150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb

Intet korps, intet problem

81 dager hadde gått siden det blå-hvite lokomotivet fra Rosenborg sist hadde underholdt sitt Trondheimspublikum i 9-5 thrilleren mot Freidig. Det er lang tid i fotball. Og Kvik-spillere har definitivt kommet ut av form på kortere tid før. Hadde treningsprogrammet blitt fulgt? Eller hadde pulsklokka blitt festet til hunden, for å kunne dokumentere uredelige treningstimer? Kom de vertikale stripene på Kvikdrakta til å skjule en tung og kuleformet hemmelighet?

feiringbratsberg

Første kamp etter ferien har som regel vært en vanskelig kamp, og bekymringene blir ikke mindre når banen er Solbakken. En bane som får Dødens Dal til å se ut som Ekebergsletta. Offisielt er banemålene 90x50, men hvorvidt dette er oppgitt i meter, fot, tommer eller alen er ikke spesifisert. Det var med andre ord liten tvil om hvilken type kamp dette ville bli. En skikkelig krigekamp 6. divisjon verdig.

Om ikke alle hadde gledet seg til å spille på denne banen, hadde de hvertfall gledet seg til å igjen kunne høre de deilige tonene fra det lokale korpset på Solbakken mens vi benyttet oss av skolens gardrobefasiliteter. Alle midler er åpenbart tatt i bruk for å vippe serielederen av pinnen, for nå hadde de likeså godt låst hele skolen. Dermed var Tuba og kornett byttet ut med motorduren fra et par mopedgjenger som markerte reviret sitt rundt på parkeringsplassen. Overgangsvinduet har heller ikke gitt Kvik-fansen utelukkende hyggelig lesning. Ut stadionporten har Tomas Holmestad, Magnus Tømmervold og Markus Book Bjerck tatt turen. Dette resulterte i at Audun måtte ikle seg keeperhanskene og den fargesprakende keeperdrakten.

Det er et heltent Brattsberg som stiller til start, fast bestemt på å hevne vårens 8-2 tap på Rosenborg. De første minuttene preges av høyt press fra begge lag og ballen er i grunn mer i lufta en langs bakken. Men etter 16 minutter sender Hoff et innkast inn i feltet. Etter mye klabb og babb ender ballen opp hos midtstopper Kristian Kirkbakk, som fra rundt straffemerket banker ballen ned i hjørnet på volley. Klinisk fra kapteinen, 1-0 til Kvik, og litt ro i sjela til alle i blått og hvitt.

Og bedre skulle det bli. Kun åtte minutter senere spilles Hoff fri på høyre og kommer seg foran Brattsbergbacken, som stikker inn foten og legger han i bakken. Dommer peker på straffemerket, til merkelig stor frustrasjon fra den skyldige Brattspilleren. Dette var for øvrig en frustrasjon han bar på minst ut kampen, og beskyldninger om filming satt like løst som sklitaklingene. Men nok om det. Audun tar som straffeeksekutør den for dagen ganske korte turen fra keeperplass, og er sikker som banken. Sender keeper en vei, og skyter den andre.

2-0 senker nok en del skuldre, og det visste Brattsberg å utnytte seg av. Etter 34 minutter får de et frispark litt bak midtbanen, og tar forsvaret på senga ved å slå det raskt i bakrom. Alene med Audun gjør spissen ingen feil, og blåser nytt liv i kampen med en redusering før dommeren blåser til pause.

Andre omgang starter ganske likt som den andre, med flere hodedueller enn pasninger. I håp om å drepe kampen velger da coach Tokerud å sette inn den 170 centimeter høye klubblegenden Jonas Larsen. Nils legger hodet på blokka og melder Larsen-mål på hodet i løpet av ett minutt. Om det er fordi han vet det er lagt inn fjæring i Unleash-skoene, er uvisst, men irrelevant. Faktum er at Larsen etter ti sekunder på banen blir med opp på corner, ruver så høyt på bakre stolpe at Sola nesten smelter gelwaxen i håret hans, og setter pannen til ballen. Dessverre har ikke ballen fått med seg hvilket øyeblikk den hadde mulighet til å være med på, og sniker seg noen centimeter over.

Da Brattsberg på ny corner noen minutter senere har snudd blikket oppover for å vokte luftrommet Larsen har gjort til sitt eget, benytter Tom muligheten til å sende corneren lavt på første. Der har Sondre sneket seg fri, og lurer ballen inn i buret. Med 3-1 ledelse og ti minutter igjen er de aller fleste nokså sikre på at årets niende strake seier er i boks. Men Brattsberg har på ingen måte gitt opp, og på en bane hvor innkast er farligere enn corner, kan det meste skje. I det 88 minutt klarer også Brattsberg å krangle inn en redusering. Brattsberg sender det de kan framover, men vi klarer ikke å utnytte kontringene vi får. Isteden hopper alle Kvik-hjerter over et slag når Audun på overtid slipper en lang ball forbi seg og den spretter opp i tverrliggeren, for så å dette ut i feltet igjen. Der kaster et hopetall spillere seg etter ballen, men Audun klarer å komme seg ut få en hånd på ballen.

Lettelsen er med andre ord stor når dommeren like etter blåser av kampen, og en av årets vanskeligere bortekamper er unnagjort med tre nye poeng i sekken. Vi noterer at det blir seier på en halvveisdag og at dagens målskårere er to midtstoppere og en keeper. Brattsberg skal takkes for god kamp, tilskuere for oppmøtet, og også Peter for en massiv kamp på midtbanen. Selv talsmannen for dagens tilreisende ultras, patriarken i Lunåshaug-familien, kom med lovord etter kampen. Vanskelig å få bedre skussmål enn det.

Heia Kvik!

Kampfakta Bratsberg - Kvik 2

Mål:
0-1. 16 min: Kristian Kirkbakk
0-2. 24 min: Audun G. Giske (Magnus Hoff Johansen)
1-2. 34 min:
1-3. 80 min: Sondre Fossheim (Tom-André Tomren)

Bytter:
63 min: Morten Krokstad inn for Kristian Kirkbakk
65 min: Jonas Larsen inn for Morten Mysen
75 min: Morten Mysen inn for Magnus Hoff Johansen