150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Bort med stjernenykker og primadonnafakter - her blir det krig!

Ny mandag. Ny hjemmekamp. Ny finværsdag i norges vakreste fotballby, og dagens motstander er ingen ringere enn bestevenn Bratsberg. Nysignering Tomas Holmestad har nettopp trykket neppå en hel Big One i ren panikk fordi han «glømte å eta mat i dag». Samme Holmestad som forøvrig satte seg selv på benken fra start i forrige match fordi han følte at «dagsformen ikke var der». En ærlig og voksen beslutning. Firemålscorer fra forrige match, Morten Krokstad, har imponerte såpass i serieinnledningen at både kjæreste og svigerforeldre hadde tatt plass på tribunen for å overvære familiens største stjerne. Kaptein, Sondre Fossheim, var tilbake i elleveren etter karantene, og Elias Langlo hadde ikke spydd en eneste gang før kampstart. ALT lå til rette for festfotball og et fyrverkeri av en fotballkamp!

11.min spilt, 0-1 Bratsberg. Alt blir stille. Sola slutter å skinne, og en fryktelig kald bris strømmer inn over Rosenborg. Trener Tokerud gjemmer ansiktet i hendene og brekker taktikktavla i to. Svigerfar Krok reiser seg og truer med å dra hjem i ren og skjær protest. Martin bryter stillheten og bjeffer ut noen velvalgte ord, (som forøvrig ikke egner seg på trykk), til både midtbane og forsvar. Hva i all verden var det som skjedde?? Kvik ble regelrett overrumplet på en kontring selv Helena Mikkelsen fra Varg IL ville vært stolt av. En lang ball, fulgt opp av en ny lang ball og inn i bakrom. Kvik følger ikke mann, og en Bratsbergspiller får stå helt alene i feltet og enkelt sette inn 0-1 bak Markus Book i kvikmålet. 

Nå skulle Kvik virkelig få vise moral. Vise omverden, og divisjonens kanskje beste dommer, at vi ikke bare er en gjeng overvektige luksusspillere som nyter frihelgene i Jacuzzi i Tydal eller som ikke gidder møte opp på treninger fordi Champions League vises på TV. Tokerud tar umiddelbare grep, og sender legende og spissjoker, Nils Ola Aspaas, i oppvarming. Og det gir selvsagt uttelling. Synet av legenden trippe lett på tå opp og ned sidelinjen gir en ny boost og et nytt gir KUN Kvik 2 kan mønstre på sine beste dager.

Corner. Hoff sleiver inn fra høyre som alltid, men denne gang så upresist at det blir farlig! Holmestad, med Big One-mage og full og av overskudd får en tå på ballen. Keeper redder, men overtent og smidig som har er, pirker Holmestad inn sin egen retur. 1-1! Kvik er på hugget, og alle mann stormer mot nettet for å hente ballen og sette i gang kampen igjen. Heldigvis er det målscoreren selv som får tak i ballen, hvis ikke kunne man opplevd og få sett en nylig innøvd «Fortnite»-feiring. Tror nok både verdigheten og folk flest er glad for at dette ikke ble tilfellet.

Og Aspaas-effekten fortsetter. Kvikmaskineriet triller rundt med Bratsberg som må ty til stadig mer tjuvtriks og seinere taklinger. «Han der lægg sæ heile tia!» skrikes det mot Tomren idet han for 5. gang på tre minutter har blitt sparket i bakken. Her kan vi informere påståelige Bratsberg-spillere om at den primadonnapersonligheten og marathonkroppen der, spiser ikke gummi med mindre det ABSOLUTT er uunngåelig. Dagens dommer legger for øvrig lista rekordhøyt, og lar hele omgangen gå uten å dele ut et eneste kort, til stor frustrasjon for enkelte primadonnaer.

Bratsberg prøver å flytte opp laget og presser høyt. Kvik sliter med å finne åpningene, helt til plutselig Sunnmøres største og raskeste mann, Kasper Koppang, finner seg lei etterslengene og det høye presset. Han mottar ballen godt inne på egen banehalvdel, setter på seg skylappene og fosser frem som om han holdt på å bli fersket i å stjele spekeskinke fra fabrikken hjemme på Stranda. Ingen Bratsbergspiller er i nærheten av å følge hurtigtoget, og alene mot keeper er han sikkerheten selv. 2-1, og Aspaas kan igjen sette seg ned på benken, god og varm, og ta seg en velfortjent banan. 

Så var dags for dagens trekkplaster, Morten Krokstad til å vise seg frem. Kvik vinner to avgjørende dueller på midtbanen, og brennheite Krogstad trenger ikke bes to ganger for å sette ballen i mål. Samme oppskrift gjentas kun sekunder før pause, og Krokstad setter sikkert sitt andre alene med keeper. Svigerfar på tribunen kan endelig lene seg tilbake i stolen, og virker fornøyd med familiens nyeste medlem.

Sola skinner igjen over Rosenborgbanen, og med noen velvalgte ord fra Tokerud og Kirkbakk i pausen går vi ut til andre omgang med selvsikkerhet og god tro. Så…51.min, pang, redusering 4-2. Så skjer det altså igjen. Denne gang er det nonsjalantfakter og uoppmerksomhet rundt kakefatet i bakre rekker, og Bratsberg er nesten like grisk som dommer Sneeggen etter kampen, og rasker meg seg rubbel og bit. Elias Langlo, som må kunne sies å være sterkt involvert i baklengsmålet, smeller fra seg til både keeper og midtstoppere, og er tydelig misfornøyd. Martin svarer med sin sedvanlige: «KVIK! HØR ETTER! FOKUS!». Nordtrønderen med mastergrad i trening og snart B-lisens viser som alltid autoritet, og Kvik tørr ikke annet enn å lystre. Rett fra avspark stormes det i angrep, kriger med oss ballen, ofrer fingre og knær i duellene rundt sekstenmeteren, og pang, 5-2, Kasper Koppang. Deretter følger 40 minutter på autopilot. Kasper fullfører som vanlig sitt hat-trick for dagen, Hoff søker Oscar-pris og filmer seg til straffe som Audun Grøtta setter sikkert, og Lunåshaug havner i gemytter og kjefter på seg et fortjent gult kort. 40 minutter med lite underholdning, traktorfotball, og dårlig aktivitet på tribuna. 

Men så lyder det fra trenerbenken, og alle øyne rettes mot Tokerud. «ASPAAS, DU SKAL INN». Med leggskinner fra 1842 og sko som må knyttes både tre og fire ganger før de sitter, gir han fra seg bananene og gjør seg klar til å entre banen. Og han setter sitt preg på kampen umiddelbart. Et innlegg fra høyre vektes inn mot bakre stolpe, og der er selvsagt Aspaas på plass. I kampens hete velger han å ikke bruke beina, men setter heller sin sterkeste kroppsdel, sixpacken, mot ballen. Dessverre er ikke avslutningen like elegant som valget av bruk av kroppsdel, og ballen sniker seg hårfint utenfor. Men Aspaas er langt fra ferdig for dagen. Krogstad leker seg på ny gjennom på kanten, og spiller gjennom Tom. Han skal til å avslutte idet han plutselig får nyss i den nye kviksangen som Lunåshaug presenterte så elegant i Tydal i pre-season. Med teksten i hodet, faller det naturlig å legge ballen «femogførti ut til Aspaas», som selvsagt ikke lar seg be to ganger! PANG I NOTA, og hele benken reiser seg i pur glede. HELE STADION REISER SEG. Ja hele Møllenberg, hele Trondheim, ja til og med nylig avdøde Kviklegende, Bjørn Hansen, reiser seg i grava og applauderer den fantastiske scoringen. Og kronen på verket settes uten tvil i garderoben etter kamp, da ingen ringere enn Roar Stubbe entrer feiringen og kysser gullstøvelen til målscorer Aspaas. En fantastisk avslutning på en kamp der Kvik leverer, uten å imponere nevneverdig. Vi tar med oss scoringer og en minneverdig avslutning inn i en ny treningsuke, så sees vi igjen til kamp neste mandag, 7.mai på Rosenborg. Da står Flerkulturelt på motsatt banehalvdel, den kampen vil du ikke miste!

Heia Kvik!

Kampfakta Kvik 2 - Bratsberg

Mål:

0-1. 11 min: Bratsberg

1-1. 19 min: Tomas Holmestad (Magnus Hoff J.)
2-1. 
22 min: Kasper Koppang
3-1. 
24.min:Morten Krokstad (Einar Lunåshaug)

4-1. 44 min: Morten Krokstad (Einar Lunåshaug)
4-2. 
51 min: Bratsberg
5-2. 54 min: Kasper Koppang (Tom-André Tomren)
6-2. 58 min: Kasper Koppang (Peter M. Stige) 
7-2. 69 min: Audun Grøtta Giske (Magnus Hoff J.)
8-2. 90 min: Nils Ola Aspaas (Tom-André Tomren)


Dagens kvikstjerner:
★★★  Tom-André Tomren
★★  Morten Krokstad
★  Sondre Fossheim, Kasper Koppang, Nils Ola Aspaas

Startoppstilling:

Markus Book Bjerck
Sondre Fossheim (K) 
Martin Jakobsen
Tomas Holmestad
Magnus Hoff J. 

Elias Bergquist-Langlo
Einar Lunåshaug
Tom-Andre Tomren
Peter M. Stige
Morten Krokstad
Kasper Koppang

Bytter:
55 min: Audun Grøtta Giske inn for Morten Krokstad
57 min: Aksel Gustavsen Bøhn inn for Tomas Holmestad
60 min: Morten Mysen inn for Peter M. Stige
68 min: Jonas Larsen inn for Kasper Koppang
68 min: Magnus Tømmervold inn for Elias Bergquist-Langlo

84 min: Nils Ola Aspaas inn for Einar Lunåshaug

85 min: Morten Krokstad inn for Magnus Hoff J.

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp

Søndag 11.09.2022, kl. 14.00
Kvik 1 - Byåsen TF2
Rosenborgbanen 11er

150 kvikbyaasen150

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Mandag 12.09.2022, kl. 20.00
Orkanger - Kvik 2
Bane Orkanger 1

150 orkanger150 kvik

Tabellen finner du her