kviklunsj

ØRA 6 KUNSTGRESS (RØROS 2-7 KVIK): Våre helter i blått leverte en solid forestilling borte mot Røros denne lørdagen. Guttene ga seg ikke før stillingen var hele 7-2 i Kvik sin favør. Seks forskjellige målscorere bidro til at dette ble en særdeles fornøyelig bortekamp.

Etter det pinlige tapet for Frøya forrige fredag var det en meget revansjelysten gjeng som satte seg på bussen. Alle sammen var ivrige etter å vise at denne kampen bare var en engangshendelse og at vi fortjener favorittstempelet vi fikk før sesongen. Fokuset før kampen var å etablere et aggressivt press på Røros og å spille enkelt, men målrettet fremover noe vi slet med å klare mot Frøya. For å øke kampmoralen og humøret i gruppen arrangerte Morten Berre quiz på bussturen. Det ble nok siste gang han fikk dette ansvaret da så å si ingen av deltakerne klarte å svare riktig på noen av spørsmålene. I frykt for nedsenket moral i laget ble poengsystemet gjort om på slik at én vinner og én taper kunne kåres.  Røros gjorde også sitt for å ødelegge forberedelsene våre til kampen ved å gi oss tre halvpumpede «bensinstasjonsballer» til å varme opp med. Selv med dette tatt i betraktning åpnet vi kampen på best mulig måte.

Om det var innmarsjen til sangen «West Virginia» eller om det var de 51 betalende Rørostilhengerne som ga Kvik-guttene det lille ekstra er uvisst, men allerede etter 48 sekunder lå ballen i nettet til hjemmelaget. Målet kom etter et innøvd cornertrekk hvor Ludvig Klingenberg endte opp umarkert på femmeteren og bredsidet ballen enkelt i mål. Etter dette så vi oss ikke tilbake. Meget godt press fra midtbane og angrep, ledet an av kaptein Vidar Tømmervik, gjorde at Røros knapt fikk ha ballen i laget i mer enn to trekk om gangen. Rørosnytt sin livedekning av kampen beskrev det slik: «Plassryssen har knapt vært midt over midtbanen til motstanderen i første omgang, og hjemmelaget får en solid oppvisning i effektiv angrepsfotball av gjestene fra Trondheim». (Plassryssen er for øvrig kallenavnet til Røros sitt fotballag.) Andre målet kom etter flott gjennomspill fra Ole Jørgen Stegavik til Espen Mathiassen hvor sistnevnte plasserte ballen iskaldt bak en sjanseløs keeper. 0-3 lignet veldig på det første målet, men denne gangen var det Erlend Henriksen som fikk stå umarkert på corner og bredside ballen inn fra en treffsikker Asgeir Salamonsen. Kvik hadde til nå vært dødelig effektiv og Røros virket helt paralysert av det som hadde skjedd. Istedenfor å dette nedpå som så ofte skjer etter en slik start fortsatte vi det høye presset og det effektive angrepsspillet. Dette ble belønnet noen minutter senere da Julien Le Bozec vant førsteduellen på 30 meter etter en cornerklarering fra Røros-forsvaret. Le Bozec slo ballen inn igjen mot det nå tomme 16-meter feltet hvor Røros-keeperen tilsynelatende hadde full kontroll på ballen. Uheldigvis for det sjokkerte hjemmelaget snublet han da han skulle rygge og ballen spratt over og inn i det tomme buret. Nå virket kampen punktert og omgangen endte med at vi økte til 5-0 ved Ole Jørgen Stegavik etter flott gjennomspill fra Espen Mathiassen.  

Etter pause kom Røros ut i et helt annet tempo enn i første omgang. De la seg mye høyere for å hindre at vi skulle spille oss ut bakfra og presset var helt annerledes enn i første omgang. Dette i tillegg til en del slurv fra Kvik spillerne førte til noen halvfarligheter mot vårt mål som til slutt endte i et stangskudd fra hjemmelaget. Likevel sto vi imot presset og klarte å øke ledelsen til 6-0 ved Stegavik etter målgivende fra Henriksen. Røros fikk en flott redusering ved et langskudd fra 25 meter før Fredrik Jakobsen fikk æren av å sette Kvik sitt siste mål for dagen etter en frekk hælflikk fra Mathiassen. Røros avsluttet målkalaset rett før slutt etter slurv i Kvikforsvaret til 2-7.

En veldig bra gjennomført kamp og en meget godkjent forestilling etter 2-0 tapet mot Frøya forrige helg.  Vi hever oss kraftig og viser spesielt i første omgang hva som bor i oss. Godt press, enkelt spill og effektivitet var suksessoppskriften i dag. Neste kamp er borte mot Gimse førstkommende fredag. Her håper vi å fortsette det gode spillet og sikre tre nye poeng!

Heia Kvik!

Kampfakta fotball.no
Røros nytt: Røros fikk seg nesestyver
Nea Radio: Klasseforskjell
Arbeidets rett: Røros møtte veggen mot Kvik
Spillerstatistikk Kvik

 

Neste A-kamp

lør, 28. apr. 2018 16:00
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
Hitra
Hitra

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 2 6
2 Hitra 2 6
3 Meldal 2 6
4 Kil/Hemne 2 3
5 Charlottenlund 2 3
5 Røros 2 3
7 NTNUI 2 3
8 Kvik 2 1
8 Nardo 2 2 1
10 Tydal 1 0
11 Orkla 2 1 0
12 Støren 2 0

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 1 3
2 Jonsvatnet 2 1 3
3 Tiller 1 3
4 Freidig 2 3
5 Utleira 2 2 2
6 Bratsberg 1 1
7 Trygg/Lade 2 2 1
8 Flerkulturelt 1 0
9 Leinstrand 1 0

Neste Kvik 2-kamp

man, 30. apr. 2018 20:00
Kvik 2
Kvik 2
-:- Statistikk
Bratsberg
Bratsberg

Følg Kvik på Facebook