Trondheims eldste fotballklubb

Nedturer oppi nord

IMG 4790
Rørvik 4-0 Kvik (0-0)
Etter 1-7 seier borte så herrelaget til Kvik frem til å sette i vei på årets lengste bortetur mot Rørvik 17.08.19. Ikke alle var fornøyde med avreise 08:30. Toppskårer Melkvik stilte seg totalt uforstående til bussjåførens ønske om en time pause underveis på den 4-timers lange turen, og møtte i protest opp 15 minutter for sent. Bot er urelevant, “æ har nok av pæng, men lite søvn”... Når freden hadde senket seg stoppet bussen på Snåsa veikro. Der ladet en rekke spillere opp med nydelig hamburger etter oppfordring fra trener Haukli “ta dere en burger, dere skal jo løpe!”. Spørsmålstegn til ernæringskunnskap i kviks stab ble stilt i det stille, men hvem sier nei til en slik lunch? Deretter tapte Jørgen Hågensen bussquizen og vi var klar for kamp.
I første omgang var jevnspilt og bydde kun på småsjanser til hvert av lagene. Rundt 60 minutter mister vi ballen på midten og lar en av Rørviks brasser drible seg gjennom alene med keeper Tinglum. Der gjør han ingen feil og setter ballen i mål. Vi presser på for utligning uten å klare å få ballen i mål. Ellers kliniske Melkvik misser et par store muligheter, og Rørvik kontrer inn 2-0. Da går lufta ut av kvik-ballongen og det ender noe flatterende 4-0 til Rørvik.

Namsos 3-1 Kvik
Helga etter det kjedelige 4-0 tapet mot Rørvik var det klart for ny bortekamp i nord-trønderlag. Undertegnede var ikke tilstede grunnet suspensjon, men skal prøve å gjenfortelle kampen gjennom lagkameraters utspill. Kampen startet på verst tenkelig måte med skåring til Namsos etter kun 1 minutt. Rune Holmen tar på seg skylda for baklengsmålet. En lang ball fra Namsos ble ikke klarert skikkelig av Holmen, og ballen ender opp hos en Namsosspiller. De får lagt inn til Romsdalen som sender hjemmelaget i føringen. “Æ skollja ha kælka denj balln lang faen sør te Lille London, men bomma litt” sier Holmen før han fortsetter å momle om behovet for mer trøkk på trening. Vi slipper til enda et mål, og Namsos leder 2-0 til pause.
I pausen blir det gjort grep og Kvik kommer ut i 2. omgang og styrer banespillet totalt. Petter Hauge Johansen gir oss håp med en fin redusering etter 60minutter. Da følte midtbanespiller Sjøvik at vi kom til å få med oss noe fra kampen, “då tenkte i at det her tar vi”. Deretter får Jørgen Hågensen en stor mulighet men misser totalt på skuddet fra like innenfor 16-meteren. “Den der sku e ha søtte.. Tenk om e ha skåra dar...”. Senere i omgangen kommer assistenttrener Martin Jakobsen inn. Han markerer seg umiddelbart. Får servert en nydelig crosser fra Sjøvik og har flyplass på høyresiden. Feilberegner spretten totalt og ballen går over Jakobsen og ut til kast. “enn å ha spilt fotball i 20 år, og enda itj klar å beregne ein sprætt” var Jakobsens kommentar. Kvik presser på videre med får ikke utligningen. Da gikk det som det gikk mot Rørvik. Romsdalen setter sitt 2. for dagen og kampen ender Namsos 3 Kvik 1.