150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Uforutsigbare avslutninger og småbarnsfar i kasjotten


Akademikere mot yrkesfagarbeidere. Peroni og strawberry daiquiri mot Dahls og hjemmebrent. Spille seg ut bakfra mot lange baller i lengderetning. Det er motsetninger over hele fjøla når Kvik 2 tar imot Hegra til dyst på Rosenborgbanen. 

Første akt
I en nydelig eim av Kjeldsberg-kaffe og nytrekte pølser rekker burvokterne hendene i været, oppskriftsmessig etterfulgt av at fløyte treffer munn, og vi er i gang på Rosenborgbanens duggfriske gress av typen kunst. 

Det som foregår det første kvarteret er dog alt annet enn kunst. Feilpasninger og ballmist florerer. Før kamp ble det heldigvis avtalt å holde positiviteten oppe, men selv om Kvik2 består av et høyt antall pedagoger og diplomatiske stemmer, skjønner de fleste at den avtalen nå henger i en tynn tråd. Etter en og to svake pasninger lener spillende trener Tokerud seg til det velkjente sitatet ”gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør”. Og sakte, men sikkert, begynner Tokeruds undersåtter å lystre. 

Halve omgangen er gått, og omsider har Kvik tatt kommandoen mot dumpekandidaten Hegra. Ballen beveger seg langs gresset på Rosenborgbanen like vakkert som gaseller over afrikanske savanner i solnedgang. ”Fint spill skyter ikke mannen av hesten”, grynter Roar på sidelinjen. Tomren er enig, og ber umiddelbart om ballen på midten. Med ballen i fot setter han på skylappene og setter fart i lengderetningen. Heldigvis befinner rødbjørnen fra Tynset seg midt i tunnelsynet til Tomren. Han byr opp til veggspill, og etter et øyeblikks magi er slangen fra Tomrefjord alene med keeper. På utrolig kronglete vis ender ballen i mål, og Tom jubler, vel vitende om at noteringer i målprotokollen betyr at han unner seg en ekstra strawberry daiquiri på neste bytur. Resten av omgangen løper Hegras utsendte hjelpeløst mellom spilleglade Kvik-gutter, men stillingen står seg fram til mannen i sort signaliserer for vann- og bananpause. 

Andre akt
I pausen blir vi enige om at tålmodighet er en dyd, men at den vil belønne oss dersom den respekteres. Elleve selvsikre karer stiger deretter ut på matta for å ta fatt på andre akt. Det hjelper også at Hegra åpenbart ikke har gjort hjemmeleksene sine: Kasper Koppang, tremålscorer fra forrige møte, og mannen med ligaens beste målsnitt, får forbausende mye spillerom. At Kviks nummer 10 under slike forhold vil levere mål, er like sikkert som at Stranda leverer landets beste spekeskinke. 1, 2, 3 og 4 ganger sørger Kviks talisman for scoring, og Tore i tårnet kårer rettmessig Lisbeths favorittsønn til banens beste. Leiesoldat Indergård bidrar med mål når han resolutt ekspederer en halv-volley i nettmaskene etter at Jonas Larsen leverer en assist-variant man ikke finner i noen lærebøker. Innimellom målshowet er Schei lei av å holde nullen, og hegrabyggene pynter litt på resultatet. Vi får også se en kanonkule signert nevnte Larsen: 
larsenvshegra
Som vi ser, forsøker Hegras sisteskanse å fange kula, men er nødt til å slippe ballen i håp om å unngå amputasjon av armene. En forbikjørende politipatrulje bivåner hendelsen, og ser IMG 5373ingen annen utvei enn å opprette en sak på legemsfornærmelse. Med tårer i øynene og skjelvende stemme forsøker Larsen å forklare at det ikke var med vilje. Heldigvis er dette erfarne politikonstabler som ikke lar seg lure av slikt, og Larsen blir tatt med i varetekt.

Tokerud ser bort på innbytterbenken. Nils Ola Aspaas, den siste ubenyttede reserven, ser håpefullt tilbake. Det oppstår søt musikk, og Tokerud varsler assistentdommer om byttet Rosenborgpublikummet har ventet på. ”Is this real life, is this just fantasy?”, nynner Aspaas til seg selv idet mannen med flagget sjekker at skoene er i forskriftsmessig stand. Ikke lenge etter er Krokstad fri på venstre flanke, og Nils bestemmer seg for å sette på turboen. I lange klyv, like vakre som de nevnte gasellene, stormer han mot bakre stolpe. Kula forlater tøflene til Krok, og på bakerste stolpe venter Aspaas trippende. Tore har allerede trykket inn ”ON”-knappen på mikrofonen, men Nils er ikke typen som foretrekker enkle tap-ins. Den nyansatte avdelingslederen har ikke kommet seg opp og fram her i verden ved å gjøre det forutsigbare, og i en komposisjon av genialitet og galskap utfører han en følsom lobb fra halvannen meters avstand. Dessverre er andelen galskap ørlite større enn andelen genialitet, og forsøket treffer tverrliggeren. I skuffelsen over at det hele ikke ble fanget på film, satt Kvik Media seg ned foran glaneboksen. Etter å ha trålet oss gjennom både de lyse og mørke sidene av internett, fant vi videoklippet som i størst grad illustrerer øyeblikket som utspilte seg på Rosenborg: 

Stort mer skjer ikke før kamplederen blåser i fløyta for siste gang i kveld. 7-1, og Kvik-spillerne feirer seg selv med lunkne wienerpølser og ausedans i garderoben. For med seieren mot Hegra sikrer vi samtidig fornyet kontrakt: Det er ikke lenger teoretisk mulighet for at Rosenborgbanens kjæledegger kan rykke ned. 

Heia Kvik! 

- Les om forrige oppgjør mellom lagene her. 
- Se flere bilder fra kampen her. 

Alle foto: Øivind Tokerud. 

Kampfakta Kvik 2 - Hegra

Mål:
1-0. 38 min: Tom-André Tomren (Einar Lunåshaug) 
2-0. 49 min: Kasper Koppang (Audun G. Giske)
3-0. 53 min: Kasper Koppang (?)
3-1. 56 min: Hegra
4-1. 67 min: Kaspen Koppang (Martin Jakobsen)
5-1. 72 min: Jens Indergård (Jonas Larsen)
6-1. 76 min: Jonas Larsen (?)
7-1. 78 min: Kasper Koppang (Morten Krokstad)

Kvik-børsen:
★★★ Kasper Koppang
★★ Aksel Gustavsen Bøhn
★ Tom-André Tomren, Morten Berre

Startoppstilling: 
Morten Schei
Even J. Tokerud
Martin H. Jakobsen (K)
Morten Berre
Audun G. Giske
Aksel G. Bøhn
Tom-André Tomren
Jonas Larsen
Elias Bergquist-Langlo
Einar Lunåshaug
Kasper Koppang

Bytter:
60 min: Jens Indergård inn for Elias Bergquist-Langlo
60 min: Håvard Lingen inn for Audun Grøtta Giske
65 min: Morten Krokstad inn for Einar Lunåshaug
65 min: Adrian Kotte inn for Morten Schei
75 min: Audun Grøtta Giske inn Tom-André Tomren
75 min: Elias Bergquist-Langlo inn for Martin Jakobsen
80 min: Einar Lunåshaug inn for Jonas Larsen
80 min: Nils Ola Aspaas inn for Kasper Koppang

Gule kort:
34 min: Aksel G. Bøhn

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp

Søndag 11.09.2022, kl. 14.00
Kvik 1 - Byåsen TF2
Rosenborgbanen 11er

150 kvikbyaasen150

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Mandag 12.09.2022, kl. 20.00
Orkanger - Kvik 2
Bane Orkanger 1

150 orkanger150 kvik

Tabellen finner du her