hans assistent, har Kai Bardal fortsatt samme sveis som Nils-Johan Semb, om noen måtte lure.

Kampen innledes med et høyt press fra Levanger2, som gjør at Kvik ikke får satt spillet sitt. Evjen er verken fornøyd med eget lag eller dommerduoen (AD1 fikk mye skryt) i begynnelsen, noe hans voldsomme kraftsalve ”herre min hatt!” forteller. Herre mitt pannebånd, hadde nok passet bedre.

Etter hvert skal det omsider løsne for Kvik. Martin Kristoffersen er ikke bare lik Stig-Inge Bjørnebye utseendemessig, han har også et like strøkent venstrebein som mannen bak Flo-pasningen hadde i sin glansperiode. I Kvik har vi (dessverre?) ingen Jostein/Håvard Flo ute på høyrekanten (med all respekt for Espen Mathiassen, som faktisk er en meget habil hodespiller), til å kælke ballen opp mot. Isteden brukte Kristoffersen det omtalte beinet til å finne Morten Berre, som hadde tredd inn i Øyvind Leonardsen-skoene (ettersom hans gamle ble stjålet) og kom på et sugende løp i bakrom. Han viste at ikke alle styrkeøktene har vært forgjeves, da han holdt Levanger-stopperen borte uten særlige problemer og satte inn 1-0 i bortre hjørne, ikke ulikt Tore Andre Flos utligning i Marseille. Vi har scoret i Abrahallen. Vi har scoret i Abrahallen!

Jonas Uran Rønning, som feiret seriemesterskapet og scoringen sin med en luksus-weekend på nettopp den franske riviera, hadde tydeligvis fått smaken på berømmelsen og oppmerksomheten det å score mål medfører. For selv om han hadde en god mulighet til å score selv, hadde han funnet ut at å bestikke speakeren var den eneste måten han kunne få tilkjent et mål i dag. For en som har råd til å sponse hele lagfesten til resten av laget, og samtidig feriere sammen med Balotelli i Nice, skulle ikke penger være noe problem. Og da måtte det bli sånn da; 1-0 ble ropt opp som Rønnings mål.

Like etter får Levanger2 sin første halvsjanse, i form av et straffespark. For det er nemlig ikke mer enn det med keeperkjempen Øystein Hoftun i mål. Levangers meget talentfulle og tekniske straffeeksekutør har samme nummer på drakta som Kjetil Rekdal hadde i 98. Men han mangler de gule skoene, og når Hoftun i tillegg er en bedre keeper enn Taffarel, ender det med at Hoftun redder sitt femte(!!!) straffespark på rad. I påfølgende angrep går Mathiassen overende i motsatt boks. Er det straffespark? Er det straffespark? Nei, Arne, her var både jeg, dommeren, og mannen med pannebåndet enig i at det falles (som Roar Stokke ville sagt) for lett. Litt senere i omgangen legger Gaute Gamnes på til 2-0, i sin siste kamp for Kvik. En fin avskjed for den sympatiske herremannen. På tross av noen fete sjanser, og et par smell i treverket bak Levangerkeeperen, er 2-0 også pauseresultatet.

Om Jonas’ scoring mot Tiller tilsvarte en uhyre sjelden dyreart, skal det nå beskrives et uoppdaget krypdyr langt inne i tjukkeste Amazonas. 3-0 kommer nemlig på hodet til Henrik Skog Tømmervik, etter en corner fra brodern. Eldstebror Tømmerviks hode, som opptrer som ballmagnet i eget felt, er nemlig så lite målfarlig at han fikk beskjed før kampen om å klarere offensive dødballer mot mål. Når sant skal sies, var det ikke akkurat en veldig god klarering. Men mål ble det, og et fint et sådan. 3-0 til Kvik, og kampen virket kjørt for et heltemodig Levanger-lag. 4-0 kom, ikke lenge etterpå, ved den eneste franskmannen i startoppstillingen, Le Bozec, på nok en heading.

Mot Brasil byttet Norge inn Erik Mykland. Mot Levanger2 bytter Kvik inn Asgeir Salamonsen. Han hadde, etter fint kombinasjonsspill på midten, en strålende gjennombruddspasning (i likhet med speakeren i Abrahallen tar også jeg i mot bestikkelser. Fikk nemlig betalt for å nevne denne kuriositeten, som ikke passer inn i teksten) til en annen innbytter, Ole Jørgen Stegavik, som nesten fikk kranglet ballen i mål. På stillingen 4-0 også kom dagens nest beste kommentar (etter Evjens utbrudd), da en Levangerspiller sa, til den eneste spilleren med junioralder på Kvik, at det måtte være flaut for oss å bli pisset på av et juniorlag. Om det var pissing på banen, vil ikke jeg kommentere, men den kommentaren der var i hvert fall som å bæsje skikkelig på legg(beskytter)en.

Hadde jeg fått det samme spørsmålet fra dommeren etter kampen, ville jeg svart at det minner mer om en viktig VM-kamp, enn en cupfinale. Det er jo tross alt snakk om et kretsmesterskap. Kampen ender 4-0, Kvik er kretsmester og stormer videre. Sesongen avsluttes med 8 strake seiere, de 7 siste uten baklengs. Det lover godt for kommende sesong. Det skal ikke bli lett å verken plukke poeng eller score mål på de blåhvite.

Neste A-kamp

lør, 26. mai. 2018 16:00
Kil/Hemne
Kil/Hemne
- : - Statistikk
Kvik
Kvik

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 6 15
2 NTNUI 6 12
3 Røros 6 12
4 Kvik 6 10
5 Charlottenlund 6 10
6 Orkla 2 5 9
7 Hitra 5 9
8 Nardo 2 6 7
9 Kil/Hemne 6 6
10 Meldal 6 6
11 Støren 6 4
12 Tydal 6 2

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 5 15
2 Jonsvatnet 5 11
3 Bratsberg 5 8
4 Utleira 2 5 6
5 Trygg/Lade 2 5 5
6 Flerkulturelt 5 5
7 Tiller 4 4
8 Freidig 5 4
9 Leinstrand 5 1

Neste Kvik 2-kamp

man, 28. mai. 2018 20:00
Utleira 2
Utleira 2
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook