Trondheims eldste fotballklubb

Godt spill, men stang ut

Kvik TL

23.Mai, datoen da Kvik var ute etter revansj for to forsmedelige tap i fjorårets sesong mot NTNUI, noe som skulle vise seg og bli en stor utfordring mot ett sterkt studentlag.

På Koteng-arena ble vi henvist til en garderobe i det nye tribuneanlegget der som mange andre arenaer ikke har tatt høyde for at ett fotballag som regel er flere enn elleve spillere, dette til lett fortvilelse for enkelte spillere som har til vane å komme på minuttet til oppmøte og på be pent om en liten kant av benken. Dette førte også til at dagens musikkansvarlig for dagen var unge Simen Marcello som viste en voksen musikksmak som virket å falle i god jord til majoriteten av laget, kontra forsinkete Even Kvalværs russemusikk og «Sinnarap».

Når fotballskoa var på og taktikkgjennomgang var gjennomført med stø hånd på tavla av Haukli og Berre var det ut på matta for oppvarming. For dagen hadde Kaptein Tinglum delegert ansvaret til David, som ved flere anledninger satt spørsmålstegn ved monotont oppvarmingsprogram. Det vises fra første stund at tenningen er på rett sted og at samtlige er klar for en kamp som vi vet skulle bli tøff.

Kampstart nærmet seg og lagene stilte seg opp for å ønske hverandre lykke til i ett vær som kan sies å være optimalt for fotball. Dommer blåste i gang kampen og begge lag viste tidlig at ønsket var å spille ball langs bakken og kombinere med flere spillere involvert ofte. Hvert lag her sine perioder i første omgang hvor de dominerer banespillet og skaper en del halvsjanser. Første omgang ebber ut i 0-0 der NTNUI har den største sjansen hvor Ellingsrud redder godt med beina før studentene også får skutt på retur, men fra skrå vinkel i nettveggen. Alt i alt en omgang med mye godt spill fra begge lag.

Etter pausepraten der vi er enige om at vi gjør en god førsteomgang så går vi ut til en andreomgang som blir mer begivenhetsrik enn den første. Tidlig i omgangen får vi rullet opp fra venstre til en offensiv Tinglum på høyreback som fosser framover og får ballen perfekt foran seg, tar en berøring før han bestemmer seg like godt for å skyte fra 20-25 meter, prosjektilet seiler mot nærmeste kryss, men til Kviks fortvilelse går den i stanga med ett smell og går til utspill fra keeper. I stedet for at det står 0-1 så blir det NTNUI som setter den første i kassa, studentene kommer rundt på sin venstre side for så å skyte fra skrått hold, skuddet blir reddet, men må gis en retur der en NTNUI-spiller lukter den og pirker den inn. Selv med 1-0 imot fortsetter Kvik å skape farligheter med godt spill, men med ett NTNUI som er farlige på flere kontringer med større rom da vi flytter opp laget for å jakte utligningen. Håggi blir byttet inn for å få friske bein i jakten på mål. Etter to minutter på banen bli han felt ett godt stykke inn på motstanders banehalvdel og pådrar seg en lårhøne, men klarer å fortsette, på påfølgende frispark bli han imidlertid igjen felt inne i motstanders 16-meter, dessverre kan det ikke påberopes straffe da synderen er vår egen Svein Tore Tinglum. Håggi må av med skade etter tre minutter etter han kom in, og kan smykke seg med årets foreløpig korteste innhopp. I det 85. spilleminutt avgjør NTNUI kampen med en hurtig, god kontring som blir satt kontant bak Ellingsrud i Kvik-målet. Også i det 90. minutt får NTNUI satt en siste definitive avgjørelse på kampen med 3-0 og poengene blir igjen på Lade denne gang.

Selv med tap viser vi en god side av oss selv i denne kampen der det gjøres gode valg og en enorm innsats av samtlige spillere, Julien Le Bozec viser stor duellstyrke og ro med ballen på stopperplass, derav er dagens «Kviklunsj» vel fortjent premiert han.

Ny kamp søndag 26.mai, på Rosenborgbanen, da er montstander Nardo 2, sees da!