150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb

Slaget ved Nidelven

Det var duket for siste seriekamp før sommerferien. Slaget skulle stå på Tempe kunstgress, for anledningen badet i solskinn. På hver sin banehalvdel sto henholdsvis; Nidelv IL og FK Kvik 2. Bortelaget er for anledningen ledet av kaptein Magnus Hoff, en mann som vandrer like velvillig inn i enhver 50/50 duell som han vandrer inn på Downtowns dansegulv i de sene nattetimer. Et forbilde uten tvil. Beskjeden i garderoben er krystallklar, her skal det gås rett i strupen på motstanderen. Fadesen mot NTNUI skal revansjeres, og plassen i toppen sementeres.

Kvik går ut i hundre, men får seg raskt en på tygga. Det tar ikke mer enn 3 minutter før ballen ligger i nota bak keeper Schei. «It’s not how hard you hit, but how hard you can get hit and keep moving forwards», sitatet fra favorittfilmen, Rocky, surrer i Evens hode i det han jogger opp til corner minuttet senere. Inspirert av sine egne tanker, stiger han til værs og stanger en perfekt corner fra Tom (Hoff, red. anm.) i mål. Fantastisk!

Etter dette reiser Kvik seg mot et godt Nidelv lag. Superspissen Kasper Koppang vil ikke være noe dårligere enn Even og setter etter 21 minutter inn enda en corner, 1-2 til Kvik. Assisten går nok en gang til Tom (kom fra motspiller, red. anm.), noe som selvfølgelig vekker blandede følelser innad i spillergruppen. 3-1 kommer noen minutter senere. Ett vaklende forsvar blir presset til å gjøre feil av Kviks eminente spissduo, og Kasper setter enkelt inn sitt andre for dagen.

Det blir ikke flere mål i 1. omgang og Kvik tar med seg en komfortabel ledelse, uten å ha dominert kampbildet.

Med 30 minutter igjen på klokka kunne storscorer Koppang smile, men så raknet alt..

Andre omgang skulle vise seg å bli en kamp som lett kunne forveksles med en semifinale i Champions League. Det er dessverre ikke flomlys, glitrende spill og verdensklasseferdigheter som skaper denne forvekslingen. Det er heller det voldsomme comebacket av Nidelv. Det skulle vise seg at der Kvik har 1 mann med Rocky som favorittfilm, så har Nidelv tydeligvis 11. Det flyter betraktelig bedre for vår motstander i 2. omgang, mens det flyter ditto verre for Kvik. Reduseringen og utlikningen kommer i henholdsvis det 63. og 65. spilleminutt, før Nidelv tar ledelsen 4-3 i det 80. Dette tenner heldigvis gnisten i Kvik-leiren, som løfter seg betraktelig de siste 10. Kasper Koppang dundrer inn 4-4 fra hjørnet på 16- meteren etter ett innlegg i det 84. minutt. Euforien brer seg, hattrick- helten Koppang har ikke tenkt til å ta avskjed med et Kvik- tap i sin siste kamp. Kvik sender alle mann i angrep for å jakte seieren. Fotballgudene skal imidlertidig straffe Kvik brutalt for den offensive tankegangen, for på overtid kontrer Nidelv inn seieren. Stillingen ender på 5-4 i favør et godt Nidelv-lag.

Keiseren speidet etter tre poeng i sin siste kamp. Forgjeves. Nedenfor tar han et rørende farvel med Kvik 2 (red. anm.).

Postludium

Det er ikke hver dag en får anledning til å ta avskjed med en klubb ved å skrive referat i sin siste kamp. Undertegnede må benytte denne muligheten, og jeg tar meg den friheten til å tale kort på alle de som tar avskjed sine vegne.

Gjennom dette laget har vi opplevd store oppturer og noen nedturer innimellom. Det har vært fantastiske mål, strålende kameratskap og minner for livet, både på og utenfor banen. Det er rett og slett noe ekstremt vakkert over dette reservelaget gjemt inne på Rosenborgbanen. Ikke feiltolke disse vennlige ord som en benådning for kritikk ved motgang. Nånei du, de samme stemmene som i dette tilfellet gir voldsom ros, vil nok også være de skarpeste kritikerne med hashtaggkampanjer som #Tomrenout, samt høylytt uffing og kritikk i kommentarfelt av både trenerteam, overgangspolitikk, Langlo, offside- Krok og alle andre som skulle havne i unåde hos lynsjemobben. Historien om The invincibles i 2018 vil bli en gjenganger og historien vil med tiden vokse seg større og større. Jeg har hvertfall tenkt å lyve på meg minst ett tosifret antall mål ila kort tid. En stor takk for oss er allikevel på sin plass. Kvik 2 kommer nå til å ha fans spredt over hele Norge, og legenden om det sagnomsuste reservelaget på Rosenborg vil leve til evig tid.

Kampfakta Nidelv – Kvik 2
Mål:
1-0.
 3 min: Nidelv
1-1. 5 min: Even J. Tokerud (Magnus Hoff Johansen)
1-2. 21 min: Kasper Koppang
1-3. 28 min: Kasper Koppang (Morten Krokstad)
2-3. 63 min: Nidelv
3-3. 65 min: Nidelv
4-3. 80 min: Nidelv
4-4. 84 min: Kasper Koppang (Audun G. Giske)

Bytter:
20 min: Morten Mysen inn for Einar Lunåshaug
30 min: Audun Grøtta Giske inn for Morten Krokstad
45 min: Elias Langlo inn for Matias Keiseraas
57 min: Nentor Dujaka inn for Jonas Larsen
81 min: Morten Krokstad inn for Magnus Hoff Johansen