150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

«Grått hår er en vakker krone når det vinnes på rettferdighetens vei».

Kvik-Selbu: 4-1
Målscorere: Einar Lunåshaug, Kasper Koppang x2, Magnus Hoff Johansen.
Vær: Overskyet, 11 grader.
Kvikstjerner: 
*** Even Tokerud
** Einar Lunåshaug
* Tore Østmo (speaker) og Kasper Koppang

Og ifølge enkelte fans fra Norges uheldige slagside, Tynset, burde kampreferatet stoppet der. “Kvik-referatene inneholder for mye tull” er den knallharde og urimelige dommen fra Østerdalen. Men når kritikken fra øst er som sterkest må vi sitere en av deres egne: for det var vel “sjølvaste” Bjørnstjerne som en gang proklamerte «Menneskene må more seg, frue. Enhver har rett til å more seg!» For Kvik 2 er mer enn statistikk og tørre fakta, det må faktisk Lunåshaug sr. innfinne seg med først som sist!

Og med lettet bryst og ny giv kan vi på nytt se med skrå-blikk på kampen mellom Kvik 2 - Selbu. Selbu som for to år siden knuste alle kvik-hjerter ved å slå oss i sesongens siste kamp og skyve oss ned på 2.plass i gruppa, den første taperplassen. Trenerteamet fikk den gangen velfortjent kritikk og har måtte stått i gapestokken siden. Skulle de nå ta til seg kritikken, sette seg selv på benk, og la godt voksne menn slippe til på Rosenborg kunstgress? Svaret ble selvsagt nei - alle tre fra start og når 45 minutter har gått har de samlet sett spilt til en bunnsolid treer på børsen. Sel-buuu, Sel-buuu ropes det taktfast fra fulle tribuner fra Rosenborg, men Kviks 12.mann kunne like gjerne snudd seg mot sine egne i kveld. For 1.omgang er så kjedelig selv ikke en østerdals-far kan elske. Selbu har overhode ikke stilt opp til kamp og Kvik fremstår helt perplekse og uvitende i hvordan man oppnår taktskifte. Heldigvis hadde vi en midtbanespiller som til tider så ut som han hadde blitt oppfostret på farsmelka til Gjert Ingebrigtsen. Det løpes i korridor, slås langs bakken og Kaspar Koppang er eksekutør. Tore er på sporet av noe i speakerbua når han i gledesrus roper «målscorer: Kaaaasper…..» og venter på et rugende «Koppang!!» i retur. Fasiten ble dessverre at publikum ikke rakk å rope etternavnet til Kaspian før Selbu utligner og vi er like langt. Dobbelt antiklimaks og flashback til 2017, Kvik styrer - Selbu scorer. Koppang klikker og scorer en gang til. Skyter ballen rett i nettaket, men psykisk går han rett i kjelleren. Koppang brøler noen gloser om dårlig spill og håper han får marsjordre fra enten trenerteam eller dommer. Ingen hjelper han av banen. “Neste kamp skal jeg virkelig gjøre noe verbalt spektakulært” tenker Koppang...mer om det i et senere referat. Kviks venstreving har også sett seg lei på dårlig kvikspill, unødvendige Selbuscoringer og tidvis intens underlivskløe. Han tar derfor rennafart og sparker ned en Selbu-spiller. Pipeblåseren i svart viser gult, når han burde vist rødt. “Flaks” sa Severin Suveren.

I pausen er det mest urovekkende som skjer at Audun Grøtta Giske begynner å varme opp, kjører stigningsløp og skyter en fem-seks baller av all sin makt mot mål. Vi snakker om samme mann som to dager tidligere gikk bredt ut i sosiale medier og skreik seg til lån av krykker fordi han angivelig var hardt skadet etter Nationalkampen. Greit nok at kjærlighet gjør blind, men gjør det deg også til hypokonder? “Jaggu ikke rart vi blir stemplet som trøndelags mest sutrete lag når vi har slike karakterer i garderoben” fnyses det fra Kvikbenken!  

Der første omgang var totalt tempoløs blir 2.omgang totalt meningsløs. Kvik kjører et lite angrep for å markere seg, og foran mål er Einar like kald som pølsene til Peter Stige. 3-1. Spydspissen Magnus Hoff Johansen har etter lengre tid som midtbanespiller glemt hvordan han bommer på straffer, og i forfjamselsen setter han inn 4-1 fra elleve meter. Vi gir oss der. Gudene må vite at Selbu har gitt oss noen grå og fortvilte hår etter den skjebnesvangre høstkvelden på Selbu kunstgress. Fredag fikk vi bekreftet det vi har visst hele tiden: Kvik 2 er et fryktelig bedre fotballag enn Selbu, og det på en fryktelig dårlig dag.

Det er med lua i hånda vi beklager at dette ikke ble den festkampen vi så for oss. Laber underholdning, laber servering og labert kampreferat. Glemte jeg å si at vi vant, og tok nok en tre-poenger? Joda for Kviklokomotivet tøffer videre det, selv om det går for halv maskin. Tirsdag bretter vi opp ermene og skuffer innpå mer kull. Så da sier vi som fruen til Tom Erik sa når hun i fortvilelsen opprettet seg en Tinderprofil på fredag: “Det kan ikke bli verre enn det er nå uansett!”

Heia Kvik!


Kampfakta Kvik 2 – Selbu                                                                                             

Mål:
1-0. 5 min: Kasper Koppang (Einar Lunåshaug)
1-1. 11 min: Selbu
2-1. 37 min: Kasper Koppang (Peter M. Stige)
3-1. 44 min: Einar Lunåshaug (Tom-André Tomren)
4-1. 52 min: Magnus Hoff Johansen (Einar Lunåshaug)

Kvik-børsen:
★★★ Even J. Tokerud
★★ Einar Lunåshaug
★ Kasper Koppang, Tore Østmo (speaker)

Startoppstilling:  
Morten Schei
Kristian Kirkbakk
Even J. Tokerud
Sondre Fossheim (K)
Matias Keiseraas
Aksel G. Bøhn
Tom-André Tomren
Peter M. Stige
Elias Bergquist-Langlo
Einar Lunåshaug
Kasper Koppang

Bytter:
45 min: Morten Mysen inn for Aksel G. Bøhn
45 min: Magnus Hoff Johansen inn for Elias Bergquist-Langlo
55 min: Jonas Larsen inn for Tom-André Tomren
70 min: Martin Aursand Berge inn for Peter M. Stige
75 min: Audun Grøtta Giske inn for Matias Keiseraas
75 min: Nentor Dujaka inn for Kasper Koppang
80 min: Nils Ola Aspaas inn for Einar Lunåshaug

Gule kort: 
Einar Lunåshaug og Elias Bergquist-Langlo

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp

Søndag 11.09.2022, kl. 14.00
Kvik 1 - Byåsen TF2
Rosenborgbanen 11er

150 kvikbyaasen150

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Mandag 12.09.2022, kl. 20.00
Orkanger - Kvik 2
Bane Orkanger 1

150 orkanger150 kvik

Tabellen finner du her