Det er søndag ettermiddag. Siste serierunde. Hjemmelaget Tiller tar i mot nybakt seriemester, Kvik, til en bløtkake av en fotballkamp på TOBB Arena. Etter litt google mapsing og fornuftig bruk av dårlig retningssans, fant alle, inkludert Halvor, frem til den gamle hjemmebanen til coach Simon og en håndfull av bortelagets spillere. Det er høst, men kanskje ikke så høst at man trenger å spille med vanter, som trequartista Asgeir valgte å gjøre. For midt i oppvarmingen titter nemlig solen frem, og det er da høyrebackdirigent og fotballorakel Jon Stian uttaler at ”dette er en fin dag for fotball, dere”, som han selvfølgelig skal få helt rett i.

Etter både litt passiv (i saunagarderoben) og aktiv oppvarming, står lagene klare når dommeren blåser i gang kampen. Etter 6 minutter fortsatte Tiller ståingen, da de blir statister for et fint angrep, som Erlend avslutter kontrollert i hjørnet, etter pasning fra hurtigtoget Espen. Sistnevnte er stadig på farten bak hjemmelagets forsvar, men har tatt på seg servitørshortsen i dag, og prøver til stadighet å finne bedre plasserte lagkamerater i boks, istedenfor å score selv og innkassere hans fete målbonuser. Etter 23 minutter forserer derimot ringreven Martin oppover i banen og finner Haakon, som bruker Svein som vegg, før han setter ballen kontrollert forbi keeper med venstre. Omgangen ebber ut med 2-0 til Kvik. En omgang der Tiller ikke klarte å utnytte fordelen av å ha vinden i ryggen like godt som de håpet på. Noen frekke raid fra høyresiden var stort sett beholdningen for deres del.

Etter en liten prat i den varme garderoben, starter andreomgangen nøyaktig som den første. Med et fint opprullet Kvik-angrep fra høyresiden, men denne gangen er det Svein som får æren av å skli inn 3-0. Om det er på grunn av medvinden vites ikke, men Kvik blir etter hvert mye flinkere til å utnytte det forsvarsbauta Kjell-Torstein, på sedvanlig nordlendingsvis, karakteriserer som ”et helvetes til bakrom”. En av disse gangene ender det i ett av dagens mange hjørnespark. Og som lyn fra Kvik-blå himmel skulle denne corneren vise seg å bli kampens store høydepunkt. Jonas, som ikke er satt opp til å være sperre på offensiv dødball uten grunn, finner ingen å sperre, og blir plutselig  stående helt alene på 3 meter på den ferdigscorede corneren. Og her klarer til og med ikke han å unngå å score. Etter nærmere tusen avslutningsforsøk, er det endelig hans tur til å knytte nevene og slippe jubelen løs med et skikkelig pubertetsbrøl.

Målene kommer nå som perler på en skolisse. Espen, som muligens har skiftet shorts i pausa, er nestemann på scoringslista. Tillerspillerne lå strødd og ballen i nettmaskene. 5-0. Beklager manglende beskrivelse av målet, men undertegnede var så opptatt av å kjefte på dagens ellers så solide kampleder etter en ettersleng, at han ikke fikk med seg målet. Etter rapportene var det visstnok et soloraid av dimensjoner, noe som stemmer bra med synet som møtte meg etter kjeftinga. I pausen lovet Halvor at han skulle vise frem den foten han vanligvis bare bruker til å stå på. Og når han skjærer innover fra venstrekanten, på samme måte som Hazard (uten sammenligning forøvrig) , fornekter han seg ikke. 6-0 med høyreslegga.

Jonas, som er kaptein for dagen, er også lagets soleklart største bidragsyter til lagets botkasse. Og siden det nå nærmer seg lagfest, velger han, som den gode kompisen han er, å bidra med ytterlige noen kroner i kassa, når han, helt unødvendig, ifølge en samstemt innbytterbenk, river ned en motstander og mottar et gult kort. Gult er også fargen på kapteinsbindet han har fått låne fra Vidar til anledningen. Et kapteinsbind som har opplevd verre dager på jobb. Let’s just say vi har sett det stramme mer rundt en biceps tidligere. Men nok om Jonas for nå, vi kommer nemlig til å få høre fra han om målet hans i flere måneder fremover. 7-0 er det derimot ingen som kan skryte i en evighet av. Et fint innlegg fra Halvor, der luftens baron, Svein, presser en Tillerstopper nok til at han setter ballen i eget nett. Etter en herlig tofotsfinte av en Tillerspiller, et frekt tunnelforsøk fra mannen med vantene, og noen halvsjanser blåser både vinden og dommeren av kampen. Det nærmeste Tiller kom redusering var når Ludvig bestemte seg for å prøve å lobbe egen keeper fra drøyt 30 meter, men når han treffer 7’er-målet ved siden ender det 7-0, og med en ny smultring for keeper Joakim, som ifølge seg selv aldri har tapt i Kvik-trøya.

Teppet går med det ned for 4.div avd 2 for denne gang. Høsten avsluttes med 6 strake seiere og 41-0 i målforskjell. Nå vendes fokuset mot Abrahallen og kampen om kretsmesterskapet mot Levanger2 4.november. Håper vi sees der. Heia Kvik!

Neste A-kamp

lør, 23. jun. 2018 16:00
Charlottenlund
Charlottenlund
- : - Statistikk
Kvik
Kvik

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 10 25
2 NTNUI 11 25
3 Kvik 10 16
4 Orkla 2 9 15
5 Kil/Hemne 9 15
6 Hitra 10 15
7 Charlottenlund 9 14
8 Nardo 2 9 13
9 Røros 9 12
10 Meldal 10 10
11 Tydal 10 5
12 Støren 10 4

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 8 24
2 Jonsvatnet 8 17
3 Tiller 7 13
4 Utleira 2 7 9
5 Trygg/Lade 2 7 8
6 Bratsberg 7 8
7 Freidig 7 7
8 Flerkulturelt 7 5
9 Leinstrand 8 1

Neste Kvik 2-kamp

tor, 23. aug. 2018 20:00
Bratsberg
Bratsberg
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook