150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb

Mann (34) ferdig i Kvik?

Fire dager etter det forsmedelige tapet borte mot Vikvarvet måtte Kvik-guttene igjen ta av seg danseskoene, og snøre på seg fotballskoene. Denne gangen gikk turen til eksotiske Tydal. En misfornøyd spillergruppe, en presset hovedtrener, en kneskadet trequartista og generelt stive ben. Skulle Kvik gå på nok et tap, og dermed vinke farvel til serieleder Selbu?

Heldigvis fantes det også flere positive overraskelser for Kvik-spillerne denne dagen. Den største av dem alle kom først etter kampslutt, men den kommer vi tilbake til. Etter flere prestasjoner under pari mot Vikvarvet, bestemmer det meget kompetente trenerteamet seg for å gjøre brutale, men nødvendige grep foran Tydal-kampen. Tidligere Mysen-spiller, med det originale navnet Morten Mysen blir signert kun timer før kampstart. Videre blir det også bestemt at den aldrende Jonas Larsen må bli igjen hjemme på Ranheim. Ingen enkel avgjørelse å vrake en spiller med et scoringssnitt på 0,05 de siste 10 sesongene, en personlig bestenotering på 14,8 sekunder på 60-meter og to venstreben, men toppfotballen er brutal.

En nykomponert forsvarstreer, Kviks egen Michael Barrantes som regista og en vingback med kols er status når dagens dommer blåser i gang kampen. Vår Guardiola-inspirerte fotball overrumpler Tydal, og 1.omgang kan enklest beskrives som enveiskjøring. Kviks dyreste spiller gjennom tidene, Kasper Koppang blir servert sjanse på sjanse, men den ellers så sikre spissen velger gjentatte ganger å sette ballen en halvmeter utenfor. Den elegante midtbanetrioen – Tomren, Mysen, Stige – har gjennom 45 minutter vist Tydal-supporterne hvordan internasjonal fotball spilles. Samtidig sitter tidligere Kvik-kaptein Larsen bekymret hjemme på Ranheim. Bekymret for eventuelle spilleminutter fremover. Bekymret for om kampen mot Vikvarvet var hans siste. Bekymret for store veddemål.

2.omgang fortsetter der 1.omgang sluttet. Slitne Tydal-ben er lei av å løpe etter ball. Dette, kombinert med en forsvarsfirer som etterlater seg et bakrom på cirka en banehalvdel, gjør at målene etterhvert renner inn. Koppang har funnet ut at å score innenfor 16-meteren ikke vil bli godtatt hos familien hjemme på Stranda, og fyrer heller av fra 25 meter. En upumpet ball og en keepertabbe senere, og Koppang har endelig fått målet sitt. Spisskollega Magnus Hoff tegner seg også på scoringslista. Ørskog har fostret opp tilfeller som Elias Langlo og Sylvi Listhaug, men både bygda og ikke minst mor Linda, kan være stolt av Hoff Johansen.

Det er også verdt å nevne at divisjonens minst målfarlige spiller (ja, han er mindre målfarlig enn J.Larsen), Audun Grøtta også får målet sitt denne kampen. Fra bortimot død vinkel velger han å lukke øynene, og fyre av skuddet. Heldigvis sleiver han, og ballen sniker seg forbi keeper.IMG 2744 1

For godt vante Kvik-gutter er ikke en 5-0 seier mot Tydal noe å skrive hjem om. Å bli invitert hjem til storstua til Kvik-legendene Bjørg og Roar Stubbe er imidlertid det. Hjemmelaget pizza, trekte pølser, kaker og slalombrus ble servert. Det som fort kunne blitt årets tyngste tur, ble heller årets foreløpige høydepunkt.

Kampfakta – servering v/Stubbe:
Elias Langlo; 3 pizzastykker. 2 pølser. 3 kakestykker. ½ pose Sørlandschips.
Markus ”Buk” Bjerck; 7 pizzastykker. 1 kakestykke.
Kristian Kirkbakk; 1 pizzastykke. 1 pølse. 2 kakestykker. 2 liter Solo.
Even Johannes Tokerud;  2 pizzastykker. 2  ½ pølse. 2 kaker. 1 glass whisky.
Tom-André Tomren; 1 pizzastykke. 1 YT restitusjonsdrikk (Banan/jordbær).

Kampfakta Tydal 2 - Kvik 2stubbe

Mål:
0-1. 50 min: Anders Solberg (Aksel G. Bøhn)
0-2. 62 min: Kasper Koppang (Aksel G. Bøhn)
0-3.
78 min: Audun G. Giske (Anders Solberg)
0-4.
83 min: Morten Mysen (Kasper Koppang)
0-5.
89 min: Magnus Hoff Johansen (Peter M. Stige)

Bytter:
45 min: Anders Solberg inn for Morten Mysen
45 min: Magnus Tømmervold inn for Audun G. Giske
60 min: Morten Mysen inn for Tom-André Tomren
65 min: Audun G. Giske inn for Elias Bergquist-Langlo
75 min: Nils Ola Aspaas inn for Magnus Hoff Johansen
81 min: Magnus Hoff Johansen inn for Kasper Koppang