Før kampen var vi klar over Orklas intensive og aggressive stil. De presser nesten alltid høyt, til tider fullstending ukritisk, og skårer dermed mange mål. Men de slipper også inn mange mål, og det håpet vi at de skulle gjøre i dag også. Med resultater som 4-9, 6-2 og 9-2 lå alt til rette for et interessant oppgjør når avdelingens mestskårende møtte avdelingens gjerrigste.

 

Orkla kom ut som forventet, med tempo og intensitet i presset. Vi makter ikke å etblere noe særlig spill til tross for forberedelsene. Orkla kjemper oss ut av stilen og har overtaket. Godt pisket i gang av sin defensive midtbanespiller, som ikke lot tunga drive dank i nerkjeften, hadde de en vilje og intensitet i duellene og forflytningene som var hakket over oss. (Her har vi noe å lære.) Til tross for dette blir det ikke noe særlig med sjanser noen veier, etter som vi er relativt trygge bakover på banen. Vi går likevel til pause med en følelse av at ingenting er avgjort, og at dette kan vippe begge veier.

 

Vi løfter oss litt i andre omgang, og får til et par kvalifiserte angrep. Etter en dødball får Henrik det som til da var kampens største sjanse. I nærheten av straffemerket får han stå relativt upresset med ballen i beina, men som den solide stopperen han er blir det avklaring i stedet for skudd, og en av innbytterne må ta den tunge veien ut i hekken for å finne ballen. I pausen har imidlertid Mathiassen kommet inn, og med hat-trick i beina fra forrige kamp luktet det ikke bare nysagd trevirke på banen - men også mål!

 

På vår høyre side jager Ole Jørgen/Vidar (husker ikke) en lang ball som i utgangspunktet ser litt høpløs ut, men i denne situasjonen klarer vi å matche (og overgå) Orklas vilje og kjemper til oss ballen. Det strøkne innlegget fra Jonas med yttersida kommer på bakre stolpe der Espen knuser deres målvakt i lufta og ballen seiler inn til 1-0. Godt å se at det ikke dømmes på en helt fair duell mellom utespiller og målvakt, etter som sistnevnte til tider er litt overbeskyttet.

 

Med 1-0 må nødvendigvis Orkla fremover for å skape noe, og de er ikke ufarlige når de først kommer. Heldigvis for oss blir det mye "nesten" og vi har god tro på ro dette i land, spesielt når det åpner for kontringer. Men med et drøyt kvarter igjen å spille utligner Orkla etter en god periode for dem, og hadde det ikke vært for en vakker redning på streken av John-Haakon kunne de fort tatt alle poengene. 1-1 er forsåvidt et greit resultat siden det ikke var noen sjansebonanza ved noen av målene, men Orkla ville mer og hadde større intensitet spillet sitt og var nok nærmest seieren. Skal vi ha tre poeng hjemme mot Frøya på fredag må samtlige mann opp flere hakk.

 

Laget:

 

Evjen
V.S. Tømmervik - H.S. Tømmervik - Medby - Berre
Gamnes - Rønning - Henriksen (Ollestad)
Thomassen (Mathiassen) - Le Bozec - Stegavik

 

Innbyttere

Haukli, Kristoffersen, Setså, Tinglum, Ollestad, Klingenberg, Mathiassen

Neste A-kamp

lør, 23. jun. 2018 16:00
Charlottenlund
Charlottenlund
- : - Statistikk
Kvik
Kvik

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 10 25
2 NTNUI 11 25
3 Kvik 10 16
4 Orkla 2 9 15
5 Kil/Hemne 9 15
6 Hitra 10 15
7 Charlottenlund 9 14
8 Nardo 2 9 13
9 Røros 9 12
10 Meldal 10 10
11 Tydal 10 5
12 Støren 10 4

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 8 24
2 Jonsvatnet 8 17
3 Tiller 7 13
4 Utleira 2 7 9
5 Trygg/Lade 2 7 8
6 Bratsberg 7 8
7 Freidig 7 7
8 Flerkulturelt 7 5
9 Leinstrand 8 1

Neste Kvik 2-kamp

tor, 23. aug. 2018 20:00
Bratsberg
Bratsberg
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook